Digidexo.com

Chitosan History

Chitosan History


Chitosan er en vekt-tap og kolesterolsenkende hjelpemiddel som er avledet fra kitin, et polysakkarid som finnes i blant annet de exoskeletons av krepsdyr (reker, hummer, krabber). Forskere har visst om stoffet i nesten 200 år. Det er nå lett tilgjengelig som en over-the-counter diett supplement over hele verden.

Bakgrunn

Kitin ble først oppdaget i 1811 i sopp av Henri Braconnot, direktør for den botaniske hagen i Nancy, Frankrike. Professor C. Rouget oppdaget kitosan i 1859. Nå er det mer enn 2000 anvendelser av kitin og dets derivater.

Funksjon

Chitosan har vært brukt i nondietary søknader siden den ble oppdaget for nesten 200 år siden. Men det har vært markedsført med hell i over 20 år i Japan og Europa for kolesterolreduksjon og som et vekt-tap hjelpemiddel. Følg alltid bruksanvisningen for det bestemte produktet du kjøper, men generelt ione eller to tabletter er tatt noen minutter før hvert måltid.

Chitosan er også antatt å ha mange andre helsefordeler, inkludert øke HDL (bra) kolesterol, fremme helbredelse av sår og lesjoner, kontrollere blodtrykket, reduserer nivåene av urinsyre blod, og bidrar til å forhindre forstoppelse og irritabel tarm syndrom.

Slik fungerer det

Chitosan er lik cellulose, den fiber som finnes i planter. Men dens krav til ry er evnen til å absorbere 6-10 ganger sin egen vekt i fett. Det i sin tur omdanner fettet til en form som den menneskelige kroppen ikke absorberer. Så, blir fettet spyles ut av systemet. Kitosan er også sies å redusere triglycerider ved binding til lipider.

Expert Insight

Studier av effekten av kitosan er vanskelige å komme forbi. En randomisert, dobbeltblindet studie av kitosan for det formål å vekttap ble kjørt i 1999 ved University of Exeter i Storbritannia. Konklusjonen forskerne kom til var at kitosan ikke reduserer kroppsvekt uten hjelp av kosttilskudd justeringer.

Ifølge en analyse fra Cochrane Collaboration, det er dokumentert at kitosan er mer effektivt enn placebo på kort sikt. Men effekten av kitosan på kroppsvekt er minimal.

Advarsel

Siden kitosan er avledet fra skalldyr, ikke bruk den hvis du er allergisk eller har en følsomhet mot skalldyr. Gravide eller ammende kvinner bør heller ikke bruke kitosan. Langvarig bruk (over seks måneder) anbefales ikke siden det kan hindre opptaket av fettløselige vitaminer (A, D, E og K). Ta kontakt med din lege for å se om kitosan er riktig for deg.