Digidexo.com

Migrene Årsaker og Cure

Migrene Årsaker og Cure


Migrene er periodiske anfall av ødeleggende smerte som ofte stråler ut fra den ene siden av hodet. Det kan være mange andre symptomer, inkludert svimmelhet, oppkast, tåkesyn og ekstrem følsomhet for lys, lyd og lukt. Ingen av angrepene er like, bortsett fra at smerten etter hvert forsvinner, vanligvis etter en dag. For å få riktig behandling for migrene, prøv å skjelne hva som utløser angrepene dine. Det finnes også ulike kurer tilgjengelig på markedet, særlig legemidler som kan være foreskrevet av legen din.

Medisinering

Medisinering kan være en kur for et migreneanfall --- men det kan også være årsaken. Migrene kan være en av kroppens abstinenssymptomer til narkotika det er vant til å ta, selv medisiner som brukes til å behandle migrene. Denne type hodepine kalles en "rebound migrene." Ifølge University of Maryland Medical Center, er den eneste måten å forhindre denne type migrene å gradvis avta bestemte medisiner. Dette bør gjøres under tilsyn av lege, som abstinenssymptomer kan noen ganger bli så ille at pasienten trenger medisinsk hjelp.

The Role of Koffein og kosthold

Den koffein i sjokolade, drikkevarer og noen over-the-counter smerte medisiner (for eksempel excedrin) kan både årsak og kurere en migrene. Noen mennesker er følsomme for koffein, og kan ikke forbruke noe uten frierføtter en migrene, mens andre har koffein-abstinens migrene som kan kun bli beroliget ved inntak av koffein. Ulike matvarer har er også vanlig migrene triggere, inkludert rødvin, alderen kjøtt og oster, biff og bearbeidet kjøtt. I motsetning til koffein-relaterte migrene, spise disse matvarene bare gjør ting verre.

The Role of Gender

Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å få migrene enn menn. En av teoriene bak dette er at et fall i østrogen i løpet av menstruasjonssyklusen eller under overgangsalderen utløser migrene hos noen kvinner. Ifølge "Menstrual Migrene," hormon-replacement therapy kan utløse migrene hos noen kvinner med en historie med hodepine.

Andre Triggers

Det er mange underliggende medisinske tilstander som kan føre til migrene, inkludert høyt blodtrykk, diabetes og rygg problemer. Andre triggere at folk med migrene ofte bør blant annet merke sterke lukter, mangel på søvn, plutselige endringer i barometertrykk, flimrende lys og stress. For å oppdage disse triggere og unngå dem, anbefaler National Headache Foundation holde en migrene "dagbok", slik at du kan spore hva som skjedde rett før et angrep.

Reseptbelagte legemidler

Forebyggende medisiner inkluderer blodtrykks medisiner som betablokkere og kalsiumkanalblokkere, anti-beslag medisiner og antidepressiva. Smertestillende som brukes til å kvele et angrep inkluderer NSAIDs, ergotamin, og i nødssituasjoner, opiater. Medisiner som kalles triptaner innsnevre blodårene i hjernen og bør tas så snart du føler en migrene kommer på; ofte foreskrevet triptaner inkluderer Imitrex, Zomig, Maxalt og Amerge.

Advarsel

Migrene kan også være et symptom på glaukom, hjerneslag, hjerne aneurisme eller hjernehinnebetennelse. Hvis smertene er langt mer intens enn vanlig eller er ledsaget av andre symptomer som utslett, nummenhet, høy feber eller tap av koordinasjonsevne, ha noen kjøre deg til et sykehus umiddelbart eller ringe nødtelefonen-medisinsk personell.