Digidexo.com

glemme å ta blodtrykksmedisin

Den beste tiden å ta blodtrykksmedisin

Ifølge American Heart Association mer enn 50 millioner mennesker i dette landet lider av høyt blodtrykk og bare to tredjedeler av dem er klar over det. Høyt blodtrykk lidelse kalles hypertensjon og kan skape alvorlige og livstruende problemer med kroppens organer hvis det ikke er kontrollert. Personer med høyt blodtrykk er mer utsatt for slag, hjerteinfarkt og nyresvikt. Mens hypertensjon er en livslang sykdom det kan styres med daglig medisinering. Fordi hypertensjon har vanligvis ingen symptomer folk glemmer å ta medisiner eller de ikke klarer å holde seg til et medikament regime. Det er viktig å ta medisinen på samme tid hver dag for å få maksimal nytte av den.

Funksjoner

Den ADA anbefaler å opprettholde en blodtrykksmåling ikke høyere enn 120/80 når det er mulig. Folk med litt forhøyet blodtrykk kan noen ganger redusere det gjennom endringer i livsstil, inkludert kosthold, mosjon og stress reduksjon, men hvis disse tiltakene ikke virker eller blodtrykket lesing er svært høy, er medisinering innført.
En fersk studie av Kina indikerer at tiden av dagen folk ta sine blodtrykk medisiner kan påvirke effekten av at medisinering samt redusere bivirkninger forbundet med denne medisinen.

Fordeler

Leger anbefaler at folk på høyt blodtrykk medisiner ta det på samme tid hver dag, slik at det alltid er en konsistent nivå av medisiner i blodet. I tillegg komme inn i vanen med å ta medisinen på samme tid hver dag gir en vanlig rutine som kan bidra til å forhindre hoppet over doser.

Hvorfor

Folk uten blodtrykk problemer har en dukkert i sitt blodtrykk om natten når de sover. Som dip kan være 20 til 30 poeng som gir sine arterier en hvile og bidrar ikke til å slite dem ut så raskt. En studie i Italia nylig avsluttet personer med svært høyt blodtrykk opplesninger har ikke det dukkert om natten, og i stedet sitt blodtrykk forblir høye 24 timer i døgnet, sette dem på et høyere risiko for helseproblemer knyttet til hypertensjon.
Deltakerne i studien byttet til en nattlig dose av deres blodtrykket medisiner for to måneder, og 90 prosent av deltakerne begynte å få 7 poeng reduksjon i blodtrykket opplesninger om natten og også unngått en pigg under dagtid timer.

Lagt Benefit

I tillegg til de blodtrykksmåling forbedringer, studien viste også en forbedring i pasientens nyrefunksjon. Ifølge en publisert rapport i American Journal of Kidney Diseases, blodtrykk falt et gjennomsnitt på 7 poeng, uten bivirkninger eller økning i dagtid blodtrykk.

Artikkelen detaljerte funn at 60 prosent av afro-amerikanere med høyt blodtrykk ikke har en naturlig nighttime dipping og 40 prosent av disse pasientene faktisk har en økning i blodtrykket i løpet av natten.
The American Heart Association anbefaler å ta doser utover dagen, slik at kroppen har en konstant levering av medisiner og dermed hindre usunn toppene i blodtrykket opplesninger som kan være vanskelig for kroppens organer å behandle.

Potensiell

Hvis du tar mer enn ett medikament per dag legen kan bli enige om å la deg ta noen av dem ved sengetid og andre i morgen. Det har blitt bevist at blodtrykket pigger naturlig i de første timene etter å ha våknet opp, og det er derfor flere slag og hjerteinfarkt skje i morgentimene enn på noe annet tidspunkt. Med den nye bevis i om mangel på redusert blodtrykk dyppe om natten for mange mennesker med høyt blodtrykk, blir det en catch 22 om man bør ta medisiner på kvelden eller om morgenen.
The American Heart Association anbefaler å spørre legen din om du kan dele medisiner opp, tar noen av dem hver sengetid og noen hver morgen.

Advarsel

Det er noen medisiner som ikke bør slås plutselig, og medisiner regimer er også bygget rundt din livsstil og andre behov, derfor er det viktig å sjekke med legen din før du prøver å gjøre noen endringer i din medisinering tidsplan.

Blodtrykksmedisin for afro-amerikanere

Høyt blodtrykk bærer mange alvorlige konsekvenser for noen. Dessverre, afrikansk-amerikanere er mer sannsynlig å utvikle det tidligere og er mer sannsynlig å lide komplikasjoner.

Blood Pressure Targets

Mens standard retningslinjer liste 140/90 eller lavere som et mål mål, University of Maryland Medical Center kardiolog Dr. Elias Saunders anbefaler 130/80 eller lavere for afrikansk-amerikanere.

Antall medisiner

Mens mange pasienter begynne medisinsk behandling av høyt blodtrykk med en medisin, anbefaler Saunders afrikansk-amerikanere starte med minst to som retter seg mot forskjellige aspekter av høyt blodtrykk.

Viktigheten av Diuretika

Diuretika, som hjelper kroppen skiller ut natrium og vann, kan være spesielt viktig siden denne populasjonen er mer sannsynlig å beholde natrium og er mer følsomme for det. Eksempler på diuretika inkluderer Lozol, Microzide og Lasix.

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere

Saunders anbefaler også ACE-hemmere og angiotensin-reseptorblokkere for høyt blodtrykk pasienter som lider av diabetes eller nyresykdom. Disse stoffene slappe av blodårene og kan bremse utvikling av nyreskade. Eksempler inkluderer Lotensin, Capoten, Teveten og Avapro.

Utfyller Medisinering

Visse livsstilsendringer kan utfylle blodtrykksmedisin, s men Saunders tror ikke du noen gang kan gå av medisiner helt, men bare redusere den. Spise en lav-natrium diett rik på frukt, grønnsaker og fiber. Ikke røyk, og trener regelmessig.

Hva du skal gjøre hvis du glemmer å ta Yaz Pill?

YAZ, en merkevare av lavdose p-piller, er tatt hver dag. En rosa pille som inneholder en lav dose av hormoner østrogen og progestin er tatt hver dag i løpet av de første 24 dagene av syklusen din. I løpet av de resterende fire dager, er et hvitt, inaktiv pille tatt. Når du tar de hvite pillene, vil menstruasjonen vanligvis begynner. Mens du følger denne planen er viktig for å hindre graviditet, kan det hende at du glemmer å ta en YAZ pille og må gjøre justeringer til tidsplanen.

Dumpet One Pink Pill

Hvis du glemmer å ta en rosa YAZ pille, bør du ta den så snart du husker det, ifølge YAZ hjemmeside. Den neste pillen bør tas til vanlig tid at du tar pillen hver dag, selv om det betyr at du må ta to piller på en dag. Tar p-piller på samme tid hver dag gjør pillene mer effektive, ifølge Planned Parenthood. Hvis du bare har glemt å ta en pille, kan du fortsette å stole på YAZ for graviditet forebygging og trenger ikke å bruke en back up metoden for prevensjon for syklusen.

