Digidexo.com

Hvordan virker Atmosfærisk trykk påvirke blodtrykket?

Blodtrykket måler mengden av kraft i strømmen av blod gjennom kroppen. Mengden av trykk tilstede er et resultat av den kraft som utøves av hjertet som den pumper blod, og det beløp som arteriene motstå sirkulasjon av blod på grunn av innsnevring eller andre faktorer. Mange ting kan påvirke blodtrykket, inklusive endringer i atmosfærisk trykk på grunn av dype hav dykking, forlater atmosfæren helt, og endringer i været.

Dypvannsdykking kan føre til ekstreme endringer i blodtrykket nivåer. Mengden av atmosfæretrykket økes dramatisk, på grunn av det trykk som utøves av vannet over svømmeren. Dette økte presset tvinger en økning av blodtrykket, noe som kan være svært farlig for alle med høyt blodtrykk. Personer med blodtrykksproblemer bør rådføre seg med lege før eventuelle dypvannsdykking utflukt, for å unngå alvorlig risiko for deres helse.

Effekten av atmosfæretrykk kan sees i revers, ved å studere astronauter. Disse individene bruke lange tidsperioder i rommet, uten at tyngdekraften, og det trykk som utøves av atmosfæren. Jo lengre tid brukt utenfor jordens atmosfære, jo mer sannsynlig at astronauten vil oppleve besvimelse episoder når de kommer tilbake til Jorden. Man antar at den økte atmosfæren setter en høyere etterspørsel på hjertet, og det kan ikke holde opp, noe som gjør at blodtrykket lavere, noe som resulterer i besvimelse. Videre studier og vurderinger er fortsatt nødvendig for å fullt ut forstå dette fenomenet.

Endringer i været, som forårsaker endringer i atmosfærisk trykk, kan gjenspeiles i blodtrykkssvingninger. Ifølge en studie publisert i Journal of biomedisin & Farmakoterapi i 2001, gjør endringer i lufttrykket føre til endringer i blodtrykket. Denne studien, med tittelen: "Close Association Between Dag-til-dag svingninger i atmosfæretrykk og blodtrykk", studert over 400 personer, konkluderer med at det var en sammenheng mellom svingningene i det atmosfæriske trykket, og blodtrykket opplesninger på en dag- til-dag-basis.