Digidexo.com

Hvordan å rette Adrenal Dysfunction eller utmattelse

En auto-immunrespons kan gradvis ødelegge en del av binyrene, slik at pasienten med en binyreinsuffisiens kalt Addisons sykdom. Den cortiosol produsert av endokrin kjertel senker i blodet. Uten tilstrekkelig kortisol, vokser normal regulering av blodtrykk og hjerte fitness svekket. For kjertelen å gjenopprette til det normale, som pasienten regulerer hormonnivået i kroppen, skaden gjort av antistoffer må reparere.

Hvordan å rette Adrenal Dysfunction eller utmattelse

•  Spør legen din om hormonbehandling som vil fungere for din tilstand. Pasienter med primær binyrebarkinsuffisiens kan lide av lave nivåer av både kortisol og aldosteron. På den annen side, til pasienter som lider av sekundær adrenal insuffisiens, forårsaket av lav ACTH sekresjon av hypofysen regulere adrenal frigjøring av kortisol, mangler bare kortisolproduksjon. Legen din kan beskrive behandling med kortisol erstatning eller både kortisol og aldosteron erstatning.

Ta første doser av cortisol erstatning hormoner. Den skadede binyrebarken trenger en initialdose for å starte helbredelsesprosessen, og heve kortisolnivå i blodet mot normalt. En pasient tar en syntetisk glucocortisoid, slik som prednison, 1 til 3 ganger daglig. Behandlingen i milde tilfeller begynner med orals. I alvorlige tilfeller kan intravenøs tilførsel av både et kortikosteroid og store volumer av saltoppløsning med dekstrose hjelpe pasienten gro i den innledende fase. Den lege foreskriver dosering og tilsyn intravenøs tilførsel til pasientens blodtrykk og sukker tilbake til et stabilt nivå.

Hvis aldosteron nivåene er lave, ta startdoser av aldosteron erstatning hormoner. En pasient trenger å heve aldosteron nivåer tilbake til normal å gjenvinne sin regulering av kroppens saltbalansen. Legen foreskriver doser av Fludrocortisone acetate å erstatte aldosteron.

Fortsett å ta hormon erstatninger til adrenal fungerende går tilbake til normalt, med normal kortison utgivelsen i blodet. Med tiden aldosteron nivåer også gå tilbake til det normale. Pasienten regulerer blodtrykket, og saltbalansen, med erstatning hormoner inntil han kan styre trykket og salt ved hjelp av kroppens kortisol og aldosteron.

Hvis binyrene er blitt utslitt, spør legen din om glukokortikoidterapi. Pasienter med kronisk sykdom kan gjennomgå langvarig stress på binyrene fra en inflammatorisk respons på en sykdom. En lege gir pasienten glucocortisoid behandling før kroppen gjenoppretter fra tretthet og svakhet nok for pasienten å slutte å bruke medisiner foreskrevet for å regulere det kardiovaskulære systemet, inkludert blodtrykk. Legen tar for ytterligere vilkår som hypotensjon, med ekstra medisiner.

Hint

  • Rådfør deg med legen din om din generelle helsetilstand å vite om annen behandling er nødvendig. Binyre mangler kan være dødelig, spesielt under alvorlig sykdom.