Glemme To Pink Pills

Hvis du glemmer å ta to rosa piller i uke 1 eller uke 2 av YAZ pakke, bør du ta to piller umiddelbart, og deretter ta to piller neste dag. Under resten av syklusen din, bør du ta en pille hver dag. Du kan bli gravid i løpet av de første syv dagene etter at du begynner å ta pillene igjen og bør bruke en back up metoden for prevensjon for de første syv dagene.

Det finnes ulike løsninger for mangler to rosa piller i løpet av uke 3 eller Uke 4, avhengig av om du er en søndag forrett eller en Dag 1 starter. Hvis du først begynte å ta pillene dine på søndag etter mensen begynte, ta en rosa pille hver dag frem til søndag. Slutt å bruke ditt eksisterende pakke med piller og begynne å bruke en ny pakke på søndag. Hvis du først begynte å ta YAZ i løpet av de første 24 timer av din tid, slutte å bruke din nåværende pakke med piller når du innser at du har glemt å ta to piller og begynner å bruke en ny pakke med piller. Du må bruke en annen form for prevensjon i løpet av de første syv dagene etter at du starter pillene og kan ikke ha en periode i løpet av inneværende måned.

Glemme Tre eller flere Pink Pills

Dag 1 startere som savner tre eller flere piller, bør du slutte å bruke den aktuelle pakken og begynne å bruke en ny pakke. Søndag startere bør ta en pille hver dag frem til søndag, da de må begynne å bruke en ny YAZ pack. En annen metode for prevensjon må brukes for de første syv dagene etter at du begynner å bruke pillene igjen. Du kan ikke ha en periode som vanlig i løpet av inneværende måned.

Glemme Hvite piller

Dersom du har glemt å ta noen av de hvite pillene, kan du kaste bort pillene du savnet og gjenoppta ta resten av de hvite pillene til du har tatt alle pillene i pakken. En back up prevensjon metoden er ikke nødvendig.

Hvordan Stopp glemme ting

Hvordan Stopp glemme ting


Som ung tenåring var jeg ekstremt glemsom. Så mye at noen familiemedlemmer sprakk vitser om min glemsel. En gang etter å ha hørt en kommentar som ble sagt på min bekostning som føltes som et slag i ansiktet. Jeg bestemte meg for å prøve å endre mine veier. Og fort ting forbedret. Og nå ingen kan si jeg er glemsom.

Bruksanvisning

•  Den beste tiden for meg å glemme ting er når jeg forlater mitt hjem for å gå et sted. Jeg vil alltid la noe viktig bak. Jeg begynte å rydde mitt sinn og gjør et mentalt notat av tingene jeg trengte å ta med meg. Noen ganger ville jeg selv lage en liste på papir, som en handleliste. Men det er ikke en god ting å stole på. Det er en god idé å trene hjernen din ved å lage mentale notater.

Hvis du kommer på en tur for eksempel, vet du du kommer til å trenge Shampoo, tannkrem, deodorant, såpe, under klær, sokker, sko, etc. Jeg tror fra toppen av hodet mitt ned og sørge for at jeg hadde noen ting Jeg trengte fra topp til tå. Jeg vil pakke det som jeg tenkte på det. Deretter dobbeltsjekke fra topp til tå.

Hvis jeg hadde en mental liste over ting jeg trengte, noen ganger jeg ville telle dem. For eksempel, hvis jeg visste at jeg trengte 5 ting å ta med meg jeg husket nummeret 5. Og så husker hva enkelte ting gikk med 1,2,3,4,5. (F.eks .. (1) Tannbørste (2) tann Lim (3) Floss ......
Så før jeg dro jeg vil se på fem ting. Hvis jeg ikke har 5, vil jeg se og finne ut hva som manglet. Dette fungerer bra på matbutikk også.

Og for folk som låser sine nøkler i bilen sin eller sine hjem. Jeg har alltid, alltid sørge for at mine nøkler er i min hånd før stenger døren. Jeg har aldri la dem i vesken min. Det er en for sikker måte å la dem bak, er å anta at de er i vesken eller lommen. Etter en stund med å gjøre dette, vil det føles normalt. Slik at hvis deres ikke i hånden din på jakt etter dem før du har lukket døren.

Tips og advarsler

  • For noen kan dette høres ut som sunn fornuft, men jeg virkelig måtte legge vekt på min glemsel da jeg var tenåring. Og til noen kan det høres ut som en masse problemer. Men det virkelig fungerer. Og etter en stund blir det helt naturlig.

Hvordan å tilgi, glemme og Let Go

Hvordan å tilgi, glemme og Let Go


Tilgivelse kan være et vanskelig begrep å forstå. Mens vi alle har et mentalt bilde av hva tilgivelse "skal" se ut når andre tilgi oss, å vite hvordan å tilgi oss selv eller noen andre er ikke så lett å forstå.

Når noen andre får oss følelsesmessig skade, enten utilsiktet eller tilsiktet, lære å gi slipp på denne smerten kan være en av de mest vanskelige overganger vi gå gjennom. Sosialarbeidere i fengselssystemet arbeidet med familier på prosessen med tilgivelse for å lette overgangen mellom fengsling og livet på utsiden. I likhet med restorative justice programmer som involverer offer for en forbrytelse og den skyldige, disse fengsels programmene søker å utvikle en forståelse av lovbrytere handlinger og komme til enighet med den eventuelle tilbakeføring til samfunnet.

Familier involvert tendens til å vise tilgivelse som en innrømmelse av at fortiden er helt glemt og livet kan gå tilbake til normal som om ingenting har skjedd. Som du kan forestille deg, dette arbeidet ved å nekte atferden har en negativ effekt.

Bære emosjonell smerte, sinne, angst og andre plagsomme tanker om en situasjon eller noen ofte er lettere for oss enn begynner tilgivelse prosess. Kognitive atferdsterapeuter ofte reke jobber med positive tanker. Det kan være lettere å investere tid i negative tanker, men disse terapeuter arbeide for å hjelpe omdirigere energi mot positiv endring. Jo mer vi konsentrere vår emosjonelle energi på å bære nag og ikke tilgi noen, jo mer sannsynlig er vi til å bli engstelig, deprimert og føler negativt om den generelle situasjonen.

Siden det er ofte lett å tenke på tilgivelse i form av å glemme, må vi undersøke hvordan vi glemme. Menneskets hukommelse virker ikke som datamaskinens minne. Det er ingen måte å formatere fortiden. I stedet ser vi på situasjoner gjennom ulike objektiver. Psykologer refererer ofte til disse linsene som perspektiv. Realiteten i vår situasjon er hvordan vi ser det på den tiden at inntrykket eller minne ble dannet.

