Digidexo.com

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde


Mange foreldre lurer på nøyaktig hvor høy deres barn vil bli. Mens forutsi et barns voksen høyde er ikke en eksakt vitenskap, det er mange måter å få et grovt anslag. Den viktigste medvirkende faktor i høyden er gener. Barn er vanligvis rundt samme høyde som foreldre, selv om det er noen unntak. Les videre for å lære hvordan å forutsi et barns voksen høyde.

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde

•  Vurdere høyden av begge foreldrene. Generelt vil en sunn barns høyde være rundt foreldrene høyde. Hvis det er en jente, vil hun være nærmere høyden på mor, og hvis det er en gutt, vil han være nærmere høyden på far.

Legg merke til barnets høyde på sin andre bursdag. Et barn når omtrent halvparten full høyde rundt sin andre bursdag. Ved å doble barnets høyde på sin andre fødselsdag, kan et estimat av deres voksen høyde beregnes.

Ta hensyn til noe som kan ha redusert vekst. Prematuritet, bruk av kortikosteroider, dårlig ernæring eller dårlig helse kan alle bidra til en voksen høyde mindre enn man ellers kan forvente.

Bestem hvor barnet er i form av vekst. Barn går gjennom en rask vekst fra fødsel til to år. Fra fylte to før puberteten er det en langsom vekst, men en jevn en, med omtrent to og en halv inches lagt per år. Under puberteten, er veksten på tre til fem inches per år normen.

Få en X-ray for barnet gjort. Ved å ta et røntgenbilde, kan en lege bestemme hvor mye vokser som er igjen ved å undersøke ben slik som femur og analysere dem.