Digidexo.com

Arvelige Risiko for diabetes hos barn

Ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC), diabetes rammer om lag 151 000 barn og unge, noe som gjør den til en av de mest utbredte kroniske sykdommer for denne aldersgruppen. Mens Type 1 er fortsatt den mer vanlige formen hos barn, har tilfeller av type 2 økt betydelig. Begge typer har forskjellige årsaker, men American Diabetes Association (ADA) sier at hver bærer en arvelig predisposisjon for sykdommen.

Type 1 Diabetes

Type 1 (immun mediert) diabetes, tidligere kalt "yngel diabetes," er en autoimmun sykdom der bukspyttkjertelen ikke kan produsere insulin, et hormon nødvendig å konvertere sukker, stivelse og andre matvarer til glukose, den viktigste kilden til energi for legeme. ADA sier at oddsen for å utvikle sykdommen er omtrent 1 i 4 til 1 i 10 når begge foreldrene har type 1 diabetes.

Symptomer, diagnostikk, behandling

Symptomer på type 1 diabetes, som vanligvis utvikler i løpet av bare noen få uker, kan omfatte økt tørste samt vannlating; sterkt økt appetitt; vekttap; apati; irritabilitet; tåkesyn; gjær infeksjoner hos jenter; og alvorlig bleieutslett samt dehydrering hos spedbarn.

Diabetes er diagnostisert gjennom blodprøver som måler blodsukkeret. Når bekreftet, ekstra blodprøver som sjekker for auto-antistoffer vil muliggjøre en lege for å spesifisere om det er type 1 eller type 2 diabetes.

The Mayo Clinic anbefaler at behandling av type 1 diabetes krever en levetid på blodsukker overvåking, insulin, spise sunt og regelmessig mosjon. Pediatric endokrinologer arbeide med barnet og hans foreldre til å overvåke behandlinger 'slagkraft og gjøre justeringer når det er nødvendig.

Type 2 Diabetes

Med type 2 diabetes, er det en mangel, men ikke en fullstendig fravær av insulin. Det er den vanligste formen for diabetes blant voksne; det pleide å bli kalt "voksen-utbruddet" inntil den siste økningen i tilfeller blant barn og unge. Type 2-diabetes bærer et sterkt arvelig risiko. Ifølge ADA, når begge foreldrene har type 2 diabetes, har barnet en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen.

Symptomer, diagnostikk, behandling

Ifølge KidsHealth.org, symptomer på type 2 diabetes hos barn er mye mindre opplagt enn de av Type 1, og kan utvikle seg sakte. De kan inneholde hyppig vannlating, overdreven tørst og trøtt. I tillegg er de med type 2 diabetes mer sannsynlig å ha hypertensjon (høyt blodtrykk), så vel som høyt kolesterol. Jenter som har nådd puberteten kan utvikle polycystisk ovariesyndrom.

En blodglukosetest blir brukt til å diagnostisere type 2 diabetes. En pediatrisk endokrinolog vil administrere behandling plan med barnet og foreldrene. Vanligvis vil legen veilede barnet til et sunnere kosthold og utvikle et treningsprogram, som de fleste barn med type 2 diabetes er overvektige eller fete. I tillegg må barnet overvåke sin blodsukker og, om nødvendig, tar insulin for å regulere den.

Forebyggende

The Mayo Clinic har utarbeidet følgende retningslinjer for foreldre å bidra til å forhindre type 2 diabetes i sine barn:

Spis sunn mat, de som er lav i fett og kalorier, med fokus på frukt, grønnsaker og helkorn.

Bli aktiv. Registrer barnet ditt opp for et idrettslag eller dansetimer, eller se etter aktive ting å gjøre sammen.

Opprettholde en sunn vekt. Hjelpe barnet løs overflødig vekt ved å endre sine spise-og mosjonsvaner.