Digidexo.com

Overvekt og Prikking under fotsålene

Hvordan Sett Vicks VapoRub på fotsålene

Vicks VapoRub er en salve som kan redusere irritasjon på huden din, så vel som i musklene. Riktig bruk kan gi deg størst grad av komfort, selv om du lider av betennelse eller muskelspenninger. Hvis du opplever moderate til sterke smerter i føttene, bruke Vicks VapoRub kan gi lindring til du kan ta kontakt med en medisinsk faglig.

Bruksanvisning

•  Vask føttene med såpe og varmt vann. Sørg for at føttene er så rene som mulig før du legger noe på dem for å sørge for at salve vil ha en maksimal effekt.

Tørk føttene grundig. Våte føtter er mye mer sannsynlig å utvikle bakterielle infeksjoner enn tørre føtter.

Påfør en liten skvett av Vicks VapoRub direkte til fotsålene. Det er bedre å starte med en liten mengde og tilsett mer fordi mange undervurderer styrken av salve.

Masser Vicks VapoRub på føttene med tuppen av fingeren i en liten sirkulær bevegelse. Dette hjelper salve trenge gjennom porene, noe som er spesielt viktig i tilfeller av muskel eller ligament smerter.

Vent fem minutter etter den første søknaden. Effektene av Vicks VapoRub kan noen ganger ta litt tid før du kan føle den fulle effekten. Denne gangen lapse vil holde deg fra å bruke for mye salve.

Air tørke føttene i minst 10 minutter for å holde Vicks VapoRub fra å følge dine sokker eller strømper.

Hold ut av føttene så mye som mulig for å lindre belastningen i foten området. Mens Vicks VapoRub kan gjøre det synes at smerten har gått bort, er skaden eller irritasjon fortsatt aktiv, og den beste måten å komme over det er med hvile.

8. Påfør salven når effekten av slitasje, gjenta rengjøring og tørking prosessen hver gang et program er nødvendig.

Raskeste måten å helbrede Blemmer på fotsålen

Blemmer på fotsålen er felles for de som liker friluftsliv eller de som bærer ubehagelig sko. Overflødig svette kan føre til at huden blir irritert, noe som kan føre til dannelse av blemmer. De fleste små blemmer leges i løpet av dager, mens større blemmer kan ta opptil en uke å lege. Hvis en infeksjon oppstår, bør du kontakte lege umiddelbart.

Hjem rettsmidler for Foot Blisters

De fleste foten blemmer funnet på fotsålen oppstå etter iført trange sko eller etter anstrengende sportsaktiviteter eller fotturer. Omsorg for små blemmer så snart som mulig er den beste måten å forebygge infeksjon. Suge føttene i varmt vann. Legg Epsom salt, hvis ønskelig, for å lindre verkende føtter og slappe av foten muskler. Epsom salt kan avlaste noen kløe forårsaket av blemme. Tørre føtter med en myk klut. Sug blistered føttene i varmt vann hver dag frem til blemmer leges.

La blemmer avdekket etter bløtlegging. Unngå å gå på blemme så lenge som mulig som luft hjelper blemmer å helbrede. Plasser en plast bandasje på blisterpakningen før du tar på skoene. Wear fuktbestandige sokker for å hindre fuktighet fra berøre blemme mens det gror.

Påfør moleskin gulvbelegg til blemmer på baller eller hælene av føttene for å minske trykket på blemmer når han går.

Drenere store blemmer

Drenere store blemmer på fotsålen ved hjelp av en nål. Tørk nål med rubbing alkohol eller vask med varmt vann og såpe før punktering av blemme. Trykk forsiktig på store blemmer ved hjelp av nål. Prøv å lage to små hull rundt kantene av blemme cap (toppen av blister). Lett skyve blemme med fingrene for å utvise væsker. Ikke ta av lokket. Påfør en antibiotika salve og en bandasje. Fjern bandasjen ofte, slik at luft kan bidra til å helbrede blemme. Hetten vil stivne av seg selv over tid. Etter blemme har grodd, kan du fjerne hetten ved å forsiktig skrape den eller la den falle av på egen hånd.

Blister medisiner

Antibiotika salver som polymyxin B eller bacitracin er tilgjengelig hos din lokale stoffet butikken og kan fremskynde helbredelsesprosessen når du har en blemme. Påfør salven etter rengjøring av blemme og omkringliggende områder. Dekk med en bandasje når iført sokker og sko.

Hvis blemme ikke leges innen en uke eller hvis smertene øker, bør du oppsøke lege. Ytterligere medisiner kan være foreskrevet ved en eventuell infeksjon. Tegn på infeksjon er rødhet, pus løslatt etter punktering, overdreven kløe eller smerte sprer seg til andre områder av foten.

Blemmer forårsaket av bakteriell eller soppinfeksjon (fotsopp) kan kreve oral medisin for å bekjempe infeksjonen.

Typer fot sopp

Fot sopp er vanlig for folk i alle aldre og er vanligvis lett å behandle. To typer sopp vil infisere føtter: fotsopp og spiker sopp. Lær å raskt identifisere og behandle fot sopp.

Fotsopp

Fotsopp, mer kjent som fotsopp, danner på huden. Fotsopp kan identifiseres ved tørre, sprukne eller flassende hud. Huden kan skrelle bort fra stedet, og infeksjonen kan brenne eller klø. Noen saker kan inkludere blemmer og ødelagt hud. Fotsopp kan forekomme mellom tærne eller under fotsålene.

Nail sopp

Onychomycosis, eller spiker sopp, tykner neglen og snur det en lite attraktiv, mørk farge. Soppen kan skape en stygg lukt og forårsake smerte rundt infeksjon.

Årsak

Begge typer fot sopp er forårsaket når et varmt, fuktig klima eksisterer. En soppinfeksjon kan inngås gjennom direkte kontakt med en person eller et objekt som inneholder som sopp. Idrettsutøvere og mennesker med overdreven fot svette er mer utsatt for sopp på foten.

Forebygging

Hold føttene rene og tørre for å unngå sopp fra forming på negler eller føtter. Fot sopp er ofte kontrakt når du er i et offentlig bad, garderobe, svømmebasseng, eller dusj. Bruk alltid sokker i en garderoben, og grundig skrubb føttene etter å ha brukt en offentlig dusj. Også, unngå iført samme par svett sko eller skitne sokker i løpet av dagen.