Glemme en fortid vondt refererer til relearning omstendighetene omgir situasjonen, reprosessere det gjennom et friskt perspektiv, og bevege seg mot tilgivelse. Når vi ser på utfallet av hva som skjedde, kan vi enten bli bitter og sint eller se sluttresultatet som en mulighet for personlig vekst og endring.

Bruksanvisning

•  Den første og viktigste steget er å tillate deg selv tillatelse til å tilgi. Når vi fokuserer mer på konsekvensene av ikke å tilgi oss selv, skifte vi fokus for oss selv og hvordan vi kan gå utover den siste vondt og skylden. Situasjonen blir mindre om personen som forurettet deg og mer om hvordan du er i stand til å helbrede og utvikle en følelse av fred.

tilgi noen andre innebærer først erkjenner at å tilgi noen ikke gir dem absolusjon for en tidligere feil. Tilgivelse er ofte forveksles med absolusjon, ettersom begrepene brukes nesten om hverandre i de fleste religioner. Hva hvis personen som forurettet du ikke lever? Hva hvis personen er noen som fikk deg ekstrem embarrassement i skole 20 eller 30 år siden? Disse menneskene er ikke tilgjengelig for deg å diskutere situasjonen, heller ikke de trenger å være. Gi slipp på følelsesmessig smerte betyr ikke at ingenting skjedde; det betyr at du ikke lenger ønsker å bli styrt av det.

Innse at tilgivelse er ikke fornektelse. Uansett forårsaket smertene var en reell hendelse. Benektes at det skjedde, og kaller det tilgivelse betyr at det er for smertefullt å arbeide gjennom følelser. Det er ingen tidslinjen på tilgivelse. Noen skritt tar lengre tid å komme gjennom, og det er akseptabelt å arbeide gjennom noen av det og sett den til side for en periode. En del av tilgivelse er å forstå at om ikke noen tar ansvar for det (og kanskje til og med vise anger), kontrollerer ikke om du har tenkt å fortsette å investere følelsesmessig smerte og nød hver gang du besøker det som skjedde.

Forstå at ikke alle som tilgir forsoner med den personen som forårsaket smertene. Det er relasjoner som er giftige og selv fysisk farlig. Mens det er mulig å tilgi fortiden og gå utover det, kan det også bety at personen som var involvert ikke lenger kan spille en aktiv rolle i livet ditt. Hvis en person eller situasjon er ikke trygt, kan det være best ikke å forsone forholdet og deretter arbeide på tilgivelse i en tid når du er følelsesmessig sunn og fysisk trygt.

Gjør en bevisst beslutning om å tilgi noen. Selv om de aldri be om unnskyldning for det som skjedde, bestemme i deg selv at det er greit å fortsette uten denne unnskyldning. Unnskyldninger bør ikke være om tillatelse til oss å tilgi noen. Unnskyldninger bør tilbys som et forsøk på sann anger og erkjennelse at det å ta personlig ansvar for situasjonen er viktig. Selv uten at unnskyldning, gjør opp tankene dine til å tilgi, glemme, og til slutt la gå.

Tips og advarsler

  • Det er mulig å tilgi og fortsatt holde andre ansvarlige for sine handlinger.
  • Finn en støttegruppe hvis du trenger en. Steder å lete inkludere kirker, non-profit organisasjoner og selv om ansattes hjelpeprogrammer.
  • Ikke alle som unnskylder angrer. Selv om noen beklager, kan han eller hun bare være "gå gjennom bevegelser" i et forsøk på å manipulere deg.
  • Ikke føl deg presset til å tilgi før du er klar. Alle setter sin egen tidslinjen når det gjelder helbredelse fra et gammelt sår.

Hva er bivirkningene av blodtrykksmedisin

Høyt blodtrykk kalles den stille morderen med god grunn. Venstre ubehandlet, kan det skade hjernen, hjertet, nyrer og lever, forårsake hjerteinfarkt, og føre til slag. Men noen mennesker er skeptiske om å ta blodtrykket medisiner fordi de frykter de mulige bivirkninger.
Å vite de mulige bivirkninger av blodtrykket medisiner gjør at du kan fortelle en vanlig bivirkning fra en som kan være farlig.

Bivirkninger av Diuretika

Diuretika, slik som hydroklortiazid, kontrollere høyt blodtrykk ved å redusere volumet av vann i blodet. Som et resultat, er deres viktigste bivirkning en økning i hyppigheten av urinering. Imidlertid, ettersom de fjerner vann fra kroppen, har de også fjerne kalium, som er nødvendig til normal cellefunksjon. For lite kalium kan føre til svimmelhet og hjerteproblemer. Hvis du mistenker at du har lavt kalium, bør du oppsøke lege; blodprøver kan vise nivået, og legen din kan hjelpe deg med å planlegge hvordan man best kan legge til kalium i kostholdet ditt.
Andre bivirkninger er mageproblemer, muskelkramper og tørst. Alvorlige bivirkninger av diuretika inkluderer problemer med å puste eller svelge, gikt, og alvorlig utslett.

Bivirkninger av kalsiumkanalblokk

Kalsiumkanalblokkere, slik som amlodipin og verapamil, tregere oppføring av kalsium i hjerte og blodårer celler, noe som gjør dem slappe av og senke blodtrykket.
Potensielle bivirkninger inkluderer forstoppelse; diaré; hevelser i hender, lavere ben, føtter og ankler (ødem); Magesmerter og opprørt; svimmelhet; tretthet; utslett; og hodepine.
Mindre vanlige bivirkninger inkluderer besvimelse, brystsmerter, og en bankende, uregelmessig eller rask hjerterytme. Kontakt legen din hvis du opplever disse bivirkningene.
Handlingen av disse medikamentene kan påvirkes av grapefruktjuice og alkohol, så sørg for å diskutere dette problemet med legen din.

Bivirkninger av alfablokkere

Alfablokkere, slik som doxazosin og tamsulosin, påvirker nervesignaler som får blodkar kontrakt; trykk gjennom en sammen fartøyet er høyere enn gjennom en avslappet en.
Blant de bivirkninger av disse midler er deres tendens til å endre effekten av andre medikamenter kan bli tatt; de kan gjøre medisinen handle sterkere eller mindre grad. Det er viktig for forskrivende lege å være klar over noe annet du tar når du vurderer å gi deg en alpha blocker.
Andre bivirkninger er hodepine, kvalme, svimmelhet (spesielt etter å ha steget fra en utsatt posisjon), rask hjerterytme og en generell følelse av svakhet.

Bivirkninger av betablokker

Betablokkere omfatter narkotika propranolol, metoprolol og atenolol. De fungerer ved å forstyrre handlingen av hormonet adrenalin eller adrenalin, og gjør at hjertet slår langsommere.
Deres vanlige bivirkningene er urolig mage, kalde hender, diaré eller forstoppelse, svimmelhet, hodepine og tretthet. Mindre vanlig er søvnvansker, tap av seksuell stasjonen og depresjon.
Alvorlige bivirkninger, som bør rapporteres til legen umiddelbart, inkluderer en uregelmessig eller langsom hjerterytme; opphovning av hender, ben eller føtter; brystsmerter og pustevansker.
På grunn av sin effekt på hjertet, disse stoffene utgjør spesiell risiko for mennesker med astma, diabetes, overaktiv thyroids eller langsomme hjerteslag; hvis du har noen av disse forholdene, må du informere legen din.

