Digidexo.com

Vil Varm avlaste leddgikt smerte?

Leddgikt er en medisinsk tilstand preget av betennelse i leddene. Det fører til smerte, hevelse og stivhet i det berørte området, så vel som rød hud og varme. Ifølge MedicineNet.com, leddgikt påvirker mer enn 300 millioner mennesker rundt om i verden, inkludert menn, kvinner og barn. Det er mange måter å behandle leddgikt, og varmen kan være nyttig for å håndtere smerte og betennelse forbundet med det.

Unn leddgikt med Heat

Du kan bruke varme terapi for å behandle leddgikt smerte. Denne type behandling kan bidra til å stimulere blodsirkulasjonen i det berørte området og slappe av muskelvev, noe som gjør deg mer komfortabel. Ta et varmt bad er en måte å bruke fuktig varme i behandling av smerte. Prøv soaking i et varmt bad i 20 til 30 minutter eller til og gå for en svømmetur i et oppvarmet basseng.

I stedet for fullt fordype kroppen i vannet, kan du finne noen smertelindring ved å plassere oppvarmede vaskekluter på smertefulle områder. For denne behandlingen, fukt en vaskeklut eller lite håndkle og sett den i mikrobølgeovnen i et par sekunder. Vær forsiktig, men ikke å gjøre det for varmt, da risikerer du å brenne huden din hvis temperaturen er for høy. Alternativt kan du plassere våte kluter på den smertefulle området og deretter sikte en varmelampe på det å varme kluten.

Hvis du foretrekker å bruke en tørr varmekilde, kan du kjøpe en varmepute og plassere den på det smertefulle området. Du kan finne disse som klut-dekket pakker med gel stoff inni. Du varmer pakkene i en mikrobølgeovn for å varme dem og plassere dem på huden din, etter å sørge for at de ikke er varmt nok til å brenne deg. Hvis du foretrekker det, kan du kjøpe en varmepute som drives av elektrisitet. Du kan koble den til og plassere den på huden din mens den varmes opp eller etter at den er blitt tilstrekkelig varm. Mange av disse varmeputer har temperaturjusteringshjul for ekstra komfort.

Hvis du ønsker en all-over varmebehandling for smerter, bør du vurdere å tilbringe litt tid i en badstue --- et rom der et høyt nivå av varmen opprettholdes mens luftfuktighet kontrolleres. Badstuer kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen til leddene, noe som kan bidra til å lindre smerte og stivhet. De kan også bidra til å slappe muskler, sener og leddbånd. Snakk med legen din før du bruker en badstue for å behandle smerte, men som noen mennesker ikke tåler de høye temperaturene veldig godt.