Behandling

Home-Remedies-for-You.com, et nettsted som spesialiserer seg på hjemme helse rettsmidler, foreslår først å se en lege som vil foreskrive antivirale medisiner. Mens medisiner kan kurere fot sopp i en mye kortere tidsperiode, nettsteder viser også noen andre alternativer. Apple cider eddik, tea tree olje eller hydrogen peroxide arbeid for å rense infeksjonen når den brukes eller gnis inn infeksjonen.

Vitamin Toxicity Symptomer

Vitamin Toxicity Symptomer


Vitamin toksisitet er en farlig reaksjon til å ta massive mengder av vitaminer. Selv om vitaminer er godt kjent for å være utmerket for din kropp og din helse, å ta for mange vitaminer kan føre til vitamin forgiftning, eller hypervitaminosis. Vitaminer er ofte brukt i medisinske behandlinger for å bekjempe og forebygge sykdom. Men når du bruker vitaminer som et supplement, eller som en måte å behandle og forebygge sykdom, er det viktig at du kjenner de riktige doser du bør ta, og følge den til punkt og prikke. Du tror kanskje mer er bedre, men i tilfelle av vitaminer kan det være mer farlig.

Vitamin A

Vitamin A kan spille en viktig rolle i benvekst, reguleringen av immunsystemet og synet så vel som å bidra til å forebygge og bekjempe sykdommer. Imidlertid kan en overdose av vitamin A føre til flere alvorlige bivirkninger. En overdose av vitamin A kan oppstå etter en langsiktig forbruk på mer enn 20 mg per dag. Den gjennomsnittlige fordeling bør ikke være mer enn 5 til 10 mg per dag, selv for en mega-dose. Noen symptomer du måtte ha fra en vitamin A overdose er oppkast, forstoppelse, hodepine og alvorlig skjelettsmerter. For mye inntak av vitamin A kan også føre til en farlig tilstand som kalles hydrocephalus, som er opphopning av vann i hjernen som kan føre til hjerneskade eller død.

Vitamin B6

Vitamin B6 er et vannløselig vitamin som utfører en rekke forskjellige funksjoner i kroppen og er viktig for å opprettholde en god helse. Immun-og nervesystemet trenger vitamin B6 for å fungere skikkelig, og det er viktig for røde blodlegemer metabolisme. Imidlertid kan en mega-dose av vitamin B6 være giftig for kroppen din. En daglig dose på 2 til 5 gram B6 kan føre til prikking i fotsålene og opp bena, samt problemer med å gå. En jevn mega-dose av 2 til 5 gram B6 kan føre til nummenhet i ekstremiteter og ekstrem kvalme, og kan også ødelegge immunsystemet ditt. En anbefaler dose for friske voksne er 100 mg per dag.

Vitamin C

Vitamin C er en utmerket antioksidant som er også stor for sårheling og kollagenproduksjonen. Den anbefalte dosering for vitamin C er 60 til 100 mg per dag for friske voksne. Et daglig tilskudd av hvor som helst over 1 til 3 gram kan være svært giftig for kroppen. Dette høy dosering kan doble mengden av kalsium oksalat i kroppen din, noe som kan resultere i dannelsen av nyre-og galleblæren steiner. Fordi vitamin sløsing med kroppen utskilles gjennom nyrene og ut av kroppen ved hjelp av urin, er ekstra kalsium buildup sannsynligvis resultere i dannelsen av disse steinene.

Vitamin D

Vitamin D er viktig for beinhelse samt kalsium absorpsjon og sunt immunforsvar. Men å ta for mye vitamin D kan føre til noen svært giftige konsekvenser. For voksne, kan en daglig dose på 1 til 3 mg av vitamin D være giftige ved forbrukes over en lang strekning av tiden. Noen vanlige symptomer du kanskje føler er kvalme, smerter i ledd, oppkast og tap av appetitt. En langvarig toksisk dose kan føre til ugjenkallelig forekomster av kalsium i bløtvevet områder av kroppen, noe som kan resultere i skader på hjerte, nyrer og lunger.

Vitamin E

Vitamin E er et fettløselig vitamin som er en viktig antioksydant i kroppen. Den beskytter kroppens vev mot skader forårsaket av frie radikaler, forbedrer muskelstyrke og er utmerket for hud helse. Imidlertid kan for mye vitamin E i kroppen din produserer hodepine, diaré og ekstrem trøtthet. Også store doser av vitamin E tatt over lang tid, kan føre til svikt i andre viktige vitaminer som D, A og K. Det daglige inntak av vitamin E bør være 100 til 250 IU daglig. Hvor som helst over 1000 til 5000 IU kan være giftig for kroppen.

Vitamin K

Langvarig inntak av toksiske doser av vitamin K kan resultere i alvorlig anemi, som er reduksjon av nivået av røde blodceller i kroppen. Vitamin K er nødvendig for normal blodpropper i kroppen, så vel som for leveren helse. En giftig dose, men kan bringe nummenhet til ekstremiteter og kortpustethet, og kan også forårsake alvorlige allergiske reaksjoner. Den anbefalte dosering er 90 til 120 mikrogram per dag. Hvor som helst over 500 til 1000 kan være giftig for kroppen.

Typer av Stones for fotpleie

Typer av Stones for fotpleie


Stones har blitt brukt til å gi fotpleie i mange århundrer rundt om i verden. Mest populært i Asia og Australia, pedikyr steiner er enten varmes i en profesjonell stein varmeapparat, venstre ved romtemperatur eller kjølt å indusere en beroligende effekt. Temperaturen avhenger av steinen. Basalt, Jade, Pumice og Mookaite bergarter er bra for oppvarming, som de holder varmen bedre enn de fleste andre. Marmor er foretrukket for bruk kaldt fordi den holder den kalde lengre.

Foot Stones

Foot steiner er store flate steiner som etter varmet, er plassert under fotsålene eller på toppen av fotsålene mens du ligger på magen. Mens føttene hviler på steinene, musklene i føttene slappe av. Dette er spesielt gunstig for folk som lider av smerter på grunn av betennelse og innstramming av foten vev, også kjent som Planter fasciitt. Fot steiner blir ofte brukt mens føttene er behandlet på et bad med kokosmelk, men kan brukes alene.

Toe Stones

Toe steiner er oppvarmet, og deretter satt mellom tærne for å hjelpe musklene slappe av etter en lang dag med å gå eller stå på føttene. Dette kan være spesielt beroligende til kvinner som bærer høye heler. Toe steiner kan være laget av enten jade eller mookaite, som er en form for jaspis funnet i Western Australia, antas å være en helbredende stein.