Bivirkninger av Vasodilatorer

Vasodilators slappe av veggene i blodårene, bedre flyt og redusere blodtrykket. De omfatter hydralazin og Minoxidil.
Vanlige bivirkninger av vasodilatorer inkluderer svimmelhet, mageproblemer, hodepine og økt kroppshår. Hvis du opplever plutselig vektøkning, besvimelse, brystsmerter, feber, rask hjerterytme eller besvimelse når du er på vasodilatorer, bør du kontakte legen din med en gang.
Disse stoffene kan ha negative interaksjoner med diuretika, østrogen, progesteron, insulin, kortikosteroider og fenytoin. De bør ikke tas sammen med bisulfates. Kvinner som er gravide eller ammende og personer med uremia, hjertesykdom eller diabetes bør diskutere med sin lege om spesiell risiko disse medikamentene positur.

Bivirkninger av ACE-hemmere

Denne gruppe av stoffer virker ved å hindre sekresjon av et hormon, angiotensin II, som begrenser blodkarene. Quinapril, ramipril og enalapril er alle ACE-hemmere.
Bivirkninger av disse medikamentene er en tørr hoste, allergilignende symptomer, svimmelhet, utslett, muskelsmerter og nyreproblemer. Angioødem, hevelse i tunge, lepper og svelg som kan føre til pustevansker, kan oppstå; Selv om det er sjelden, bør den behandles med en gang.
Kvinner som er gravide og personer som har nyreproblemer eller høye nivåer av kalium bør ikke ta disse medikamentene.

Bivirkninger av Angiotensin-stopper

Som ACE-hemmere, angiotensin-blokkere virker på hormonet angiotensin II; de inkluderer irbesartan og valsartan.
I motsetning til ACE-hemmere, disse medikamentene ikke produsere en tørr hoste. Men bivirkningene er munntørrhet, hodepine, kvalme og smerter i magen.
Disse stoffene kan samhandle med andre medisiner, inkludert diuretika, litium og antacida. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar, både reseptbelagte og over-the-counter, for å unngå interaksjoner.

Typer blodtrykksmedisin

Det finnes mange forskjellige typer medisiner tilgjengelig for å behandle høyt blodtrykk. Hvert medikament har et lignende mål, for å hjelpe blodkarene til å åpne seg, men hver har en forskjellig metode for å takle jobben. Forskjellige mennesker vil finne mer effektiv behandling med forskjellige medisiner som de kan være mer utsatt for den ene metoden fremfor en annen.

Diuretika

Disse blir ofte kalt "vann piller", fordi de hjelper nyrene skylle vekk overflødig vann og natrium fra kroppen. Reduksjonen i kroppsvæsker tar bort trykket fra blodkar og hjerte.

Blokkere

Det finnes fire typer blocker medisiner: betablokkere, kalsiumkanalblokkere, alfablokkere og alfa betablokkere. Selv om hver hemme ulike nerveimpulser, de alle bremse pulsen og slappe av blodårene.

ACE-hemmere

ACE-hemmere hindre produksjon av angiotensin II-hormon, som begrenser blodkarene og får dem til å begrense.

Angiotensinantagonister

I motsetning til ACE-hemmere, trenger angiotensinantagonister ikke hindre hormonproduksjonen. I stedet antagonister beskytte blodkar fra angiotensin II, som dermed utvider også fartøyene.

Vasodilatorer

Vasodilators tvinge musklene i fartøyet vegger for å slappe av å åpne opp og utvide blodårene.

Blodtrykksmedisin & Alcohol

Høyt blodtrykk rammer en stor ledd av den amerikanske befolkningen. En rekke medisiner arbeide for å holde denne lidelsen under kontroll, og alkohol kan øke bivirkningene av disse stoffene. Alkoholforbruket øker blodtrykket, så drikking kan dempe effekten av medisiner ved å forverre tilstanden din. Sørg for å snakke med legen din om alkohol og noen blodtrykket medisiner du er foreskrevet.

High Blood Pressure

Ifølge Centers for Disease Control, opp til én av tre innbyggere i USA har høyt blodtrykk. Denne lidelsen er kjent som en silent killer, så mange ganger det er ingen tegn på et problem før et stort medisinsk problem oppstår. Høyt blodtrykk øker sjansen for et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Mange pasienter tar medisiner for å holde dette problemet under kontroll.

Alkohol og blodtrykk

Hvis du tar medisiner for å kontrollere høyt blodtrykk, kan du være ødela selv. Familydoctor.org påpeker at mer enn to drinker per dag for menn og en for kvinner kan føre til en topp i blodtrykket. Hvis du har høyt blodtrykk, bør legen oppfordre deg til å begrense drikkingen.

Alkohol og blodtrykk medisiner

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, drikke alkohol mens du er på noen blodtrykket medisiner kan gi bivirkninger. Alkoholforbruk kan føre til svimmelhet da stiger fra sittende stilling når du er på stoffer som ismelin Hydralazin og aldomet. Svimmelhet kan føre til besvimelse episode. Hvis du tar Inderal, kan kronisk drikking redusere effektiviteten av stoffet.

Andre bivirkninger

EMedtv påpeker at alkohol kan øke intensiteten i et blodtrykk medisiner er andre bivirkninger. En rekke av disse stoffene liste "kan forårsake døsighet" som en bivirkning. Alkohol kan øke denne døsig effekt. Les alle advarsler på medisiner før du drikker, spesielt hvis du planlegger å komme bak rattet på en bil.

Snakk med en medisinsk faglig

Snakk med legen din om alkohol og blodtrykket. Har denne diskusjonen før du starter et medikament regime. Legen din vil detalj trygge nivåer av drikking og forklare bivirkninger kan oppstå fra å kombinere alkohol med medisiner. Hvis du har et alkoholproblem, vil legen din hjelpe deg å komme opp med en strategi for å behandle din avhengighet.

De beste blodtrykksmedisin

Mange tar reseptbelagte medisiner for å hjelpe sitt blodtrykk. Dette er fordi deres blodtrykk er sannsynligvis høyere enn 140/90 mm Hg. Hjerte-og karsykdommer er den hyppigste dødsårsaken hos både menn og kvinner, ifølge American Heart Association (AHA). Hvis du har høyt blodtrykk, er det viktig å rådføre seg med legen din for å finne ut hvilke medisiner du bør ta.

