Digidexo.com

Spise Før Bed & økende vekt

Snacking før sengetid kan være vanedannende. Sult kan ikke nødvendigvis utløse spise. I stedet kan på jakt etter noe å spise være et resultat av en stressende dag eller kjedsomhet. Ser på TV, en annen nighttime vane, er også ofte ledsaget av gumlet på noe. Snacking natt etter natt kan sikkert føre til vektøkning. Imidlertid kan vektøkning også resultatet hvis den samme maten er spist dag etter dag. Ifølge en studie utført av Oregon National Primate Research Center ved Oregon Health and Science University, spise sent på kvelden øker ikke sannsynligheten for vektøkning.

Kaloritelling

Vektøkning er et resultat av inntak av for mange kalorier. For å hindre vektøkning, må mer kalorier bli brent enn det som er tatt inn. Kalorier er brent ved å være aktiv og trene. Det er en vanlig myte at spising før sengetid gjør en mer utsatt for vektøkning siden det er som regel en tid med begrenset aktivitet. Imidlertid behandler legemet mat på samme måte uavhengig av tidspunkt på dagen. Dessuten er kalorier tatt i mens våken brent under søvn.

Junk Food

Sengetid snacks inkluderer ofte noen form for junk food. Enten det er potetgull, pretzels eller popcorn, is eller sjokoladekake, disse snacks er vanligvis høy i kalorier. Du vil kanskje ikke engang er klar over hvor mye junk food du spiser hvis du spiser mens engasjert i noen annen aktivitet, som å se på TV eller bruker datamaskinen. Derfor er overspising vanlig om natten. Selv om mat før sengetid er ofte uønsket mat, vil spise den samme mat i løpet av dagen resultere i den samme mengde av kaloriforbruk.

Tilfredsstillende måltider

Å ha et godt måltid som etterlater deg full kan bidra til å hindre cravings mellom måltidene. Det er ikke bare mengden mat, men også hva slags mat som er spist som bidrar til å undertrykke appetitten. Proteiner har blitt funnet å kontrollere sulten godt. Kylling og oksekjøtt gir gode kilder til protein. Spise fiberrik mat slik som hele korn brød og bønner resultere i mett. Når ens appetitt er oppfylt på et måltid, er snacking mindre sannsynlig, i løpet som helst på dagen.

Alter Diet

Hvis det er lett å junk Maten er for hardt til å motstå, kan det være nødvendig å eliminere tilgang til denne type mat. I stedet for strømpe opp på junk food, kjøpe sunnere snacks som er lav i kalorier. Frukt og grønnsaker kan gumlet på stedet for chips. Sunn snacks kan spises etter middag eller i løpet av arbeidsdagen. Også, curling opp med en god bok og et krus fylt urtete kan være like tilfredsstillende som å ha et krus fylt med varm sjokolade, marshmallows og pisket krem ​​som inneholder mange flere kalorier.

Endre Rituals

Endre etter middag ritualer kan være nødvendig for å unngå fristelsen til å snack. Hvis du ser på TV fremmer vanlig spising, prøver å trene mens du ser på TV. Dette vil forhindre småspising og brenne kalorier samtidig. Gå en tur etter middag er en annen måte å holde ut av kjøkkenet. Begrense spise til bare enkelte rom i huset, for eksempel på kjøkkenet og spisestuen kan avskrekke spise mens på datamaskinen eller i sengen.