Digidexo.com

Er magnesium nødvendig for å forbrenne hormonet kortisol?

Er magnesium nødvendig for å forbrenne hormonet kortisol?


Kortisol er "fight or flight" steroid hormon utgitt for å stimulere kroppen under stressende tider. I store mengder er det skadelig for helsen. Magnesium er kjent som antistress mineral for sin evne til å regulere kortisolnivå.

Magnesium og Stress

Magnesium og stress er uløselig knyttet sammen i en ond sirkel. Mens stress tapper magnesium nivåer, kan en magnesiummangel forverre symptomene på stress.

Funksjon

Magnesium støtter adrenal helse og regulerer kortisolnivåer. Mens rikelig magnesium ikke vil påvirke normale nivåer, vil en mangel på magnesium gir høye nivåer av kortisol til å nøle lenger enn nødvendig

Betydning

Kortisol øker blodsukkernivået som svar på stress. Magnesium motvirker hormon ved å stabilisere blodsukkernivåer, redusere muligheten for insulinresistens, og følgelig hindrer legemet fra vektøkning.

Kilder

Grønne bladgrønnsaker, hele korn, nøtter og frø er rike kilder til magnesium. Supplerende magnesium kan være anbefalt av en lege for personer som lider av stressrelaterte lidelser som angst og panikkanfall.

Betraktninger

Koffein og alkohol kan utarme magnesium nivå i kroppen. Unngå eller forbruker dem moderat under stressende perioder kan hjelpe kroppen håndtere bedre med de skadelige effektene av høy kortisol.