Digidexo.com

Koreanske naturlige urter

Koreanske naturlige urter


Korea har en 4000-årig avstamning av tradisjonell medisin som kalles Han hang. Landet produserer en rekke medisinske urter, den mest berømte av disse er Panax ginseng, også referert til som koreansk eller kinesisk ginseng. Dette lille flerårig plante, nå svært sjeldne, opprinnelig vokste vilt i de fuktige skogene i det nordlige Kina, Mandsjuria og Korea. Sistnevnte landet dyrker nå urt ganske omfattende. Flere andre koreanske naturlige urter brukes også i ulike alternative eller komplementære medisinske praksis over hele verden.

Koreansk Ginseng

Koreansk ginseng (Panax ginseng) har ikke de samme egenskapene som de kinesiske og amerikanske versjoner, og er ikke på langt nær så lett tilgjengelig. Denne roten er beskrevet som den mektigste i form av medisinske fordeler. Det er også den dyreste. Regjeringen fører tilsyn nå sin avling, eksport og produksjon; i enkelte deler av Korea urten har blitt utryddet. Koreanske rød ginseng har en lang rykte for sin evne til å øke immunforsvaret og avverge hjertesykdom. Andre bruksområder inkluderer impotens, stress, energi og strålevern.

Koreanske Isop

Koreanske isop (Agastache rugosa), også kjent som koreansk mynte, er kjent for sin evne til å tømme bihulene. Den inneholder potente antioksidanter som øker menneskets immunsystem. Urten har vært brukt i århundrer for å bryte feber ved å fremme en svette. Dens knuste blader er også brukt til blåmerker og sår for å fremme rask helbredelse. Ifølge Dr. Ben Kim, kan små mengder av naturlige drops kan brukes for forbedring av fordøyelsen, og å lette symptomene av inflammatoriske tilstander slik som artritt, og kronisk tendinitt.

Burot

Burot urt (Artemisia vulgaris) brukes på flere måter i Korea og er en vanlig ingrediens i te, supper og riskaker. Det er kjent for å være en blod cleanser ved inntak. En interessant måte burot er å få beryktet i USA er å brenne det i moxibustion varme terapi. Urten er alderen, malt til en fluff og fashioned i en cigarlike sylinder kalles en moxa pinne som deretter brukes indirekte med akupunktur nåler eller brennes direkte over klientens hud. Urten er kjent for å stimulere energiflyten, eller qi, vedlikeholde generell helse og fjerne kulde og fuktighet.