Betablokkere

Betablokkere er medisiner som brukes til å senke blodtrykket, behandle angina (brystsmerter), forhindre hjerteinfarkt og for å hindre uregelmessige hjerteslag. Lopressor og Atenolol (Tenormin) er eksempler på betablokker. Disse medisinen kan tas med eller uten mat. Hvis du har kortpustethet, brystsmerter, plutselig vektøkning, hevelse i bena og føttene, og tungpustethet varsle legen din umiddelbart.

ACE-hemmer

ACE-hemmer er et hjerte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjelper også behandle hjertesvikt etter et hjerteinfarkt. Det senker blodtrykket ved å hjelpe pumpefunksjonen av et menneskes hjerte. Lisinopril (Prinivivl, Zestril) og Enalapril (Vasotec) er eksempler på ACE-hemmere. Disse medikamentene er vanligvis tatt med mat. Varsle legen din hvis du får en bivirkning av en gnagende, tørr hoste.

Angiotensin II-reseptorblokkere

Disse medikamentene blokkere et kjemikalie i kroppen som kalles angiotensin II. Angiotensin II gjør at blodårene i kroppen smal, noe som fører til at blodstrømmen til begrense. Angiotensin II-reseptorantagonister hjelpe blodårene til å utvide seg og slappe av. Dette senker blodtrykket og det reduserer stresset på hjertet. Diovan (valsartan) og Cozaar (losartan) er eksempler på Angiotensin II-reseptorblokkere. Disse medikamentene er vanligvis tatt med mat. Varsle legen din dersom du blir svimmel, har feber og frysninger.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere bidra til å redusere en persons blodtrykk. Dette hjelper til ved å holde kalsium ut av blodkar muskelceller og hjerte. Ved å holde kalsium ut det hjelper cellene og hjerte slappe av. Nifedipin (Adalat, Procardia) og amlodipin (Norvasc) er eksempler på kalsium kanal stopper. Medisin er vanligvis tatt med mat. Varsle legen din hvis du opplever veldig lavt blodtrykk, utslett, tretthet, svimmelhet eller hvis bena hovne opp.

Blood Tynner

En blod tynnere brukes til å holde skadelige blodpropper fra å gå inn i hjertet. Det hjelper blodpropper oppstår igjen, også. Men det betyr ikke oppløse blodpropp som du kanskje allerede har i kroppen din. Coumadin (warfarin) er et eksempel på en blod tynnere. Pass på hva du spiser mens du er på denne medisinen fordi medisinen ikke fungerer godt med visse matvarer. For eksempel matvarer som ikke er bra mens du tar en blod tynnere inneholder mye vitamin K. Hvis du har unormale blødninger i avføringen eller får neseblødning, varsle legen din umiddelbart.

Blodtrykksmedisin Alternativer

Høyt blodtrykk er en alvorlig helsetilstand som ofte krever behandling med reseptbelagte medisiner. De fleste medisiner bidra til å forbedre blodtrykket ved å redusere blodvolum eller ved forårsaker blodårene til å være bredere og mer avslappet. Ubehandlet blodtrykk kan sette ekstra belastning på hjertet, og til slutt føre til hjerteproblemer.

Tiazid Diurectics

En blodtrykket medisiner alternativet er tiaziddiuretika. Denne type av medikament bidrar til legemet for å skille ut overskudd av natrium og fluider i urinen, slik at blodvolum vil bli redusert. Avtagende blodvolum bidrar til å senke blodtrykket.

Betablokkere

Betablokkere virker ved å åpne opp blodårene slik at hjertet ikke trenger å slå like hardt.

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere

Agiotensin-konverterende enzym-inhibitorer forhindrer dannelse av en kjemisk ansvarlig for innsnevring fartøy. Angiotensin II-reseptorblokkere hindre virkningen av den samme kjemiske, holde den fra å forårsake blodårene til å trekke. Disse to typer medisiner er ofte brukt til å behandle pasienter som har hypertensjon sammen med hjertesvikt, nyresvikt og koronarsykdom.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere virker ved å slappe av blodårene. Denne type blodtrykket medisiner er ofte mest foreskrevet for afro-amerikanere som ikke har svart til andre typer hypertensjon medisiner.

Reninhemmere

Renin Inhibitors redusere produksjonen av en nyre enzym kjent som renin. Dette enzymet utløser en kjedereaksjon i kroppen som kan øke blodtrykket. Dette er et relativt nytt medikament, og effektive doser har ennå ikke bestemt.

Andre alternativer

Personer med høyt blodtrykk kan noen ganger må ta en kombinasjon av medisiner. Andre muligheter er alfablokkere, alfabetablokkere, sentral-virkende midler og vasodilatorer.

Problemer med blodtrykksmedisin

Blodtrykk, en måling av hvor hardt blodet skyver mot blodårene, er nedtegnet i to tall. Det første tallet, systolisk trykk, måler topptrykket når hjertet kontrahering. Det andre tallet, diastolisk trykk, måler topptrykket når hjertet er avslappende. Normalt blodtrykk anses 120/80 eller lavere, mens Prehypertensjon anses as120 / 80 to139 / 89.

Helserisiko / livsstil endringer

Helserisiko forbundet med høyt blodtrykk inkluderer hjertesykdom eller angrep, nyresvikt, og risikoen for slag. Svært ofte, kan en person senke sin trykk gjennom en endring i livsstil, inkludert ikke røyke, å miste vekt, trene regelmessig, spise et sunt kosthold, begrense natrium, alkohol og koffein, eller praktisere avspenningsteknikker. Selv om medisiner er foreskrevet, vil en lege sannsynlig anbefale at en pasient forbedre sin livsstil.

Medisiner

Hensikten med blodtrykket medisiner, kjent som antihypertensive legemidler, er å redusere trykket til normale nivåer. Som med alle medikamenter, er det en mulighet for at et individ vil støte på problemer med å ta medikamenter. Dette kan omfatte svimmelhet når du står opp etter å ligge eller sitte, lavere nivåer av kalium, søvnløshet, døsighet, tørr munn, hodepine, oppblåsthet, forstoppelse og depresjon. Erektil dysfunksjon er også rapportert i enkelte tilfeller.

Stage 1

Stage en høyt blodtrykk er i størrelsesorden 140/90 til 159/99. Diuretika, kjent som vanndrivende, kan være foreskrevet for å bidra til å senke trykket. Ansett som den minst sannsynlig å forårsake bivirkninger, diuretika er dehydrators; mange viktige mineraler kan skylles ut av kroppen. Andre problemer kan omfatte gikt, fordøyelsesbesvær, hodepine og uremi.

Stage 2

Trinn 2 høyt blodtrykk er i området fra 160/100 eller høyere. Leger anbefaler vanligvis minst to medisiner for å få trykket ned. Diuretika kan være foreskrevet sammen med en betablokker eller kalsiumkanalblokker. Betablokkere er hjerte narkotika. Problemer kan omfatte hjertesvikt, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Kalsiumkanalblokkere undertrykke muskelkontraksjon som utvider blodårene og reduserer motstand mot blodstrømmen. I august 2000 rapporterte Dr. Curt Furberg, professor i Public Health Sciences ved Wake Forest University School of Medicine, at disse stoffene har vært kjent for å forårsake hjerteinfarkt og hjertesvikt.

