Digidexo.com

Hvilke vitaminer hjelper leveren?

Hvilke vitaminer hjelper leveren?


Leveren er motoren i kroppen din, spiller en viktig rolle i mange prosesser som bidrar til å holde deg i live. Dette organet lagrer vitaminer og glukose for energi, bidrar til å kontrollere kolesterolnivået, renser blodet for avfallsstoffer, og gjør koagulasjonsfaktorer, immunceller og fordøyelsesenzymer. Et lite aktiv eller skadet leveren kan føre til et fall i produksjonen av enzymer og proteiner, og et tap av lagrede næringsstoffer. Få tilstrekkelige mengder av vitaminer i ditt daglige kosthold for å beskytte og helbrede leveren din.

Vitamin C og E

Vitamin C er en antioksidant som nøytraliserer skadelige molekyler som kalles frie radikaler og potensielt andre giftige stoffer i kroppen. Dette vannløselig vitamin virker med en annen antioksidant, vitamin E, som fungerer i fett deler av kroppen. Forskning publisert i 2002 i "Archives of Toxicology" funnet at en enkelt konsentrert dose av disse antioksidanter bidro til å forhindre leverskade forårsaket av plantevernmiddel giftstoff som var utlutet inn i kroppen. I studien ble pasientene injisert med doser på 200 milligram per kilo kroppsvekt av vitamin C og 150 milligram per kilo kroppsvekt av vitamin E. De fleste voksne krever 75 til 90 milligram vitamin C og 15 milligram vitamin e per dag . Gode ​​kilder for disse antioksidantvitaminer inneholder frukt, grønne grønnsaker og belgfrukter.

Vitamin B-6 og Antioksidanter

I likhet med andre B-vitaminer, vitamin B-6 spiller en rolle i mat metabolisme og energiproduksjon i kroppen din. Det er også nødvendig for antioksidant handling av andre vitaminer, ifølge et dyr studie publisert i "Clinical Nutrition" i 2005 Forskerne fant at et vitamin B-6 mangel rotter forårsaket en reduksjon i de beskyttende evner av antioksidanter og en økning i skade på levervev. Ytterligere forskning er nødvendig for å bekrefte om vitamin B-6 har samme effekt på mennesker. De fleste voksne trenger 1,3 milligram av vitamin B-6 per dag fra matvarer som kjøtt, fjærfe, belgfrukter, poteter, bananer og vannmeloner.

Vitamin K og Blodpropp

Leveren krever vitamin K for å produsere forskjellige enzymer som stimulerer produksjonen levrer proteiner og andre substanser. The Linus Pauling Institute forklarer at vitamin K er en kofaktor som aktiverer lever proteiner for å binde seg til kalsium og utløse clotting mekanismer. Tarmbakterier produserer omtrent halvparten av vitamin K du trenger. Du fortsatt kreve 90 til 120 milligram per dag fra kilder som lever, melk, spinat, brokkoli, kål og grønnkål.

Mangler grunn av leversykdommer

Leversykdom på grunn av alkoholisme og andre årsaker fører til mangler i flere viktige vitaminer. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism bemerker at et vitamin A-mangel er vanlig hos pasienter med leversykdommer som skrumplever. Dette vitamin spiller en rolle ved modulering av galle produksjonen i leveren, og er også nødvendig for en sunn benvekst og øye-funksjon. Andre mangler som er knyttet til leversykdom inkluderer vitamin B-1 eller tiamin, vitamin B-2 eller riboflavin og B-9 eller folat. Får tilstrekkelige mengder av disse vitaminene i kosten kan bidra til å forbedre leveren helse. B-vitaminer finnes i en rekke matvarer, inkludert squash, meieriprodukter, hele korn, kjøtt og fjærfe. Gode ​​kilder til vitamin A blant annet oksekjøtt, lever, egg, befestet melk, søtpoteter, gulrøtter, spinat og mango.