Bowl Warming Stones

Bowl oppvarming steiner er plassert i vannet av en pedikyr bolle å holde vannet varmt mens føttene suge. Disse steinene er mye større enn tå steiner og kan være laget av australsk Granitt eller Basalt. De er spesielt utviklet for å opprettholde vanntemperaturen.

Foot tryllestaver

Foten svunnet, i motsetning til andre pedikyr steiner, blir brukt ved romtemperatur, oppvarmet eller kjølt. Staven er gnidd opp og ned i bunnen av foten, og presses inn i trykkpunkter for å stimulere nerver i foten. Dette stimulering bidrar til å forbedre sirkulasjonen i kroppen mye som Thai bruk trepinner i refleksologi.

Pumice Stone

Pimpstein steiner er en av de mest kjente enheter som brukes for å fjerne død hud fra føttene. Disse naturlige eksfolieringsmidler dannes når varm lava plutselig avkjøler, for eksempel når lava kommer i kontakt med vann. Pimpstenene kan varmes opp eller også dynket i vann før bruk.

Hvordan Blast Heel Spurs

En hæl anspore er en unormal vekst av ben av hælen. Det kan forekomme under fotsålen eller på baksiden av hælen. Hælen spur fører til smerte og ømhet, ofte gjort verre etter langvarig sitting eller sover, og smertene øker generelt over tid. Hælspore er oftest knyttet til plantar fasciitt, ​​en betennelse i vev som strekker seg under sålen fra hælen til tærne (plantarfascien), mens smerter på baksiden av hælen er ofte forbundet med akillessene. Hælspore er behandlet ved å redusere betennelse i vevet.

Bruksanvisning

Gjør tøyningsøvelser. Ifølge American College of Foot og ankel kirurger, øvelser som strekker kalv muskler vil bidra til å lette hæl smerter.

Påfør en ispose på hælen i 10 minutter flere ganger hver dag. Det vil bidra til å redusere betennelser og lindre smerten av hælspore.

Bruk komfortable sko. Sko som har støttende buer og polstrede såler kan være nyttig for å redusere betennelsen i forbindelse med hælspore. Dessuten vil ved hjelp av en hæl vugge eller hælkappe heve hælen. Unngå å gå rundt barbeint, så det legger mer belastning på plantarfascien vev. Hvis smertene vedvarer, bør du vurdere å få skreddersydde orthotics som passer inn i skoen. De vil korrigere unormal foten struktur og redusere stress på hælen.

Ta medisiner. Over-the-counter anti-inflammatorisk narkotika, for eksempel ibuprofen, kan bidra til å ta bort betennelsen og redusere hæl smerter. Noen mennesker også dra nytte av kortison injeksjoner som en smertestillende.

Gå ned i vekt. Hvis du er overvektig, er det lagt vekt på plantarfascien. Din vekt kan være en underliggende årsak til plantar fasciitt.

Tips og advarsler

  • Mens du gjør hva du kan for å redusere betennelse og smerter i hælen, prøve å finne den opprinnelige årsaken til dine hælspore. Ta forebyggende tiltak, som å bruke støttende sko, før du tar ytterligere tiltak.
  • En liten mengde av pasienter kan kreve kirurgi. Hvis du har prøvd alle de ikke-kirurgiske metoder for å prøve å kvitte seg med hælspore og de fortsatt er skaper smerte, kan foten din lege vurdere kirurgiske alternativer.

Årsak til Heel Spurs

Beskrivelse

En hæl anspore er en unormal beinvekst vanligvis finnes på baksiden av hælen og noen ganger under fotsålen. En sporen kan danne hvor plantar fascia ligamentet festes til bunnen av hælbeinet hvis sene strekker seg eller rifter. Hælspore assosiert med inflammasjon av akillessenen typisk forårsake smerte og ømhet på baksiden av hælen, som er gjort verre ved å sette vekt på foten.

Heel sporer under fotsålen er relatert til betennelse eller oppriving av ligament som strekker seg under bunnen av foten. En tilstand som kalles plantar fasciitt innebærer vevet som forbinder hælen bein til tærne. Enten hæl spurs eller plantar fasciitt kan oppstå alene eller være relatert til en underliggende sykdom.

Hælspore er ikke det samme som plantar fasciitt. De kan eller ikke kan forårsake symptomer, mens plantar fasciitt er vanligvis forbundet med en stikkende smerte. En anspore er faktisk en kalsium innskudd som former når plantarfascien trekker bort fra hælbeinet. Ekstrem bruk eller stress på dette området av foten øker risikoen for å utvikle hælspore.

Årsaker

Det er mange årsaker til hælspore, men de er utbredt blant idrettsutøvere. Spurs kan utvikle seg sakte over tid, som overdreven løping eller hopping ofte legger for mye press på denne delen av foten. Kroppen reagerer ved å deponere kalsium nær fronten av hælen, noe som resulterer i en bendel. Alder, dårlig blodsirkulasjon i føttene og leddgikt er andre årsaker til hælspore. Folk med slitasjegikt får ofte hæl spurs på grunn av svekket brusk og gni trykk over tid.

Benete utspringet på hæl anspore seg selv gjør ikke vondt, men bløtvevet rundt hælen av foten kan være smertefullt. Området er sannsynlig å bli hovent og betent, resultatet av den spisse sporen grave i vev. Hælspore tendens til å være mer smertefullt når du står eller går. De er vanligvis mer alvorlig om morgenen når du først begynner å bevege seg rundt. Smerten kan minske i løpet av dagen og deretter intensivere igjen mot slutten av dagen.

Behandling

Mens behandlinger ikke kan rygge årsaken til hælspore, heve foten eller bruke is kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Heve foten beveger blodet vekk fra området, redusere hevelse. Utføre milde strekninger kan holde senen rundt sporen avslappet.

Leger ofte anbefaler spesielle innsatser som er plassert på innsiden av skoen for å beskytte området rundt sporen. Shoe inserts bistå ved å ta vekten av hælen og flytte den til andre områder av foten. Setter inn også avlaste presset på sener rundt sporen. Noen mennesker bærer splinter om natten for å holde fascia strukket.

