Digidexo.com

TRAVATAN Z bivirkninger

TRAVATAN Z bivirkninger


TRAVATAN Z er merkenavnet for stoffet travoprost. Leger foreskrive dette stoffet i dråpeform for å behandle høyt trykk i øyet, vanligvis forårsaket av glaukom. TRAVATAN Z har få bivirkninger, og de fleste av dem er mild.

Forholdsregler

Over tid, kan bruk av TRAVATAN Z øke farge, lengde og tykkelse av øyevipper og kan slå øyelokket og Iris en mørkere farge. Disse endringene kan være permanent.

Side Effects

Noen brukere av TRAVATAN Z har rapportert søvnløshet, brystsmerter og angst. Nesten halvparten av de pasienter som tar denne medisinen rapporten rødhet i øynene. Noen ganger er det ubehag i øyet, redusert skarpsyn og følelsen av at det er noe i øyet.

Legemiddelinteraksjoner

En lege vil advare en pasient mot å ta TRAVATAN Z hvis pasienten er allergisk mot benzalkoniumklorid, en ingrediens i dette stoffet.

Betraktninger

Hvis øyet der TRAVATAN Z er brukt ser ut til å ha lidd traumer eller ser ut som om infeksjonen har slått seg ned i øyet eller øyelokket En pasient skal ringe sin lege umiddelbart. Hvis brystsmerter eller tetthet i brystet, langsom hjerterytme eller pustevansker oppstår, bør han oppsøke akutt hjelp.

Advarsel

Dropper følger med dette stoffet må fortsatt være så sterilt som mulig, slik at stoffet produsenten advarer om at brukerne ikke skal berøre noen del av dropper for øyet. I tillegg bør brukerne aldri skylle dropper i vann.