Digidexo.com

Botemidler for Carpal Tunnel Syndrome

Botemidler for Carpal Tunnel Syndrome


Det er mange ulike produkter og prosedyrer tilgjengelig for å behandle, og selv kur, carpal tunnel syndrom. Men, skal tilstanden ikke stå ubehandlet.

Hva er Carpal Tunnel Syndrome?

Carpal tunnel syndrom er en tilstand der median nerve, nerve som går inn i hånden fra underarmen gjennom carpal tunnel, blir komprimert. Kompresjon oppstår på grunn av faktorer som for eksempel skade (håndleddsbrudd) eller, som er oftest tilfelle, repeterende overforbruk og dårlig ergonomi.
Ifølge US Dept. of Labor og Nasjonalt institutt for Occupational Safety and Health (NIOSH), er carpal tunnel syndrom # 1 rapportert medisinsk problem hittil. Det utgjør nesten 50% av alle arbeidsrelaterte skader. Omtrent en fjerdedel av alle dataoperatører er diagnostisert med carpal tunnel syndrom, og over 60% av alle arbeidsrelaterte belastningslidelser forekommer hos kvinner. Kvinner er dobbelt så stor sjanse for å bli diagnostisert med denne tilstanden enn sine mannlige kolleger.

Mild Carpal Tunnel Syndrome

I de mildere former for carpal tunnel syndrom, behandlinger som anti-inflammatoriske medisiner og håndleddet splinter gi betydelig lettelse samt pågående forebygging fra tilbakefall. Stoffet bidra til å redusere betennelse som forårsaker svelling og splinter, som brukes ofte om natten, posisjonere håndleddet, slik som å redusere kompresjon av nerven mens sove.

Injeksjoner som behandling

Av og til, har milde former for carpal tunnel syndrom, som har symptom på smerte og prikking er tilstrekkelig ubehagelig, fikk varig nytte gjennomgår en eller flere steroidinjeksjoner direkte inn i carpal tunnel for å gi direkte hjelp til hovne vev. Denne teknikken gjør det mulig for plassering av medisinen direkte hvor det er behov for det meste. Fremgangsmåten krever dyktighet hos personen som utfører injeksjonen slik at steroidet ikke injiseres direkte inn i det nerve eller sener.

Kirurgiske prosedyrer

Når symptomene er alvorlige nok, så kirurgisk inngrep er nødvendig å avlaste trykket fra nerve og hindre redusere potensialet for pågående skade på nerve fra dette trykket. En slik fremgangsmåte er "åpen" carpal tunnel utgivelsen prosedyre. Denne fremgangsmåten består av et innsnitt i løpet av den aktuelle område i håndflaten av hånden og håndleddet, som isolerer den tverrgående carpal ligament (den struktur som gir trykket på nerven og deretter incising ligament til å avlaste trykket. Fordi dette er en kirurgisk prosedyre, det krever en bedøvelse og er ofte utført i et sykehus eller poliklinisk kirurgi sentrum.

Alternativ tilnærming

En annen variant av kirurgi er "endoskopisk" carpal tunnel utgivelsen. Denne fremgangsmåten baserer seg på bruk av en liten, stiv fiberoptiske "scope" som består av et objektiv og kamera for å visualisere median nerve, omkringliggende strukturer og undersiden av det tverrgående carpal ligament. Under direkte, endoskopisk visjon, er det tverrgående carpal ligament skjære gjennom hele sin tykkelse fra bunnen opp. Denne prosedyren er vanligvis utføres gjennom to små "knivstikk", og dermed gjør det en minimalt-invasiv prosedyre i forhold til "åpen" tilnærming.