Digidexo.com

Hvordan å behandle depresjon med Celexa

Hvordan å behandle depresjon med Celexa


Celexa, også kjent som Citalopram, er en del av familien av SSRI (selektive serotonin opptakshemmer) antidepressiva som brukes til å behandle stemningslidelser, som for eksempel depresjon og bipolare lidelser. Med en kombinasjon av psykoterapi eller atferds-terapitimer, bedre kosthold og mosjon, kan du være i stand til å effektivt behandle depresjon med Celexa.

Bruksanvisning

Unn depresjon med Celexa

•  Spør din lege eller mental helse profesjonell om hjelp Celexa å behandle depresjon. Celexa regnes som en av de mildere SSRI antidepressiva på markedet, og er generelt trygt når daglige doser holdes innenfor 20 til 60 mg range. Personer over 65 år kan svare på så lite som 10 mg per dag.

Lær om de potensielle bivirkninger av å bruke Celexa, som er ganske typisk for de fleste SSRI antidepressiva. Disse bivirkningene kan omfatte seksuell dysfunksjon eller redusert sexlyst, kvalme, forstoppelse, diaré, blodtrykksendringer, munntørrhet, tretthet og skjelving. Med en liten prosentandel av pasienter, kan det være økt følelser av depresjon, noe som kan indikere en negativ reaksjon på medisiner, spørre seponering.

Bruk Celexa å behandle depresjon i forbindelse med økter av psykoterapi eller atferdsterapi. Mens du tar Celexa kan begynne å redusere symptomene på depresjon etter bare noen få dager, kan de underliggende årsakene til depresjon stående hvis du ikke løse dem gjennom de ulike typer samtaleterapi.

Mosjon og spise riktig når du bruker Celexa å behandle depresjon. Aktiviteter som yoga, tai chi, tøyningsøvelser og turgåing har vist seg å øke nivået av serotonin i hjernen på samme måte som antidepressiva virker. I tillegg kan redusere mengden av koffein og sukker i kostholdet ditt også forbedre dine stemninger ved å gjøre du føler deg mindre opphisset eller nervøs.

Skaff nøye medisinsk tilsyn hvis du bestemmer deg for å avvikle bruken av Celexa å behandle depresjon. Mens abstinenssymptomene er milde sammenlignet med andre SSRI antidepressiva, slik som ****, er det fortsatt anbefalt at du sakte avvenne deg unna Celexa i løpet av 1 til 2 uker.

Hint

  • Celexa har vist seg effektive når de brukes til å behandle diabetisk nevropati eller skade på de små blodårene som frakter oksygen til nervene. Slike skader kan føre til en person med diabetes til å ha redusert følelse i ekstremitetene sine pga.