Digidexo.com

Hvordan å stoppe håravfall på grunn av stress

Fysisk og følelsesmessig stress kan føre til hårtap. En tilstand som kalles telogen effluvim forårsaker plutselige og raske hårtap som følge av fysisk stress, slik som fødsel, høy feber, akutt sykdom eller kirurgi. Emosjonell eller psykisk stress, når kronisk eller alvorlig, kan også forstyrre normal vekst syklus av hår og trigger skallet. Heldigvis for de som lider av hårtap på grunn av stress, det er ting du kan gjøre for å hjelpe hastighet utvinning og gjenopprette hårvekst.

Hvordan å stoppe håravfall på grunn av stress

Hvordan å stoppe håravfall på grunn av stress

•  Spis et sunt og balansert kosthold hver dag. I tillegg til B-vitaminer, som er det mest gunstig for håret helse og vekst, en diett høy på vitamin A, C og E og rik på sink, magnesium og selen bidrar til å stoppe håravfall på grunn av stress. Omega-3 fettsyrer også kan forbedre hodebunnen helse. Kosttilskudd er anbefalt dersom kosten kilder er utilstrekkelige.

Kontroller at du får minst åtte timers søvn hver natt. Tilstrekkelig søvn hjelper kroppen din gjenopprette fra alle typer stress og er viktig for helsen til hodebunnen og håret. Langvarig søvnmangel kan være svært stressende på kroppen og denne stress kan manifestere seg som håravfall.

Gi kroppen god tid til å komme seg etter en omfattende fysisk stressor, som for eksempel kirurgi eller fødsel. Presser deg for hardt etter en alvorlig sykdom eller kirurgisk inngrep bare øker sannsynligheten for håravfall. Akutt fysisk stress forstyrrer den normale hår-vekst syklus, noe som resulterer i mindre ny vekst og mer avgivelse. Ifølge American Academy of Family Physicians, vanligvis begynner hårtap tre til fire måneder etter fysisk stress eller sykdom.

Delta rådgivning økter hvis håret tapet skyldes følelsesmessig stress. Arbeide gjennom dine problemer og finne sunnere og mer hensiktsmessige måter å håndtere dem kan bidra til å stoppe håravfall og stimulere ny hårvekst.

Har hormonnivået kontrolleres. Dette er spesielt viktig hvis hårtap begynte etter fødsel, etter avvenning fra amming eller kort tid etter begynner oral prevensjon. Mens de fleste håravfall forårsaket av fødsel ser ut til å være relatert til fysisk stress av arbeidskraft og levering, i noen tilfeller dvelende hormonelle problemer kan være å klandre.

Spør legen din om du kan være lider av alopecia areata. Alopecia areata er antatt å være en autoimmun lidelse som forårsaker betennelse i hårsekkene og håravfall. Det kan utløses av følelsesmessig stress og noen ganger går bort av seg selv når stresset er lettet. I noen tilfeller kan det imidlertid medisinsk behandling kan være nødvendig.