Fysioterapi behandlinger kan bidra til å lindre smerte også. En fysioterapeut kan massere hovne området av foten for å stimulere blodsirkulasjonen eller bruke ultralyd behandlinger. Kirurgi for å fjerne hæl anspore er vanligvis brukt som en siste utvei når ingenting annet lykkes i å forbedre smerter. Imidlertid kan oppgangen være ganske smertefullt.

Hjem rette for Foot Corns

Hjem rette for Foot Corns


Liktorn er skjerpende betennelser som danner over leddene i tærne og under fotsålene. De er laget av hard hud som har dannet seg over tid, å utvikle en hard kjerne som presser inn i de myke vev av føttene eller ledd. Noen ganger kan en væskefylt sekk utvikling under mais, legger ytterligere press og smerte. Hjem rettsmidler kan bidra til å redusere smerte og kvitte seg med callus og mais.

Endre Sko

Stopp iført sko som gni føttene i området av kornet. Hvis irritasjonen utvikler mellom to tær hvor beina møtes, finne bredere sko slik at foten ikke klemmes. Høy hæl sko ofte føre fronten av foten til å presse mot toppen av skoen, forårsaker ekstra press på enkelte punkter. Slites-komfortable sko inntil liktorn er blitt oppløst.

Suge føttene

Suge føttene daglig, helst før sengetid, i en løsning av Epsom salter og varmt vann for å redusere smerte. Et annet middel er soaking føttene i 20 minutter ved hjelp av en løsning av kamille te for å myke opp callused vev. Gni området forsiktig for å fjerne hardt vev. Noen leger anbefaler å bruke et lim av en del Whitfields salve og en del hydrokortison krem ​​til det berørte området, dekker den med en plastpose og deretter en sokk, og forlater lim på over natten. I morgen, gni området forsiktig med et håndkle for å fjerne myknet hard hud.

Forebygging

Ta forebyggende tiltak for å hindre liktorn fra stadig tilbake. Vask føttene og bruke en fuktighetskrem eller salve daglig for å holde huden myk og callus gratis. Suge dem minst en gang i uken og skrubb dem med en grov håndkle for å fjerne akkumulert vev som kan utvikle seg til en callus. Bruk fot pulver i skoene dine hvis du pleier å ha svette føtter. Bruk alltid sko som holder føttene komfortable og press-fri. Hvis tå leddene trykk sammen, bruke litt lammeull mellom dem for å holde en callus fra utviklingsland.

Hvordan Aircasts fungerer?

Grunnleggende

Aircasts brukes til behandling av forstuinger, ligament skader, brudd, kneskader og albue skader. De fungerer på samme måte for hardt, eller gips, kaster, ved å immobilisere det skadde området, så det har tid til å helbrede og ytterligere skade forhindres. De er laget av både myk og hard plast og ta litt tid å sette opp. De er lette i vekt, og fordi de er laget av plast, de er også motstandsdyktige mot skader. De er også gjenbrukes i tillegg.

Skade Effects

Skaden er immobilisert av luftlommer. De er oppblåst rundt skaden til den er fast, så det vonde området kan ikke flytte. Dette systemet er også et bedre valg når skadene er ikke så alvorlig, fordi de kan fjernes ved å deflatere luftlommer og unstrapping når behovet oppstår, slik som å ta en dusj, under søvn eller endre klær. Med en gipsavstøpning, kan slike situasjoner noen ganger være vanskelig. Dessuten er Aircast motstandsdyktig mot vannskader og kan brukes i dusjen.

Set-Up

Skuespillerne har to fleksible plastseksjoner at luftlommer er festet til. Disse er plassert på hver side av skaden og holdes på plass med borrelås som brytes rundt begge seksjoner. For en støpt fot, er det også et hardt plastdelen som går under fotsålen. De luftkamrene blir deretter blåst opp til den ønskede styrke gjennom ventilene på sidene. Når oppblåst, et hardt plastskall er fastspent over for å unngå skade på skade eller luftlommer.

Lettelse for bunions

Ifølge American Podiatric Medical Association, er bunions forårsaket når stortåen, kalt metatarsophalangeal (MTP) felles, er bøyd mot de andre tærne, forårsaker en klump å danne rundt sin side. Dette klump, kalt Hallux valgus, øker i størrelse og alvorlighetsgrad over tid, forårsaker smertefulle symptomer som betennelse, rødhet og sårhet. Hvis Hallux valgus er igjen å utvikle, kan det gjøre det smertefullt å gå eller stå. Hvis legen velger å ikke bruke kirurgi for å rette Hallux valgus, med de følgende teknikker kan redusere Hallux valgus smerte og hevelse.

Unngå Smale toed sko

Unngå iført sko med en smal fot området kan redusere smerte. Ifølge American College of foten og ankelen kirurger, smale toed sko som høye hæler squish tærne sammen, økte smerter og betennelse forbundet med bunions. For å redusere smerte, slitasje flate footed sko med en lang tå for å unngå squishing tærne. Unngå iført høyhælte sko, noe som øker presset på Hallux valgus.

Bruk en myk Orthotic Device

Plassere en myk orthotic enhet i skoen også lindrer Hallux valgus og ubehag. Myke ortoser, tilgjengelig over-the-counter (OTC), er slitt under fotsålen, trykkavlastning på såre flekker. Den styrer også hvordan foten beveger seg, redusere uregelmessige bevegelser som kan gjøre Hallux valgus verre.

Bruk en Hallux valgus Pad

Hallux valgus pads er også brukt som en del av Hallux valgus lettelse behandling. OTC Hallux valgus pads som er lagt rundt Hallux valgus og stortåen, bidrar til å stabil tå i en normal posisjon. Ifølge American Podiatric Medical Association (APMA), padding reduserer smerte og stress rundt Hallux valgus.

Ta en Pain Relief Medisinering

Smertelindring medisiner midlertidig gi Hallux valgus smertelindring. Smertelindring medisiner som inneholder paracetamol, ibuprofen eller naproxen redusere betennelse rundt Hallux valgus, redusere sårhet. Vanlige OTC medisiner inkluderer Tylenol, Advil, Motrin og Aleve.

Påfør en Cold Ice Pack

Bruke en kald ispose til Hallux valgus bidrar til å redusere betennelse og sårhet. Ifølge Mayo Clinic, bør det brukes to til tre ganger om dagen for å redusere betennelse. Dette er bare en midlertidig behandling, imidlertid.

