Digidexo.com

Hvorfor røyking fører til en økning i blodtrykket

Hvorfor røyking fører til en økning i blodtrykket


Statistikk fra American Heart Association viser så mange som 37.000 til 40.000 mennesker dør hvert år fra virkningene av røyking. Sigarettrøyk inneholder en rekke giftstoffer som arbeider for å sammenbrudd hjerte-og respiratoriske systemer. Økt blodtrykk priser spille en betydelig rolle i hvordan disse forholdene utvikler seg.

Identifikasjon

De samme ingrediensene som gjør sigarettrøyking dårlig for lungene er de samme som bidrar til økning i blodtrykket. Nikotin og karbonmonoksyd er begge toksiske midler som påvirker hjertet og kroppens evne til å motta oksygen. Totalt inneholder tobakk sigaretter 60 kjente giftige kjemikalier som arbeider for å øke hormonnivået i blodet. I praksis er disse kjemikalier endre blodkjemi og påvirker kroppens evne til å fungere normalt.

Cardiac Output

Nikotin er sentralstimulerende effekter kan forårsake kortvarige økninger i blodtrykket, avhengig av hvor mange ganger om dagen en person røyker. Dette stimulerende kan også føre til en økning i hjertefrekvens. Samtidig, karbonmonoksid utveksling mellom lungene, blod og celler arbeide for å hindre oksygen fra å bli absorbert og brukes innen celle metabolisme prosesser. Som et resultat, det reduserer mengden av oksygen som mottas av hjertet, hjernen og andre organer. Som hjertet krever oksygen til funksjon, har det å jobbe hardere for å holde tritt med behovene til kroppen. Når hjertet arbeider hardere, blodtrykket stiger.

Blood Vessel Innsnevring

Forhøyet blodtrykk øker mengden av slitasje på kroppens blodkar fôr. Som hjertet må presse hardere for å flytte blodet gjennom innsnevret fartøy, disse fartøyene gjennomgå mer press enn de ville på sin normale størrelse. Over tid, kan blodårene begynner å stivne og få til aterosklerose, en åreforkalkning. Som blodkar herde, hjertet til å arbeide enda vanskeligere å presse blodet gjennom, som i sin tur fører til at blodtrykket øker.

Oksygenmangel

Oksygen transporteres til cellene og organer i kroppen hos røde blodlegemer. Hver av røde blodlegemer inneholder et protein som kalles hemoglobin. Oksygenmolekyler binder seg til hemoglobin partier av røde blodceller, og blir levert gjennom kroppen på denne måte. Når sigarettrøyk kommer inn i systemet, karbonmonoksid molekyler bindes til hemoglobin og dermed hindre oksygenmolekyler fra å bli transportert. Mangelen på oksygen å nå hjertet kan forårsake områder av hjertet til å vokse svakt. I praksis er disse berørte områder svekke styrken av hjerteslag. Som et resultat, kan hjertet slå fortere for å gjøre opp for dette tapet av makt, som igjen øker blodtrykket rate.

Plakk bygge opp

Effektene av pågående sigarettforbruk på arteriene i kroppen kan føre til eventuell plakk bygge opp langs blodårene. De kjemiske reaksjoner som finner sted som et resultat av de giftige kjemikalier som finnes i sigaretter arbeid for å inhibere kroppens evne til å produsere HDL kolesteroler. HDL cholesterols er de "gode cholesterols" at arbeidet med å tømme ut plakk bygge opp langs blodårene. Som et resultat, blir hjertet tvunget til å arbeide hardere for å presse blodet gjennom tilstoppede arterier, forårsaker blodtrykket til å øke tilsvarende.