Drug Interaction

Hvis to eller flere legemidler tas samtidig, kan hver narkotika ikke fungerer som den skal, og risikoen for bivirkninger fra hver narkotika øker. Det er viktig at en lege informeres om alle over-the-counter og reseptbelagte medisiner et individ kan ta. Det er også nødvendig å vite om noen matvarer eller drikke skal unngås når du tar blodtrykket medisiner.

Måter å muntre deg opp når alle glemmer bursdagen din

Måter å muntre deg opp når alle glemmer bursdagen din


Det er bursdagen din, og du håper dine venner har planlagt en uforglemmelig opplevelse for deg. Du våkner opp psyched, og kan ikke vente med å få glade bursdagsønsker. Men telefonen ikke ringer. Du har null tekstmeldinger. Du sjekke e-posten, og innboksen er tom. Det virker din familie og venner har glemt bursdagen din. Du begynner å føle deprimert. Og tankene dine forteller deg ingen bryr seg - men du bestemmer det er ingen måte du vil tilbringe bursdagen din stuper inn selvmedlidenhet.

Få din egen kake

Kjøp deg en bursdagskake og lys og starte dagen og vite at du ikke trenger andre mennesker for å validere din egen privat feiring.

Slå av telefonen

Siden en taus telefon og en tom postkasse minne deg alle glemte bursdagen din, slå av telefonen - fordi å se på skjermen hver to minutter vil bare bringe deg ned. Det er bedre å nyte dagen uten konstant påminnelse om at din spesielle dagen har blitt glemt av din familie og venner.

Planlegg dagen din

Å være så opptatt som du kan ikke vil gi deg tid til å tenke over saken. Gå til et museum eller park som har vært på din "to-do" liste. Sjekke lokale oppføringer for konserter eller skuespill som viser at night - kjøpe en billett, kle seg ut og feire. Nyte et godt måltid på en av dine favorittrestauranter.

Vær takknemlig

Når du kommer hjem, endre til komfortable klær, se en morsom film eller lese en underholdende bok. Før du går til sengs, gjenoppleve de mest underholdende opplevelser av dagen, og føler takknemlig for at du hadde det beste selskapet i verden, selv. Vær også takknemlig for at du var i stand til å feire dagen på egen hånd, myndiggjøre deg selv til å gjøre dagen spesiell, selv om de rundt deg har glemt.

Årsaker til minne bortfaller

Årsaker til minne bortfaller


Glemme noens navn eller hvor du parkerte bilen din kan være forstyrrende. Det kan bli enda mer urovekkende om glemsel blir til minne opphører, spesielt hvis blundere blir evigvarende. Noen av årsakene til minne bortfaller kan rettes opp ved å ta bedre vare på deg selv, mens andre kan ha behov for legehjelp.

Tretthet

Mangel på søvn gir deg mangel på alt, inkludert en skarp hukommelse. Når kroppen ikke er uthvilt, kan hjernen ikke riktig behandle tanker. Hjernen din vil bli treg og svak, og dine handlinger og tenkning kan bli svekket. En studie ved Brown University forskere undersøkte medisinske beboere som var mangel på søvn ved å sette dem i kjøresimulatorer. Beboerne viste samme type svekkelse vises av folk som var moderat beruset.

Stress

Hukommelsessvikt kan oppstå på grunn av en massiv arbeidsbelastning eller massive stress. Når hjernen er på en stressende overbelastning, er det ofte ikke mulig å behandle selv de enkleste informasjon. Hjernen er for opptatt blir bombardert å tillate deg å konsentrere seg og fokusere, noe som igjen begrenser mengden av informasjon du kan beholde eller tilbakekalling. Stress kan være selvpåført, slik som overdreven bekymringsfull om ting utenfor din kontroll, eller fra en ekstern kilde, som for eksempel å jobbe lange timer eller en traumatisk hendelse.

Diett

Et dårlig kosthold, kan utilstrekkelig næringsstoffer og vitaminmangel også føre til minne bortfaller. All maten vi spiser blir omgjort til vev, organer og cellemembraner. Når disse strukturene mangler på grunn av mangel på riktig ernæring, begynner cellene sender feil informasjon langs nervebaner, og dermed skade tankeprosess og evne til å ta vare på informasjon.

Hormoner

Kvinner om å gjennomgå overgangsalder, når kroppen produserer mindre østrogen, ofte lider av minne bortfaller. Østrogen er et førsteklasses ingrediens for mange hjernefunksjoner, inkludert minne. Det spiller også en sentral rolle i språkkunnskaper og ordflyt, eller evnen til å huske ord og navn.

Narkotika

Dreven drikking og narkotika vil også rotet opp hukommelsen. Folk som har konsumert mye alkohol kan ikke være i stand til å behandle eller hente informasjon, mens i drunken tilstand eller våkne opp uten å vite hva de gjorde kvelden før. Sovetabletter, beroligende midler og smertestillende er tilbøyelige til å skape minne bortfaller. Bivirkningene av noen hjerte medisiner, blodtrykksmedisin og antidepressiva kan også omfatte minne bortfaller.

Advarsel

Hvis bortfaller blir vedvarende eller mer uttalt, kan det være et mer alvorlig sak. En økning i minne bortfaller kan være en indikasjon på et hjerneslag, hjerneinfeksjon, utbruddet av Alzheimers eller demens, kreft eller noen form for hodeskader. Se en lege hvis blundere ikke kan forklares med enkle årsaker.

Definisjon av demens

Definisjon av demens


Hvis du noen gang har hatt en elsket en glemmer navnet ditt, kan du bli kjent med smerten av demens. Demens er en sykdom som rammer ikke bare offeret, men også familie og venner. Selv om det er mange forskjellige former for demens, og Alzheimers sykdom er den klart mest vanlige. Demens refererer til en nedgang i mental og sosial fungering som kan begynne å forstyrre ens liv.

Omtrent

Demens kan være vanskelig å forstå sykdom. Bare fordi en person har noen minneproblemer betyr ikke at han har demens. Vanligvis å bli diagnostisert med demens, må personen ha to eller flere symptomer som er knyttet til hjernens funksjon.

Årsaker

Fordi demens er et generelt begrep som refererer til mange forskjellige sykdommer, er det vanskelig å definere en årsak. De er forskjellig for hver person, og mange av årsakene er ukjent. Mange typer demens får stadig verre, som Alzheimers og Lewy legeme demens. Noen typer er forårsaket av ødeleggelse av hjerneceller, klumper av protein som finnes i hjernen, problemer med hjernearteriene og nervecelleskade. Demens kan ofte være et resultat av en annen sykdom, slik som HIV, Huntingtons sykdom og Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Noen typer demens er forårsaket av ting som infeksjoner og ernæringsmessige mangler, som kan reverseres.