Strekker for Muscle under kneet Cap

Strekker for Muscle under kneet Cap


Din kneskål eller patella dekker et viktig område av låret. I dette området, til mange muskler fra øvre og nedre ben møtes, noe som gir deg muligheten til å flytte leggen. Så når du fokuserer på å strekke muskelen under kneskålen, må du fokusere på mange muskler. Tetthet i hver muskel vil hemmende og kan føre til patella å skifte, forårsaker knesmerter.

The Knee

Du merker betydningen av knærne på en daglig basis, selv om du ikke skjønner det. Den eneste gangen du ta hensyn til knærne er ofte når de vondt. Grunnen til at de vondt kan variere, men rutinemessig strekke musklene som kobler under og rundt kneskålen vil holde kneet stabilt og fri for spenning. Dette innebærer å strekke mange beinmuskulaturen. Ta en 15-minutters spasertur eller joggetur i fem minutter for å varme opp dine ben muskler før stretching.

Tibialis anterior muskelen

Tibialis anterior muskelen ikke nødvendigvis påvirker bevegelse av kneet, men det sitter på leggen, rett under kneet. Stretching denne muskelen fordeler anklene mer enn kneet, men det er godt å ta med i beinet strekninger. For å utføre denne strekningen start med toppen av begge føttene hviler på bakken, og deretter lene seg tilbake for å plassere dine setemuskler på hælene. Lent bakover strekker musklene, noe som øker fleksibiliteten. Hold din posisjon i 10 sekunder eller mer effektivt å strekke muskelen.

Stretching quadriceps muskel

Din quadriceps muskel går ned foran hver etappe, og dette stor gutt kobles til patellarsenen som ligger under kneskålen. Når quads er stramt, det gjelder press på senen og din patella - kneskålen. En god stretch for quads starter med å stå oppreist. Du kan deretter løfte det ene beinet opp fra bakken, trekk hælen til din glute med den ene hånden og hold stillingen i 15 til 30 sekunder. Sørg for at du holde balansen - grip på en stol hvis du må. Hold ryggen rett til å holde press på muskelen. Utføre strekningen en gang per etappe er nok av en strekning å holde musklene limber.

Hamstring Strekker

Hamstring er en annen stor muskel gruppe som konvergerer bak kneskålen. En stram hamstring muskel kan skifte kneskålen, og det gjør vondt. Løsne denne store muskelgruppe krever en hamstring strekk. For å utføre en hamstring strekk, steg den ene foten frem og en fot bakover. Reach mot tærne på fremre foten med fingrene. Hold hodet opp og lede med brystet. Du vil umiddelbart føle trekk langs baksiden av låret. Hold stillingen i 20 til 30 sekunder, deretter bytter ben å strekke hamstring muskel av andre beinet. Og husk, aldri strekke til det punktet av smerte. Hvis du føler smerte, komme ut av strekningen.

Hvordan undersøke Elder Abuse

Hvordan undersøke Elder Abuse


Ifølge American Psychological Association, ca 2,1 millioner amerikanere er ofre for noen form for eldre misbruk. Det er anslått at mange flere tilfeller blir kjent. Mest overgrep skjer hjemme, mens bare fire prosent forekommer i eldre-omsorg fasiliteter. Foreløpig er det ingen føderal lov som beskytter mot eldre misbruk; likevel enkelte stater tilbyr ikke lover og beskyttelse. Eldre misbruk er vanskelig å verifisere fordi det er ingen standard test for å etablere autentisitet. Mange politiet, sosiale tjenester etater og leger er tilstrekkelig opplært til å skille mishandling fra normale tilfeller av aldring. Det er flere områder å vurdere når undersøke mulig eldre misbruk.

Bruksanvisning

Intervju den eldste for å etablere fakta. Snakk med dem og lytte til alle og alle klager, bekymringer eller problemer de måtte ha. I noen tilfeller er det nødvendig å ha en psykologisk evaluering fullført. Dette er spesielt nyttig for eldre som lider av demens, andre psykiske eller følelsesmessige forhold, eller rett og slett ikke kan kommunisere effektivt.

Vurdere eldre fysiske tilstand. Se etter skader, sår, dårlig munnpleie, dårlig hygiene, tegn på underernæring, og blåmerker. Normal blåmerker tilskrives ulykker og aldring oppstår i forutsigbare steder på ekstremiteter. De som er mistenkelig ville bli funnet på ørene, halsen, kjønnsorganer, rumpe, eller til fotsålene. Det er viktig å merke seg at enkelte medisiner gjør påvirke blodkoaguleringsevne og gjøre en person mer utsatt for blåmerker.

Vurdere egenskapene til omsorg anlegget eller den eldste residens. Ta oppmerksom på eventuelle sterke lukter spesielt de av urin og avføring. Også uendret sengetøy, overfylte søppel beholdere, og dårlig vedlikehold av matlaging områder er klare indikatorer på alvorlige problemer.

Snakk med anlegget personell, hjem helsearbeidere, og familiemedlemmer. Hvis den eldste bor i et anlegg, snakke med andre beboere og deres familier. Se etter uoverensstemmelser med uttalelser og atferd, noe som kan tyde på problemer. Ansatte eller personer som er altfor involvert med en etterforskning, viser mangel på bekymring mot eldre, eller de som er verbalt unnvikende når avhørt, er grunn til mistanke.

Se etter uoverensstemmelser i medisinske journaler og intervjuer med familie, ansatte og annet personell. Spesielt etter en bestemt hendelse, eller i tilfelle av en død, alle rekorder bør undersøkes nøye for feil, mangler eller mistenkelig informasjon.

Rapport eldre misbruk til kommunene. Ringe det lokale politiet er det første trinnet som vil resultere i et besøk fra Adult Protective Services. Hvis bevis for å støtte påstandene er funnet, vil en sak bli åpnet og overvåkes nøye av aktuelle sosiale tjenester. I tilfeller der den eldste er ute av stand til å ta avgjørelser for seg selv, og ikke passende familiemedlem er tilgjengelig for å gjøre det, en verge kan oppnevnes av retten.

Tips og advarsler

  • Eldre overgrep kan være fysisk, følelsesmessig, seksuell, vanskjøtsel, oppgivelse, eller en kombinasjon av disse.
  • Selv om det ikke er satt personlighet som indikerer en overgriper, mye som overgripere eller innenlandske misbrukere, det er et mønster av atferd som utgjør faresignaler. Misbrukere may; være rusmiddelmisbrukere, kontrollere de eldre handlinger, isolere eldste fra familie og venner, skape en følelsesmessig eller økonomisk avhengighet, truer med å forlate, være likegyldige overfor dem, true med å skade en eldste 'pet, ty til navnet ringer, har en kriminell historie, eller selv har en psykisk lidelse.
  • De eldste som er sosialt isolerte, mentalt svekket, eller alvorlig fysisk svekket kan ha større risiko.

