Digidexo.com

Diaré behandling med kolesterolsenkende medisiner

Diaré behandling med kolesterolsenkende medisiner


Kolesterol er integrert i produksjon av hormoner, vitamin D og gallesyrer vitale til fettfordøyelsen. Leveren produserer vanligvis nok kolesterol for å møte kroppens behov, men det er også avledet fra mat. Store mengder av kolesterol i blodet kan føre til aterosklerose og hjertesykdommer. Hyperkolesterolemi kan styres med kolesterolsenkende medikamenter.

Klasser av kolesterolsenkende medisiner

Statiner inhiberer HMG-CoA-reduktase-enzymaktivitet, retardering av kolesterol produksjonsrate. De øker fjerning av low-density lipoproteiner (LDL eller "dårlig" kolesterol) fra blodet, øker "gode" kolesterolet samtidig redusere samlede kolesterol og triglyserider nivåer.

Nikotinsyre agenter lavere samlet kolesterol, LDL og triglyserider samtidig øke gode kolesterolet.

Absorpsjon hemmere reduserer LDL gjennom selektiv reduksjon av kolesterol absorpsjon. De er egnet for personer som ikke tåler statiner eller lider av bivirkninger når statin dosering øker.

Fibrater øke gode kolesterolet samtidig redusere triglyseridnivåer. Sistnevnte er komponenter av svært lav tetthet lipoproteiner, "forløpere" til LDL.

Kolesterolsenkende medisiner som kan behandle Diaré

Gallesyrekompleksdannere er kolesterolsenkende legemidler som kan behandle diaré. De er imidlertid effektiv bare hvis diaré skyldes økte tarmgallesyrer etter operasjonen i tarmkanalen. Bivirkninger er forstoppelse, oppblåsthet, gass og kvalme.

Stoffet binder gallesyrer i tarmen og fremme deres eliminering i avføringen. Dette forstyrrer homeostase der kolesterol danner gallesyrer i leveren, som resirkuleres gjennom leveren og galleblæren. Kolesterol metaboliseres å rette opp ubalansen i gallesyrer, redusere nivået i blodet.

Bivirkninger av Common kolesterolsenkende medisiner

Kolesterolsenkende medisiner kan føre til magesmerter og kramper, magebesvær, kvalme, diaré og oppkast.

Nevropati av ekstremitetene og lemmer forekommer også i noen mennesker som bruker statiner. Enhver stølhet eller svakhet, sammen med brun urin bør få øyeblikkelig legehjelp, da de kan være tegn på myopati, myositt, rabdomyolyse og akutt nyresvikt.

Bihulebetennelse, utslett, myopati, hepatitt, pankreatitt og potensielt livstruende angioderma kan oppstå med absorpsjon hemmere.

Nikotinsyre kan forårsake hetetokter eller rødhet i huden, selv om toleranse kan utvikle seg. Høyere doser er knyttet til en høyere risiko for hyperglykemi, leverproblemer og gikt.

Fibrater kan føre til tretthet, hodepine, gallestein, muskelsmerter og smerter relatert til rabdomyolyse.

Administrere diaré forårsaket av kolesterolsenkende medisiner

Bor hydrert er viktig. Elektrolytt drikker hjelper til å erstatte natrium-og glukose tapt på grunn av hyppig avføring. Unngå diuretika som kaffe og alkohol.

Det er mulig å endre konsistens av avføringen for å minske forekomsten av diaré. Mat som bananer, epler, ris og høy-fiber matvarer som kli kan bidra til å redusere turer på toalettet og regulere avføring.

Vurdere å endre kolesterol medisiner hvis du kan relatere dreven avføring til bruk av den aktuelle stoffet.

Minimere behovet for medisinering

Hyperkolesterolemi kan være arvelig eller resultatet av en fettrik diett kombinert med inaktivitet og en usunn livsstil. En person med hyperkolesterolemi kan forbedre sin helse ved å redusere alkoholinntak og følge en diett lav på mettet fett. Økt fysisk aktivitet bidrar også forvaltningen av høye kolesterolverdier, og vekttap betyr at hjertet gjennomgår mindre belastning. Sammen med bruk av kolesterolsenkende legemidler, betyr dette vanligvis at en person er i en lavere risiko for utvikling av koronar hjertesykdom.