Digidexo.com

Hva er prognosen for magekreft?

Magekreft rammer over 20.000 amerikanere per år, ifølge American Cancer Society. Nesten halvparten av dem som får diagnosen dør av sykdommen. Det er derfor det er viktig å vite stadier av magekreft og prognosen for hvert trinn.

Stage 0

I Trinn 0, blir unormale celler funnet i det innerste lag av vev i magen. Prognose for denne fasen av sykdommen er god, med en ca 89 prosent fem-års overlevelse.

Stage I

Kreft er nå i det innerste laget av magen vev eller de midterste lagene. De fem-års overlevelse for denne fasen er 58-78 prosent, den lavere prisen for pasienter med kreft i de midterste lagene av vev.

Stage II

Trinn II magekreft innebærer at kreften er funnet ikke bare i magen, men også i flere lymfeknuter. Prognosen faller nå til en 34 prosent fem-års overlevelse.

Stage III

Hvis kreft er funnet bare i magen eller nærliggende organer, men færre enn seks lymfeknuter, er fem års overlevelse på 20 prosent. Hvis kreften er i over syv lymfeknuter, de fem-års overlevelse reduseres til åtte prosent.

Stage IV

Med trinn IV magekreft, kreft har spredd seg fra magen til fjerne organer eller mer enn femten lymfeknuter. Prognosen for en fem-års overlevelse er nå om lag syv prosent.