Digidexo.com

Hva er fordelene med å spise yams?

Hva er fordelene med å spise yams?


Fordelene med et kosthold som inkluderer frukt, grønnsaker og mat lavt på fett er enorme. Yams er en stift mat for mer enn 100 millioner mennesker i subtropiske regioner i verden, men er vanligvis spises kun i ferier i Vesten. Kandisert yams er en vanlig ferie parabolen. Yams er ofte forveksles med søtpoteter, men yams er vanligvis større og mindre søt. Yams er et utmerket tillegg til et balansert kosthold.

Næringsinnhold

Jamsrøtter er en av de mest ernærings av alle knoller. De er en utmerket kilde til vitamin B1, B6 og vitamin C. Yams inneholder mangan, kalium, fosfor og sunne karbohydrater og er en utmerket kilde til fiber og er høy i protein. Jamsrøtter har en søt smak og er en naturlig kilde for sukker, men de har en lav glykemisk indeks, som er et mål på effekten av karbohydrater på sukker i blodet. Ifølge nettstedet Nutrition, er den daglige mål for glykemisk belastning 100 eller mindre. Kokte yams har en glykemisk belastning på bare 16. En servering størrelse på 100 gram (3,5 gram) av yams inneholder 27,6 gram karbohydrater, 3,9 gram kostfiber og 116 kalorier.

Redusert Cancer Risk

The American Cancer Society anbefaler mat rik på karotenoider og lykopen, som yams, kan redusere en kvinnes risiko for å utvikle eggstokkreft. I artikkelen "Visse matvarer kan redusere risiko for eggstokkreft," the American Cancer Society er avhengig av en studie av Dr. Daniel W. Cramer og andre rapportert i "International Journal of Cancer:" i 2001 Studien involverte 549 kvinner med eggstokkreft og 516 kvinner som ikke hadde kreft. Forskerne spurte kvinnene om sine kostvaner og lært at de som var kreft gratis spiste mer rå gulrøtter og tomatsaus (mat rik på karotenoider og lykopen) enn de som hadde kreft. Dr . Cramer fant at kvinner som spiste to eller flere porsjoner med tomatsaus per uke hadde 40 prosent redusert risiko for kreft, sammenlignet med de som spiste mindre. kvinner som spiste 20 eller flere stokker av rå gulrøtter hver uke redusert sin risiko for eggstokkreft ved 54 prosent. The American Cancer Society ikke single ut yams som spesielt effektiv i kreftforebygging, men lister yams blant flere matvarer som er rike på karotenoider og lykopen, som antas å være de næringsstoffer som hjelper kroppen bekjempe virkningene av kreftfremkallende oksidanter .

Andre helsefordeler

Jamsrøtter inneholde phytoestrogen (en plante hormon) diosgenin som kan hjelpe til ved syntesen av østrogen og progesteron. Diosgenin var en av ingrediensene i de første p-piller brukes av kvinner på 1960-tallet. Anlegget tips, blader og tørket tips av yams, spesielt vill yams, har vært mye brukt som en urte supplement for å lindre symptomer på menstruasjon og overgangsalder. En artikkel av University of Maryland Medical Center artikkelen "Wild Yam," bekrefter at anlegget hormonet diosgenin kan konverteres til progesteron ved kjemisk syntese, men at diosgenin oppfører seg ikke kjemisk som østrogen. Dyrestudier indikerer den samhandler med østradiol i kroppen, og det har vært brukt i hormonbehandling for kvinner. Ifølge forfatteren av University of Maryland artikkel, Steven D. Ehrlich, NMD, er det ingen vitenskapelige bevis som støtter påstandene om at diosgenin i yams er en effektiv behandling for overgangsalder symptomer. Det er uenighet mellom de i det medisinske miljøet og de i ernæring og herbalist samfunnet om det er noen fordel å ta urte kosttilskudd som inneholder wild yam å lindre symptomer forbundet med menstruasjon og overgangsalder.