Risikofaktorer

Det er noen risikofaktorer som kan øke sjansene for å få demens. Vanligvis eldre er ved en mye høyere risiko for sykdommer som vaskulær demens og Alzheimers sykdom. Arv kan også spille en rolle i demens, og noen spesifikke genetiske mutasjoner kan øke sjansene for å få det. Alkoholbruk, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, depresjon, diabetes og røyking er alle sykdommer som kan bidra til demens.

Symptomer

Det er et bredt spektrum symptomer på demens, demens som omfatter mange problemer som er forbundet med hjernefunksjonen. Symptomer på hukommelsestap som å glemme en elsket ens navn, gjenta samtaler og glemsel er alle vanlige tegn. Fysiske symptomer kan inkludere en generell nedgang i motorikk og koordinasjon. Du kan legge merke til andre endringer i personlighet, slik som paranoia, uro og upassende oppførsel. I visse sykdommer, som Alzheimers, kan symptomene fremgang og forverres over tid.

Diagnose

En lege diagnostiserer demens. Vanligvis krever dette en omfattende titt på medisinsk historie og en fysisk eksamen. Han kan gi hukommelse og språktester i tillegg til andre å vurdere dine kognitive evner. Ulike typer av hjerneskanning kan også tilby ledetråder til hva som forårsaker din demens. Laboratorietester kan hjelpe utelukke andre sykdommer. De omfatter blodprøver og spinalvæske analyse.

Behandling

Det er ikke en enkelt tilnærming til behandling av demens som fungerer for alle. Fordi det er så mange forskjellige typer og årsaker til sykdom, varierer behandling for alle. Visse legemidler som kalles kolinesterasehemmere kan bidra til å forbedre hjernens funksjon i Alzheimer-pasienter og flere andre typer demens. Flere andre medikamenter kan bli brukt i tillegg. For noen typer demens, behandling av årsakene er nok til å behandle demens. Noen med demens som er forårsaket av høyt blodtrykk fordeler ved å ta blodtrykksmedisin.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser


En person med en språkforstyrrelse har vanskelig for å uttrykke sine tanker og følelser eller forstå andre. En felles språkforstyrrelse, afasi, er forårsaket av hjerneskade og påvirker en persons evne til å snakke, skrive og forstå andre. Demenslidelser som for eksempel Alzheimers sykdom påvirker også språk og kommunikasjon. Kortsiktige mål for språk lidelser omfatter logopedi og praksis. Langsiktige mål vanligvis bygge på tidligere suksesser og involvere deltakelse i dagligdagse aktiviteter og samtaler.

Eksempler

Kortsiktige mål for afasi er vanligvis fokusert på enkle språklige oppgaver som å lytte til og forstå korte, enkle setninger. Et langsiktig mål vil være å produsere enkle setninger. Kortsiktige mål for demenslidelser, som for eksempel Alzheimers sykdom, er vanligvis fokusert på å kompensere for mangel på minne eller kognisjon. Et eksempel kan være en dagbok der en person kunne notere ned ord han ofte glemmer. Langsiktige mål, er imidlertid vanskelig å sette fordi de fleste typer demens er preget av en gradvis tap av hukommelse og kognitive funksjoner som kommunikasjon og følgende retninger.

Fordeler

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelse behandling gi pasienten og / eller hans medhjelper en idé om hva som kan forventes av behandlingen. WebMD viser noen mål av tale terapi: å være i stand til å kommunisere både verbalt og nonverbalt og forstå verbal og ikke-verbal kommunikasjon.

Betydning

Sette mål er en betydelig måte å jobbe mot bedring i språkforstyrrelser. Vanligvis oppnå enda et kortsiktig mål er betydelig, og langsiktige mål kan bygges på vellykkede kortsiktige mål. For eksempel kan et kortsiktig mål innebære å kunne nevne visse objekter. Det langsiktige målet vil være å beskrive hvert objekt i detalj.

Funksjon

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser kan fungere som markører for fremgang og forbedring. Oppnå kortsiktige mål kan gi en person tillit til å fortsette videre mot langsiktige mål. Hvis en person er i stand til å holde en enkel samtale med en betrodd venn, kan han føle en følelse av seier som vil hjelpe ham med det langsiktige målet om å holde en kompleks samtale.

Typer

De typer av kortsiktige og langsiktige mål avhenge sterkt på språkforstyrrelse. For eksempel, gjøre noen språkforstyrrelser snakke i fullstendige og grammatisk korrekte setninger vanskelig. En kortsiktig mål for denne type lidelse kan være å skrive ut korrekte setninger. Et langsiktig mål kan være å bruke hele setninger i en samtale.

Seizure utløsende faktorer

Seizure utløsende faktorer


Ifølge Nevrologi Channel, utløse faktorer ikke nødvendigvis føre til epilepsi, men kan provosere en eneste anfall, selv om epilepsi er under kontroll. The Epilepsy Foundation of Victoria, Australia, anbefaler å holde et anfall journal og skrive ned eventuelle triggere som påberoper seg et anfall. Denne ideen kan hjelpe deg med å utvikle din egen liste over triggere.

Medisinering

Ifølge Epilepsy Foundation, hvis du savner en dose av anti-epileptiske medisiner, er du i fare for å provosere et epileptisk episode. Jo lenger du går uten resept medisin, kan de mer alvorlige anfall dine bli. The Neurology Channel sier også at brått stoppe og trekke seg tilbake fra andre reseptbelagte medisiner, som antidepressiva, smertestillende, eller Lithium, kan også indusere anfall aktivitet i hjernen og muligens en faktisk epileptisk episode.

Alkohol

De Epilepsy Foundation sier at de fleste epileptikere kan trygt drikke to alkoholenheter på en gang; for dette formålet, tilsvarer en gjennomsnittlig drikke en 100 ml av et glass vin eller en 285 ml krus øl. Men, advarer grunnlaget at noen epilepsi lider ikke kan håndtere så mye alkohol fordi alkohol minsker effektiviteten av medisinering, og samspillet av medisiner og alkohol gjør deg ekstra døsig, påvirker konsentrasjon og koordinasjon. Stiftelsen sier også at når du drikker for mye, fører dårlig konsentrasjon til å glemme din medisinering og hoppe over måltider, provoserte et anfall.

Stress

Ifølge Epilepsy Foundation, kan negative følelser som intens bekymring og sinne utløse et anfall, spesielt hvis du er så overveldet du mister søvn om problemet. Fysisk stress problemer som mye oppkast og diaré kan utløse anfall. Organisasjonen foreslår å praktisere avslapningsterapi i tillegg til å ta en yogatime eller aerobic for å redusere stressnivået.

Menstruasjon

Ifølge Epilepsy Foundation, noen kvinner opplever menstruasjons epilepsi, har et anfall rett før eller under menstruasjonen. Denne tilstanden er utløst av en økning i hormonnivået, væskeretensjon, og en endring i nivåene av medisinen din blod. Hvis du viser disse typer anfall, snakke med din nevrolog om å endre medisinering dose.