Hvordan bruke avslapping under fødsel

Uavhengig av dine tanker om smerte kontroll under fødsel, er det viktig å vite hvordan man bruker avspenningsteknikker. Enten du har et keisersnitt eller naturlig fødsel, kan avslapning være et kraftig verktøy i å holde deg rolig og redusere din smerte og angst. Bruk følgende trinn for å hjelpe integrere avslapning i din fødsel plan.

Bruksanvisning

I tidlige stadier av arbeidskraft, kan riene være så nær hverandre som fem minutter eller så langt fra hverandre som 20. Bruke tid i disse tidlige timer å slappe av i mellom riene vil holde spenning og angst ned. Det vil også hjelpe deg lagre litt energi å bruke som arbeidskraft utvikler seg og blir mer vanskelig. Finn en behagelig stilling i mellom riene som vil bidra til å lette din tilstand av velvære. Bruk puter og tepper som du trenger dem, og ikke bli satt på ett sted. Som arbeidskraft utvikler seg og endringer, kan du finne en gyngestol mer trøstende enn sengen. Bruk hva som føles bra.

Bli en tilstand av velvære som vil hjelpe deg å gjenopprette og bevare din energi vil ta mer enn bare å kreve fra deg selv at du "Slapp av!" Lukk øynene og begynne med tærne. Trekke sammen musklene i tærne tett - krøller tærne mot de fotsålene - og deretter slappe av dem. Gjenta handlingen tre ganger, slik at en dypere avslapning mellom hver sammentrekning. Arbeid deg oppover gjennom kroppen din (tær, føtter, kalver, lår, sete, mage, osv), gjenta den samme handlingen - kontrakt, slappe av, kontrakt, slappe av - tre ganger. Ikke glem dine skuldre, hender og ansikt, som de er steder vi har en tendens til å bære mye spenning.

Når du har jobbet deg gjennom kroppen din, gjenta handlingen en siste gang, kontrahering hver muskelgruppe sammen og slapper av. Gjenta handlingen tre ganger. Som kroppen din kontrakter og slapper av, vil du finne dine muskler mer i stand til å slappe av med hver repetisjon. Har partneren din stadig føler musklene dine for å være sikker på at spenningen har vært fullt utgitt. Som du er ferdig med den siste repetisjon av full-body sammentrekning og avslapning, bør du føle tyngde i lemmer og kropp - en mer fullstendig avslapning enn hvis du var å bare legge ned.

Som dine sammentrekninger begynner å komme tettere sammen, vil du ha mindre tid for hele ritualet. Har partneren din hjelp finne de områdene hvor du bærer den mest spenning (føtter, hender, skuldre, ansikt), og konsentrerer seg om å slappe av disse områdene bare. Har partneren din stadig overvåke dine muskler, for å være sikker på at du ikke overfører spenningen du lindre i ett område til et annet. Den energien du bevare via denne metoden vil gi deg mer utholdenhet mot slutten av arbeidskraft og levering, og mer energi til å presse med.

Tips og advarsler

  • Det kan eller ikke kan være tid til å gjøre hele ritualet under fødselen. Bruke deler av ritualet - bare kontrakt og slappe hender, skuldre og ansikt - for å bidra til å spare energi og slappe av de områdene som er bærer økt spenning.
  • Vær forsiktig når du trekke sammen musklene i bena. Gravide kvinner får ofte leggkramper, og kontrahering disse musklene kan ta ett om. Hvis du har opplevd kramper i løpet av svangerskapet, fortsetter nøye.

Hva skjer under en tabell dusj?

Hva skjer under en tabell dusj?


Folk oppsøke en massasje av mange grunner. Blant disse er healing, avslapping og stress lettelse. Uansett årsaken til massasje det endelige målet er å føle seg bedre og avslappet. En tabell dusj, noen ganger kalt en Vichy dusj, kan legge til at avslapping. Under et bord dusj du slappe av under strømmer av varmt vann mens kroppen er renset av en terapeut.

Sekvens

Avhengig av driftssted, vil tabellen dusj inntreffe enten før eller etter massasje. Før massasjen en tabell dusj sikrer at du er helt ren og trolig forbedrer opplevelsen for terapeuten. Etter massasje dusjen hjelper til med å fjerne massasje olje fra huden din. Dette er spesielt velkommen i noen tilfeller hvor sterkt duftende oljer brukes.

Comfort nivå

Uansett før eller etter, er tabellen dusjen vanligvis gjøres helt naken. Av denne grunn må du avgjøre om du er komfortabel med at nakenhet eller ikke før vi går i dusjrom. Noen bedrifter vil gi klienten med disponibel undertøy for slitasje under dusjen eller i det minste dekke genitalia med en klut.

Vask av Back

De fleste bord dusjer begynne med klienten ansiktet ned på et bord. Bordet er utformet for å bli våt og har avløp på sidene. Terapeuten justerer vann til en behagelig temperatur før du ligger på bordet. Når kunden ligger med forsiden ned på bordet, er klienten våt fra halsen til fotsålene. En vaskeklut eller svampen blir så brukt til å skumme hele baksiden av legemet. Håret og hodet blir stående urørt. Når ryggen er skylt terapeuten vil be kunden til å snu.

Turning Over

Det er på dette punktet at noe ubehag kan presentere seg selv. Hvis du ikke var utstyrt med disponibel undertøy og er helt naken er det ingen måte å unngå å utsette genitalia og bryster til terapeut. Denne eksponeringen varer ikke lenge, men det skjer, så vær forberedt på det. De fleste terapeuter vil dekke genitalia med en klut, og i tilfelle av brystene klienten kan be om at de er dekket.

Vask av Front og Konklusjon

Prosessen blir gjentatt, og den fremre del av legemet er våt ned, igjen unngår hodet og ansiktet. Klienten er igjen vasket med såpe og deretter skylles. Når prosessen er ferdig, vil terapeuten forlate rommet mens klienten tørker av. De fleste terapeuter vil bistå klienten i å sitte opp før du forlater rommet.

