Digidexo.com

Typer naturlig progesteron

Progesteron er vesentlig i hormon prosesser av både menn og kvinner. Dens viktigste funksjon i kroppen er å regulere hormonsystemer; uten det, andre hormoner bli ubalansert, noe som resulterer i helsespørsmål. Naturlig progesteron er laget av kroppen, men er også produsert i laboratorier.

Betydning

Progesteron opprettholder østrogen balanse hos kvinner, og er først og fremst knyttet til fruktbarhet og graviditet. I menn, holder progesteron testosteron og østrogen riktig balansert.

Typer

Progesteron er produsert i kroppen fra kolesterol. Oral progesteron i pilleform og transdermale kremer som er absorbert inn i huden er avledet fra planter og soya --- disse typer av progesteron er laget i laboratoriet, men anses å være naturlige former av hormonet.
Fytoøstrogener er i frø, urter, bønner, frukt og helkorn, og har progesteron-lignende egenskaper. Den kinesiske urten dong quai og squaw vintreet urt brukt av indianere er populære eksempler på fytoøstrogener. Urte kosttilskudd, må imidlertid tas under en lege veiledning for å unngå negative effekter.

Effekter

Effektene av lav progesteron er usunt for både menn og kvinner. Tap av progesteron fører til kvinnelig ufruktbarhet og høyere østrogennivå, som regnes som en risiko for brystkreft. Det øker også stressfaktorer som påvirker humøret, endrer klarhet og induserer depresjon hos kvinner. Hos menn, progesteron tapet øker testosteronnivåer som fører til problemer nedbrutt, og øker nivåene av dihydrotestosteron (DHT), som er knyttet til tap av hår og alvorlig prostata sykdom.

Fordeler

Progesteron er et naturlig anti-beroligende og humør enhancer. Det modulerer også og gjenoppretter hormonbalanse, forbedrer libido og bidrar til å forebygge brystkreft.

Advarsel

Naturlig progesteron er foretrukket for bruk som behandling. Prometrium, en vitenskapelig produsert naturlig progesteron, er tilgjengelig i pilleform på resept. Den syntetiske progesteron Provera (cyproteron), derimot, har vært knyttet til kreft.