Digidexo.com

Informasjon om Glaukom

Grønn stær er en sykdom i øyet. Over tid, kan det skade på synsnerven og resultere i en permanent tap av syn. Det finnes måter å gjenkjenne utbruddet av glaukom, og tidlig behandling kan bidra til å bevare synet.

Identifikasjon

Grønn stær er en øyesykdom som gir økt trykk i væsken i øyet. Dersom dette trykket forblir forhøyet i en lang periode, kan det føre til en sikkerhetskopi av fluid i øyet. Over tid kan dette skade synsnerven og kan føre til permanent tap av syn.

Symptomer

Glaukom kan være vanskelig å kjenne igjen, så det er viktig å ha regelmessige synsundersøkelser. Folk som har en familiehistorie med glaukom bør screenes regelmessig, så bør folk over 40, og de som har diabetes, en historie med steroid / kortison bruk, eller ekstremt høyt eller lavt blodtrykk.

Typer

Det finnes forskjellige typer glaukom, for eksempel barndom glaukom, normal spenning glaukom, trangvinkelglaukom, akutt glaukom, pigmentær glaukom traumer knyttet glaukom og peeling syndrom.

Behandling

Hvis du har blitt diagnostisert med glaukom, kan det behandles med øyedråper eller piller. Kirurgi kan brukes til å behandle grønn stær og er ofte brukt i kombinasjon med medikamenter. Grønn stær er en overkommelig tilstand og med tidlig oppdagelse, vil de fleste mennesker ikke mister synet.

Betraktninger

Hvis du er diagnostisert med glaukom, er det viktig å følge alle legens anbefalinger. Tar den foreskrevne medisinen er avgjørende i å bevare din visjon. Ikke la plagsomme bivirkninger holde deg fra å ta medisinen. Noen ganger, bivirkninger fra glaukom øyedråper er rødhet i øynene, brenning og svie etter bruk av dråper, og øyeirritasjon. Dessuten er øyedråper direkte innført i blodet og kan samhandle med andre medisiner. Det er viktig å sjekke med din lege eller apotek for å unngå komplikasjoner.