Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en ernæringsfysiolog og en dietetiker?

Det finnes mange forskjellige typer av ernæring fagfolk, og det er noen ganger vanskelig å forstå hva forskjellen er. Kliniske ernæringsfysiologer (også stavet dietitians) og ernæringsfysiologer har ulike nivåer av erfaring og ofte har ulike oppfatninger av ernæringsrelaterte problemer.

Registrert dietetiker

En registrert dietetiker må ha minst en bachelorgrad i ernæring, må ha fullført en ettårig internship gjennom American Dietetic Association og må bestå en test på slutten av internship (se referanse 1).

Alle kan være en ernæringsfysiolog

Ordet "ernæringsfysiolog" er ikke en juridisk beskyttet begrep, så alle som liker å lære andre om ernæring kan kalle seg selv en ernæringsfysiolog. En ernæringsfysiolog kan eller ikke kan ha sertifiseringer, en grad eller erfaring i feltet.

Degreed eller Sertifisert Ernæringsfysiolog

En degreed ernæringsfysiolog har minst en bachelorgrad i ernæring. En sertifisert ernæringsfysiolog kan eller ikke kan ha en grad, men har tatt noen form for videreutdanning, vanligvis online klasser og en online test der sertifisering oppnås via en forbikjøring poengsum (se referanse 2).

Nivåer av erfaring

En registrert dietetiker vanligvis har mer erfaring enn en ernæringsfysiolog fordi deres nødvendige internship omfatter arbeid i en klinisk setting, i food service og i et fellesskap ernæring innstilling til sammen mer enn 1200 timer med erfaring (se referanse 3).

Som er bedre for dine behov

Registrerte kliniske ernæringsfysiologer vanligvis følger regjeringens næringspyramiden anbefalinger for å spise og er opplært i å forstå de ernæringsmessige bekymringene til de med kroniske sykdommer. Sertifiserte ernæringseksperter har ofte mer moderne tilnærminger til ernæring, med vekt på ting som økologisk mat, vegetarisk kosthold og holistisk healing.