Digidexo.com

Leddgikt behandling kosthold

Leddgikt er en smertefull tilstand, men heldigvis, kan noen endringer i kostholdet lette sine symptomer. Inntaket av fettsyrer, ulike næringsstoffer, mineraler, frukt og grønnsaker kan all effekt av alvorlighetsgraden av leddgikt symptomer. Noen kan bare bli funnet i kosttilskudd, men andre kan enkelt legges til dietten.

Fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kan bidra til å lindre symptomene på leddgikt, mens omega-6 fettsyrer kan forverre tilstanden. Swap kjøtt, meieriprodukter og fjørfe for kaldt vann fisk, som for eksempel sardiner, makrell, ørret og laks. Innbytter oliven, raps, og linfrø oljer for mais, safflower, og solsikke oljer for å bidra til å øke inntaket av omega-3 fettsyrer og redusere omega-6. Valnøtter, avokado og soyabønner er også gode kilder til omega-3 fettsyrer.

Boron

Boron er et verdifullt næringsstoff for personer leddgikt. Personer med høye boron dietter utvikle leddgikt sjeldnere, og inntak av dette næringsstoffet kan hjelpe de som allerede har tilstanden. Mat kilder til boron inkluderer frisk frukt og grønnsaker. Noen drikkevann kan også inneholde bor.

Vitamin C

Vitamin C kan bidra til å lette leddsmerter som kommer med leddgikt. Mat kilder til vitamin C inkluderer frukt, som appelsiner, kiwi og grapefrukt, og grønnsaker.

Kosttilskudd

Noen kosttilskudd har vist seg å forbedre leddgikt. Disse kosttilskudd inneholder ingefær, avocado-soya uforsåpbare, chondroitin sulfate, fiskeolje, nattlysolje, brennesle, gurkemeie, glukosamin, solbær olje, og borage olje. Konsultere legen din før du starter noen supplement program.

Ineffektive Kostendringer

Gin-gjennomvåt rosiner er ofte spioneringen som en leddgikt kur; men det er ingen medisinske bevis for å sikkerhetskopiere dette kravet. Noen sier at eliminere nightshades, som poteter, tomater, auberginer og paprika, samt sure matvarer, for eksempel sukker, kaffe, rødt kjøtt, korn, nøtter og sitrusfrukter, vil lette leddgikt. Det er ingen medisinsk støtte for disse påstandene.