Hvordan Freeze Plantar warts Trygg Under en graviditet

Hvordan Freeze Plantar warts Trygg Under en graviditet


Plantar warts er vorter som skyldes HPV-viruset som vises på fotsålene. De ser lik andre virale vorter i at de er hvite, humpete og tørr på toppen. Fordi de blir presset inn i huden mens du går, kan de bli ganske smertefullt. Plantar warts er relativt ufarlig, men svært smittsom. Den beste måten å bli kvitt dem er ved å fryse dem med flytende nitrogen, som også er den sikreste metoden for gravide. Frysing plantar warts mens gravide bærer noen liten risiko (akkurat som å bruke en hvilken som helst annen form for medisiner), men de fleste gravide kvinner bør være i stand til å behandle plantar warts like lett som de ville gjort hvis de ikke var gravid.

Bruksanvisning

•  Snakk med din OB / GYN før har vorter frosset eller fryse dem selv med over-the-counter medisiner. Hun vil vite risikoen, om noen, assosiert med et medikament, og vil gi deg råd om hvorvidt behovet for å fjerne vorte oppveier risikoen for barnet ditt.

Unngå enhver form for medisin til å behandle plantar vorter i de første 24 ukene av svangerskapet. Eventuelle topikalt medisiner er absorbert inn i huden og fosteret er mest utsatte for å utvikle fødselsskader i første trimester.

Bruk over-the-counter vorte frysing medisiner bare i andre og tredje trimester av svangerskapet ,. Fordi disse inneholder dimetyleter og propan, kan det være noen risiko for barn av gravide og ammende kvinner, så husk å sjekke med legen din først.

Ha en lege fryse plantar vorte med flytende nitrogen. Flytende nitrogen er den sikreste metoden for å fryse en vorte under en graviditet, og det er den mest effektive. Du må kanskje ha gjentatte behandlinger hver 2 til 4 uker for å være sikker på vorten ikke kommer tilbake.

Har din partner eller en venn gjelder over-the-counter vorte frysing medisiner hvis du er i siste trimester av svangerskapet. Du kan finne det vanskelig å nå foten over brak, og du risikerer å falle og skade deg selv eller barnet.

Tips og advarsler

  • Så lenge det er trygt for deg å gjøre det, behandle plantar vorter så snart som mulig for å hindre dem fra å spre seg på deg selv og til andre mennesker.

Hvordan få mine fotsåler Soft

Hvordan få mine fotsåler Soft


Noen ganger fotsålene få grov og ujevn, spesielt hvis du tilbringer mye tid barbeint eller hvis jobben din har du jobber på føttene. Hælene kan være spesielt grov og muligens callused. Oppmykning fotsålene er mulig; det bare tar litt forberedelser og en liten mengde av albue fett hvis det er hard hud til Slough bort.

Bruksanvisning

•  Fyll en fot badekar med varmt vann og blanding i ca fem dråper lavendel essensielle olje. Lavendel olje vil bidra til å myke opp føttene og gjøre dem lukter godt. Sug føttene i badekaret i 10 til 15 minutter, så klapp tørr med et lite håndkle.

Gni en pimpstein langs bunnen av føttene til slough bort hard hud. Hard hud vanligvis vises på front pads av sålene og på hælene; noen ganger er de selv langs utsiden av den side av sålen. En pimpstein fjerner skånsomt død hud og kan mildne den eneste der calluses gang ruet det.

Skyll av de døde, hard hud som ble sloughed bort med pimpstein og massere litt kakaosmør body lotion inn i fotsålene. Kremer som inneholder kakaosmør kan være ekstra oppmykning, så de er et godt valg for mykere såler.

Sett på et par hvite sokker. Dette vil varme føttene og lotion, noe som åpner for bedre absorpsjon inn i huden, noe som fører til mye mykere såler.

Leddgikt Under My Kneecap

Leddgikt Under My Kneecap


Leddgikt er en betennelse i leddene som kan føre til store smerter og begrense mobilitet. Kneet er et joint ofte påvirket av leddgikt, og det er flere måter å prøve å løse problemet.

Kneskål Leddgikt

Leddgikt kan påvirke din kneskålen samt trochlear groove, som er under kneskålen.

Behandling

Når smerten blir uutholdelig, flere behandlingstilbud eksisterer. Kneskålen kan fjernes med en prosedyre som kalles en patellectomy, forklarer Knee Hip Pain nettside. Men noen ganger dette driftsresultater i leddgikt beskjæring opp i andre deler av kneet.

Andre hensyn

En annen tilnærming er å fjerne det harde skallet under det defekte brusk i en prosedyre kalt spongialization. Den harde skall eller kortikale ben fjernes, og det svampaktig ben, eller cancelløst ben, er eksponert.

Shifting Trykk

Et annet alternativ er å flytte kul eller tibial tuberosity enten opp eller ned eller til venstre eller høyre. Din patellarsenen er vedlagt denne bump. Målet er å skifte trykket på kneskålen til en annen del av kneskålen som ikke er plaget med leddgikt og er fortsatt sunt. Men noen ganger for mange områder av kneskålen er leddgikt for denne tilnærmingen til å fungere.

Total Replacement

Total kneskål erstatning, kalt patella-femoral erstatning (PFR), er et annet alternativ. Kneskålen (patella) og sporet på slutten av lårbeinet kalt trochlea fjernes. En plastknappen er festet til underpart av kneskålen, og trochlea er erstattet med et stykke metall som ligner et skjold.

Tegn og symptomer på PUPPP under svangerskapet

Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, Pruritisk urtikarielle papler og plakk på graviditet (PUPPP) rammer 1 av 200 gravide kvinner. Denne tilstanden vanligvis utvikler seg i løpet en kvinnes første graviditet, eller om hun er gravid med flere babyer. Årsaken til PUPPP er ukjent, men kan være relatert til økt hormoner og huden strekking. Dessuten kan denne tilstanden være forårsaket av ulike reaksjoner i immunsystemet, muligens til mannlige foster DNA, siden 70 prosent av kvinner med denne tilstanden føde gutter. Symptomer på PUPPP forsvinner vanligvis spontant etter at barnet er levert, men kan forsvinne en uke før levering eller opp til seks uker etter at barnet er født.

Papler

Det første symptomet på PUPPP er utseendet på papler på eller i nærheten av strekkmerker. Papler er hevet, solide hudlesjoner som har en merkbar grensen. Disse røde hudlesjoner måler mindre enn 1 cm i diameter. Papler vises først på magen, men kan spre seg til bryst, armer og ben. Det er ikke vanlig for papler å utvikle i ansiktet, håndflatene eller fotsålene. Papler vanligvis vises i tredje trimester.

