Digidexo.com

Den beste dietten for hepatitt C Skrumplever

Hepatitt C er en leversykdom som forårsaker betennelse og arrdannelse som fører til skrumplever i omtrent 25 prosent av tilfellene. Det finnes ingen kur for hepatitt C, som kan være til stede i folk i mange år med ingen åpenbare symptomer, ofte blir diagnostisert først etter uopprettelig skade har blitt gjort. Selv om en all-round sunt kosthold er tilrådelig for hepatitt C-pasienter, er ingen spesiell diett indikert før infeksjonen har avansert til skrumplever.

Årsak

Sykdommen er forårsaket av eksponering for hepatitt C-virus (HCV), som kan forekomme i en rekke måter, ifølge Medline Plus. Du har kanskje smittet av viruset hvis du har mottatt en blodoverføring eller andre blodprodukt før 1992; mottatt et organ donert av en person med hepatitt C; hatt ubeskyttet seksuell kontakt med noen infisert med viruset; delte en nål eller narkotiske stoffer med noen som er smittet; eller delte intime personlige elementer, for eksempel en tannbørste eller barberhøvel, med en smittet person.

Progresjon av sykdom

Fordi hepatitt C-infeksjon er ofte asymptomatiske i mange år, er det ikke uvanlig for enkelte pasienter for å oppdage de har sykdommen først etter utvikling av cirrhose, ifølge Mayo Clinic. Cirrhose kan utvikle seg som et resultat av en hvilken som helst av kronisk leversykdom, slik som hepatitt C, og det oppstår da mye av det friske vevet av leveren er blitt erstattet av fibrøst arrvev, i betydelig grad å svekke organ funksjon.

Dietary Guidelines

The Diet Health Club anbefaler at folk med skrumplever forårsaket av hepatitt C primært spiser korn, frukt og grønnsaker og unngå matvarer som inneholder mye fett, salt eller sukker. Unngå de fleste rødt kjøtt og prøver i stedet å få protein trengs for å drivstoff kroppen din fra sunnere kilder. Sunn protein kilder inkluderer lav-fett og fettfri meieriprodukter, fisk, eggehviter, rosenkål, bønner og soya.

En av de karakteristiske symptomer på skrumplever er tap av matlyst, sammen med hyppig kvalme og oppkast. Gjøre alt for å erstatte næringsstoffer og væske du kan miste på grunn av disse symptomene. Drikk rikelig med vann. Spise fire eller fem små måltider om dagen, i stedet for to eller tre som er vanlige for folk flest. Det vil være lettere å få behov for næringsstoffer i hyppige små porsjoner som er mindre sannsynlighet for å overskride appetitten til enhver sittende.

Milk Thistle er et kosttilskudd som noen mennesker har funnet lykkes i å rehabilitere leveren, ifølge Diet Health Club. En studie av melk tistel fordeler for skrumplever pasienter ble foretatt av US Agency for Healthcare Research og kvalitet på slutten av 1990-tallet. Det sies at utilstrekkelig vitenskapelig bevis var tilgjengelig til å trekke konklusjoner om effekten av urten, men observerte ingen betydelige bivirkninger.

Du kan drikke noen alkoholholdige drikkevarer. Din skrumplever kan ha utviklet på grunn av hepatitt C, men toll alkohol tar på leveren betyr at det er av grenser for hvem som helst med denne alvorlige leversykdom.