Digidexo.com

Hva Foods Raise HDL?

High-density lipoprotein (HDL)-kolesterol er vanligvis referert til som "god cholesterol", og low-density lipoprotein (LDL) kolesterol som "det dårlige kolesterolet". Mens overflødig LDL kolesterol kan bygge opp og forårsake plakk på veggene i blodårene, fjerner HDL overflødig kolesterol og tar det tilbake til leveren for avhending. Denne prosessen bistår i forebygging av hjertesykdom, så vel som forekomsten av hjerteinfarkt. Det finnes en rekke matvarer du kan spise for å hjelpe deg til å ikke bare opprettholde en sunn lav samlet kolesterol teller, men også holde HDL kolesterol som den høyeste av de to tallene.

Enumettet fett

De viktigste matvarer som kan positivt påvirke HDL kolesterol er de høyt i umettet fett, særlig enumettet fett som omega 3 fettsyrer. Omega 3 fettsyrer finnes i visse typer fisk, som laks, tunfisk, kveite, torsk, makrell, sjø ørret, sild og sardiner. Visse nøtter og frø er også svært høy i enumettet fett. Noen av disse er bakken linfrø, butter, hempseed, valnøtter, pekannøtter og hasselnøtter. Andre matvarer som inneholder mye omega 3 fettsyrer er rapsolje, avokadoolje, olivenolje, safflower olje, solsikkeolje, fett som finnes i peanøttsmør, soya-baserte matvarer og mørke grønne grønnsaker.

Løselig fiber

Legg til minst to daglige porsjoner med løselig fiber i kostholdet ditt. Løselig fiber finnes i havre, havrekli, brun ris, epler, druer, sitrusfrukter, grønnsaker, belgfrukter og linser.

Polyphenol-rik mat

Forbruk av antioksidant, polyphenol-rike matvarer, for eksempel bær, kakao, te, rødvin, tranebærjuice og appelsinjuice, forsinke oksidasjon av HDL, hjelper det å forbli i systemet lengre og betydelig økte nivåer.

Løk

Spis halv rå løk om dagen for å øke HDL-kolesterol et gjennomsnitt på 25 prosent.

Egg

Egg var på kolesterol er "forbudt list" før det var fastslå at det finnes ulike typer kolesterol og ulike årsaker til forhøyede kolesterolnivåer. Som et resultat, ble egg identifisert som en type mat som øker HDL-kolesterol.

Alkohol

Moderat alkoholinntak øker også HDL kolesterol, men ikke lavere LDL kolesterol. En til to drinker per dag kan signifikant øke HDL nivå. Men ulempene sannsynlig outweight fordeler siden den samme alkoholinnhold kan også føre til andre betydelige helsemessige problemer, som hjertesvikt.