Digidexo.com

Topp ti sunneste Green Foods

Topp ti sunneste Green Foods


Grønne grønnsaker er blant de mest vitamin- og mineral-rik mat i verden, hver med sine egne fordeler. Fra grønnkål til kålen, sennep til løvetann, hvis den er grønn, trygg på det er bra for deg.

Kale

Kale, en nær slektning av kål, vokser rikelig i Sentral-og Nord-Europa, samt Nord-Amerika. Det er ikke et naturlig forekommende plante, skjønt; det er et resultat av selektiv avl av sennep anlegget. Uansett er grønnkål en av de mest vitamin-pakket grønnsaker i volum du kan finne. En kopp grønnkål inneholder den anbefalte daglige mengden av vitamin A, K og C. I studier har grønnkål blitt kjent for sin kobling til å redusere risikoen for brystkreft, eggstokkreft og tykktarm kreft, da den inneholder et sterkt konsentrert mengde antioksidanter.

Spinat

Spinat, i motsetning grønnkål, må konsumeres i store mengder, for når den er kokt, krymper det med nesten 3/4 av volumet. Imidlertid opprettholder kokt spinat alt av fiber og vitamin C av de friske blader.

Brokkoli Rabe

Brokkoli rabe, som grønnkål, er også fullpakket med mye antioksidanter og gir nesten halvparten av ditt daglige behov av vitamin C og A i en 3 1/2 oz. servering. Det er også fullpakket med fiber, kalsium, kalium og folat.

Swiss Chard

Bladbete er en vanskelig grønnsak å spise rå fordi det er veldig bitter. Heldigvis, men den holder alle sine næringsstoffer selv etter damping eller koking. Chard inneholder høye nivåer av fytokjemikalier, klorofyll, jern og løselig fiber, noe som hjelper i forebygging av kreft.

Sennep Greens

Sennep greener er like i smak til pepperrot, og i likhet med bladbete, er litt bitter og vanskelig å konsumere rå. Tester viser at næringsstoffene i sennep greener også bidra til å forebygge kreft, hjertesykdom og bein tap.

Løvetann Greens

Svært få mennesker innser at løvetann greener er ikke bare spiselige, men svært næringsrik også. De er høy i vitamin A, fiber, kalium, jern, kalsium, magnesium, fosfor, B-vitaminer, tiamin og riboflavin og antas å fremme fordøyelsen og bekjempelse av betennelser, gulsott, ødem, gikt, akne, høyt blodtrykk og forstoppelse.

Brønnkarse

Også medlem av kål familien, er brønnkarse full av vitamin C og B6, samt magnesium og karoten. Brønnkarse inneholder også høye nivåer av folsyre og hjelper lette fordøyelsen. På grunn av sin distinkte vepsebol smak, er brønnkarse vanligvis spises rå på salater eller i smørbrød.

Sikori

Sikori inneholder radicchio, sukker brød, stort blad og belgisk endive greener. Det er vanligvis spises som den grønne base av en salat. Sikori greener er spesielt høy i kalsium (mer enn grønnkål per porsjon), jern, kalium, vitamin A og B, og ble trodd på Medieval medisin for å hjelpe bosette mageproblemer.

Bok Choy

Bok choy brukes i asiatiske retter som oppstuss frites og kål salater. Den har en tykk blad og en overraskende søt smak. En halv kopp bok choy gir mer enn det daglige behovet for vitamin A og flertallet av vitamin C. Dens stengel inneholder høye nivåer av kalsium, magnesium, folat og kalium.

Collard Greens

Berømt i matlaging av sørlige USA, kålen er stor flatskjerm later rik på vitaminene A, C og K og inneholder høye nivåer av kalsium og fiber, selv når kokt.