Digidexo.com

Kilder til Amylose i Diet

Kilder til Amylose i Diet


Amylose er en av de to forskjellige typer stivelse som finnes i den kjemiske sammensetningen av planter. Amylose står for om lag 30 prosent av plante stivelse; resten er en stivelse som kalles amylopektin. Amylose har en lengre molekylstruktur bestående av glukoseenheter. Det er ikke lett for det menneskelige system for å fordøye, og kan, i overkant, årsaken til vektøkning, men det gir også energi som en kilde for karbohydrater.

Korn

De matvarer som har det høyeste beløpet av amylose er de kornavlinger og produktene som er laget av dem. Hvete, ris, rug, bygg og havre alle har høye nivåer av begge typer av plantestivelse, som de lagrer det å tilveiebringe energi for vekst. Produkter som er avledet fra disse korn vil ha et tilsvarende høyt nivå av amylose som det ikke er kostnadseffektivt for kommersielle næringsmiddelbedrifter for å forsøke å eliminere den.

Rotgrønnsaker

Grønnsaker som gror under jorden har forholdsvis mer amylose som de som vokser over bakken. De har tettere strukturer enn avdelings-modning arter. Poteter har det høyeste innhold, særlig hvis sekkene blir spist også. Men ifølge GMO Compass, forskere har genmodifiserte poteter bare skal inneholde amylopektin stivelse, som er lettere for kroppen å absorbere.

Pastinakk, gulrøtter og purre har også høy amylose innholdet.

Bananer

Bananer har høyest amylose-innhold av alle frukter. Den amylose-innhold kan variere mellom arter av banan, men grønne har mest stivelse. Amylosen forblir i produkter som stammer fra bananer i tillegg, for eksempel banan kake.

Produsert Elementer

Fordi amylose, er et robust og motstandsdyktig form av karbohydrat, er det ofte brukes i fremstilling av matvarer som et bindende eller stabiliserende middel. Den brukes i sauser og siruper, for eksempel sirup, for å regulere konsistensen av væsken. Det blir også i økende grad funnet i syntetiske erstatninger for natur foringsrør, slik som pølseskinn.