Digidexo.com

Hvordan beregne body fett fra skinfolds

Hvordan beregne body fett fra skinfolds


Når du hører om OL-utøvere, som Michael Phelps og hans fettprosent måling av fire prosent, kan du lurer på hvordan din andel sammen. Ikke mange av oss har tid til å oppnå lave prosenter som heltids idrettsutøvere; men det er fortsatt et viktig faktum å vite om kroppen din. WebMD sier at det å ha for mye kroppsfett kan føre til type 2 diabetes, hjertesykdom, høyt blodtrykk, leddgikt, søvnapné, og hjerneslag. Den skinfold metoden vil gi deg en bevissthet om kroppen fett.

Hvordan beregne body fett fra skinfolds

Finn og forberede de områder av huden du vil måle. De bør være tørr og fri for lotion eller kremer. Kvinner bruker tre skinfold steder: 1. triceps, halvveis mellom skulderen og albuen; 2. Suprailiac, en diagonal fold langs hoftekammen, som er et område på din side, litt over hoftebeinet, i nærheten av midjen din; 3. låret, halvveis mellom kneskålen og det press mellom beinet og hofte. Menn også ta tre forskjellige målinger: 1. På brystet, over og til høyre for en nippel; 2. En mage måling, en tomme til høyre for navle; 3. låret.

Samle huden i første målestedet. Bruk begge hender, klemme huden vertikalt. La gå med din dominerende hånd, og plukke opp markørene. Plasser de åpne kjevene av calipers på skinfold. Observere og registrere tykkelsen av hudfolden i millimeter. Ta tre målinger av hvert område. Måle de to andre stillinger, i forhold til kjønn.

•  Beregn middelverdien eller gjennomsnittlig resultat av dine tre målinger. For å finne gjennomsnittet, legge målingene, og dele den totale med tre. Dette tallet representerer gjennomsnittet, eller gjennomsnittlig.

Beregn prosentandel av kroppen fett ved hjelp av formlene nedenfor. Den ene er for menn, den andre for kvinner. Hvis du ikke ønsker å gjøre denne beregningen, sjekk ressursen i denne artikkelen, som inkluderer en ressurs tabell som vil la deg ta summen av dine tre målinger og finn din prosentandel av kroppen fett i et blikk over bordet.

For menn, legge til tre gjennomsnittsmålinger, kalt SUM3 i ligningen. Plugg nummeret ditt inn i ligningen, og beregne bentetthet først. Etter at du har beintetthet nummeret, plugge den inn i fettprosent formel:

Bentetthet = 1.0994921 - (0.0009929 SUM3) + (0,0000023 SUM3²) - (0,0001392 * AGE)

Kroppsfettprosent = [(4,95 / Bone Density) - 4.5] 100

For kvinner, mens fremgangsmåten er den samme, tallene i ligningen er forskjellige. Legg dine tre gjennomsnittsmålinger, kalt SUM3 i ligningen. Plugg nummeret ditt inn i ligningen, og beregne bentetthet først. Etter at du har beintetthet nummeret, plugge den inn i fettprosent formel:

Bentetthet = 1.0994921 - (0.0009929 SUM3) + (0,0000023 SUM3²) - (0,0001392 * AGE)

Kroppsfettprosent = [(4,95 / Bone Density) - 4.5] 100

Hint

  • Måle bare den ene siden av kroppen din. Plukk den dominerende side.
  • Spør en venn til å hjelpe deg med å ta målinger.
  • Hold en logg over dine funn for å spore dine fitness forbedringer eller tilbakeslag.