Phosensitivity

Ifølge Epilepsy Foundation, noen barn lider av refleks epilepsi. Denne tilstanden innebærer følsomhet for kontrasterende mønstre, for eksempel strobelys, dataspill eller TV-skjermen. Stiftelsen sier at flimringsfrekvensen og avstanden du er borte fra skjermen kan bestemme hvor høy risikoen for utløsende anfall er. Stiftelsen legger også til at du kan redusere fotosensitivitets anfall av seg wraparound solbriller for å minimere gjenskinn.

Fever

Ifølge Nevrologi Channel, 2 prosent til 4 prosent av USA barn opplever feberkramper som utløses av en høy feber fra barndom til 5 år gammel. Pediatric Health Channel sier at risikofaktorer inkluderer å kjøre en feber over 102 Fahrenheit, som ofte er forårsaket av hyppige viral eller bakterielle infeksjoner som influensa A eller roseola. Enkle feberkramper varer mindre enn 15 minutter, skjer over hele kroppen, og ikke skje igjen i løpet av 24 timer, men komplekse feberkramper vare lenger enn 15 minutter, fokus på en målrettet område av kroppen og re-skje innen 24 timer. Pediatric Helse-kanalen sier at selv om de fleste barn som har en febril anfall ikke utvikler epilepsi, de som har komplekse feberkramper er på en liten risiko.

Hva er årsakene til midlertidige minne opphører?

Hva er årsakene til midlertidige minne opphører?


Midlertidige minne bortfaller kan bli utstilt på flere forskjellige måter. Du kan være ute av stand til å huske fortiden minner eller kan ha problemer med å huske nye hendelser. Hukommelsestap som er dramatisk eller varer i en betydelig periode kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk problem.

Brain Trauma

Enhver type traume til hjernen kan føre til midlertidige minne bortfaller. Dette inkluderer hjernekirurgi, svulster på hjernen, eller en hendelse når hjernen er ute av oksygen, slik som hjertet har stoppet, når du slutter å puste, eller komplikasjoner under en operasjon med anestesi. Visse typer av sykdommer som Lyme sykdom kan forårsake hjerne infeksjoner som fører til minne tap.

Sykdom

Neurodegenerative sykdommer så som Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom eller multippel sklerose skade nerveceller som påvirker minne. Psykiske lidelser som depresjon, bipolar lidelse eller schizofreni kan føre til hukommelsestap enten gjennom ikke-behandling eller over-medisinering. Kreftpasienter får aggressiv kjemoterapi eller strålebehandling kan oppleve kortvarig hukommelsestap.

Aldring

Normal aldring kan ofte føre til minimale hendelser av hukommelsestap. Pensjonist kan midlertidig glemme navn på personer, steder eller være ute av stand til å huske tidligere hendelser, som er relativt vanlig på grunn av aldring. Seniorer som ikke har en sunn livsstil som inkluderer trening, riktig ernæring og søvn kan også ha hukommelsesproblemer på grunn av dårlig kognitiv helse.

Sykehusinnleggelse

En studie publisert i mars 2011-utgaven av "Journal of General Internal Medicine" sier at pensjonister som gjennomgår sykehusinnleggelse kan lide av korttidshukommelsen tap som stammer fra flere ulike faktorer, blant annet: desorientering fra nye og ofte kaotiske sykehus omgivelser; den sykdom eller tilstand som behandles; og mangel på søvn og avbrudd i en rutine på grunn av sykehusinnleggelse. Om lag 35 prosent av pasientene i studien scoret dårlig i kategorier av forståelse, anerkjennelse, repetisjon og navngiving når de ble utskrevet fra sykehuset. De fleste av dem rapporterte betydelig minne forbedring innen en måned av å være tilbake hjemme.

Tegn og symptomer på kort sikt minne tap

Tegn og symptomer på kort sikt minne tap


Vanskeligheten i å diagnostisere korttids hukommelsestap stammer fra den rekke symptomer som kan karakterisere, men kan også være en indikasjon på en rekke andre hjernelidelser. I tillegg, tap av minne er en naturlig del av aldringsprosessen. Imidlertid, hukommelsestap, i motsetning til bare å bli eldre, er en lidelse hvor en person har en hurtig eller plutselig tap av hukommelse som et resultat av en nevrologisk forstyrrelse, sykdom eller tilstand.

Trauma, sykdom eller lidelse

Psykiske traumer, hjernesykdom, Alzheimers, rusmisbruk, angst og depresjon er alle årsaker til kort sikt minne tap. En plutselig forverring i kort sikt minne tap betyr vanligvis at en person har utviklet en sykdom. For eksempel kan de som plutselig behov for å stille det samme spørsmålet flere ganger i en samtale være lider av Alzheimers, så kort sikt minne tap er en av de viktigste symptomene. Mange ganger er et trauma, sykdom eller forstyrrelse fulgt av en plutselig forandring emosjonell også.

Trouble innlæring av nytt materiale

Den mest fremtredende av kortsiktige minnet tap er manglende evne til å lære nytt materiale. Fordi hjernen lagrer ny informasjon enten på kort sikt eller lang sikt minne, er informasjon som er lagret på kort sikt minne svekket med kort sikt minne tap. Som et resultat, kan en person ha kort sikt minne tap som en langsiktig problem eller som et kortsiktig problem. Kort sikt minne tap er en plutselig og dramatisk tap på evne. For eksempel kan en person plutselig glemme hvordan han kom til det stedet som han for tiden befinner seg i.

Typene tap

Diagnostisering kort sikt minne tap innebærer å skille mellom tre typer hukommelsestap: kort sikt erindring tap, langsiktig (nyere) tap og lang sikt (ekstern) tap. Et eksempel på kort sikt erindring ville være å se et telefonnummer og deretter slå nummeret umiddelbart etter å ha lest den. Dette innebærer en rask memorization i noen minutter. Lang sikt (nyeste) minne omfatter ting som hva du spiste til frokost eller hvem du snakket med på telefonen i går. Lang sikt (ekstern) refererer til avstanden fortiden, for eksempel hvem du gift, hvor du bodde eller hva jobber du tidligere har hatt. Kort sikt minne tap omfatter både langsiktige (nyere) tap og kort sikt erindring tap. Lang sikt (ekstern) tap er symptomatisk for langsiktig hukommelsestap.

Andre tegn

Andre tegn på kort sikt minne tap inkluderer disse: gjenta de samme historiene i samme samtale, glemme hvordan du gjør ting som du har gjort mange ganger før, problemer med å gjøre valg og problemer håndtering av penger. Dette er symptomer som ikke er en normal del av aldringsprosessen, og representerer en forverring av korttidsminne hjernens funksjon. Et legebesøk kan gi mer informasjon og visning for å avgjøre om de fysiske delene av hjernen er faktisk rivende kort sikt minne tap.