Plaketter

Papler kan vokse sammen og danner plakk som ligner i utseende til elveblest. Plakk er en hevet område av huden som måler større enn 1 cm i diameter. Små, forhøyede, væskefylte blemmer som kalles vesikler kan også dannes i det berørte området. Et kjennetegn ved PUPPP er at utslettet ikke sprer seg til navlen. For å hindre tørrhet, kan du bruke en fuktighetskrem til papler og plakk i løpet av dagen.

Kløe

Kløe over det berørte området er beskrevet som mild, irriterende, intens og uutholdelig. Kløen kan forstyrre søvnen din ved å holde deg våken om natten. Legen kan anbefale medisiner for å kontrollere kløe, for eksempel over-the-counter eller reseptbelagte steroid kremer, samt over-the-counter antihistaminer inkludert difenhydramin (Benadryl), loratadin (Claritin) eller cetirizin (Zyrtec). Difenhydramin kan gjøre deg søvnig, så det kan være mer nyttig med kløe om natten.

Typer av malignt melanom

Typer av malignt melanom


Hudleger gjenkjenne fire hovedtyper av malignt melanom: overfladisk spre melanom, nodulær melanom, lentigo maligna melanom, og acral lentiginous melanom. De erkjenner også to hoved subtyper.

Overflatisk spredende

Overfladisk spre melanom står for 7 av 10 melanom tilfeller. Det begynner som en liten prikk med uregelmessige kanter, og det kan se ut som svart, brun, blå, rød, hvit og andre farger. Som melanom skrider frem, kan den forandre farger, og det kan også bli kløende eller betent.

Nodulær Melanoma

Ut av alle typer melanom, er nodulær melanom den mest aggressive. Det er vanligvis mørk farget, for eksempel en svart eller brun. I motsetning til enkelte andre melanomer, sprer nodulær melanom nedover (i huden) raskere enn utover (på toppen av huden), noe som kan gjøre det vanskelig å detektere. Personer over en alder av seksti er spesielt utsatt.

Lentigo maligna melanom

Lentigo maligna melanom vanligvis vokser på solskadet hud. Sine usammenhengende brune farger kan ligne en alder spot eller en solflekk, særlig en ufarlig type misfarging kalles en lentigo simplex. Følgelig kan lentigo maligna vokse i mange år før det mørkner i farge og utvikler mer uregelmessig grenser. Før det faktisk blir kreft, er lentigo maligna melanom også kalt en "Hutchison sin fregne."

Acral lentiginous Melanom

Acral lentiginous melanom står for halvparten av alle melanom tilfeller i afrikansk-amerikanere og asiater. Det kalles også "skjult melanom" på grunn av hvor den danner: på fotsålene og håndflatene, på innsiden av munnen eller nesen, eller til og med under en fingernegl eller tånegl. Under en tidlig fase, acral lentiginous melanom ser ofte ut som en merkelig-formet tan eller en spiker strek.

Subtypene

De to undertyper av malignt melanom er relativt uvanlig. Den første, amelanotic melanom, ser ut som rødlig eller rosa klump, og den andre, desmoplastic neutrotrophic melanom, ser ut som en fargeløs arr.

Slik fjerner Seed Vorter

Forårsaket av humant papillomavirus (HPV), som går inn i huden vanligvis gjennom en sprekk eller kutt, plantar eller "frø" warts ikke bare gjøre huden skjemmende, men kan føre til smerter --- spesielt i fotsålene, hvor de vanligvis vises. Seed vorter få sitt navn fra endene av kapillærer som vises i dem, som vises som svarte prikker. Selv fjerne vorter kan bevise utfordrende, som HPV i kroppen kan føre til nye vorter å vokse eller eksisterende vorter å vokse tilbake, mange vorte fjerning behandlingsmetoder kan med hell fjerne frø vorter.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med hudlege før du prøver hjem rettsmidler eller over-the-counter behandlinger, for å finne ut om du trenger dine frø vorter fjernet av en profesjonell, kan bruke en over-the-counter produktet eller trenger en kombinasjon av fjerning metoder. Husk at uansett metode du velger, kan vorter ta alt fra noen uker til måneder å fullstendig gå bort, og de kan kreve gjentatte profesjonelle fjerning behandlinger i løpet av et år eller mer hvis de vedvarer.

Følg gjennom med en immunterapi behandling plan hvis din hudlege mener at dine frø vorter skyldes en underliggende immunsystem lidelse som krever behandling. En metode involverer bruk av immunsystemets forsvars egen adferd for å skape et mildt negativ respons (som ligner på en allergisk reaksjon) til en kjemisk plassert på vortene, som i sin tur fører til at seed vorter å gå bort.

Freeze dine små frø vorter med flytende nitrogen, som du kan kjøpe i en over-the-counter vorte fjerning produktet, eller på din hudlege kontor. Flytende nitrogen fryser og bursts hudceller som inneholder HPV og gir kroppens immunsystem en sjanse til å lettere angripe viruset, ødelegge det og la sunn hud til å vokse.

•  Bruk flekker av salisylsyre til å brenne bort det infiserte vevet over tid. En metode innebærer å bruke en dråpe av syre til frøet vorte, som dekker med en lapp og gjenta prosessen flere ganger om dagen i flere dager, uker eller måneder før det vorte (e) og omkringliggende vev brenne bort. Du kan også kjøpe premedisinerte kampene som du kuttet til å passe størrelsen på vorte og bruke etter behov inntil vortene brenne bort.

Hint

  • Hvis du ikke har noe imot å bruke de ekstra pengene, har din frø vorter brent eller skåret bort med en laserbehandling. Din hudlege kan også anbefale å bruke en aktuell eller injisert medisiner for å bidra til å fjerne dine frø vorter.
  • Bare fagfolk bør bruke flytende nitrogen på store vorter. Flytende nitrogen ødelegger vev; det kan ødelegge en overdoser av vev hvis brukt på feil måte eller til et stort område. Andre metoder (for eksempel salisylsyre patcher) tar lengre tid å ødelegge frø vorter, men kommer med mindre up-front smerte. Alltid holde føttene tørre, som frø vorter kan vokse og spre seg mer når det er vått. Aldri grovt gni eller rive bort dødt vev under behandling, da dette kan føre til arrdannelse.