Digidexo.com

Hvordan takle Cluster Hodepine

Hvordan takle Cluster Hodepine


Tenk deg en hodepine så uutholdelig at du smelle hodet mot noe hardt underlag bare for å distrahere deg selv fra smerten. Fra den tid da du begynner å føle isen pick-lignende smerter, blir du kastet ut i en verden av elendighet. Det er umulig å sitte stille, fordi smertene ville fortære deg. Cluster hodepine føre til denne typen smerte. Smerten utvikler rundt eller bak øyet som også fører til at øyet å rive opp. Smerte når vanligvis sin topp innen 5 minutter, og kan fortsette i en time. Disse hodepine oppstår akkurat som urverk, som vises på et bestemt tidspunkt hver dag. Denne syklusen gjentar seg i flere uker eller måneder om gangen. Her er noen vanlige metoder som kan hjelpe deg å takle cluster hodepine.

Hvordan takle Cluster Hodepine

Hvordan takle Cluster Hodepine

Escape. Når smertene treff, går inn i et stille rom. Hvis du er på jobb, går inn i et bad stall eller et verktøy skap. Mange sier at det hjelper hvis de får lov til å gå inn i en dim rom alene og utføre visse rytmiske handlinger som å trykke, chanting, eller vugger frem og tilbake uten å føle selvbevisst. Det er lettere å ri syklus av smerte uten andre til å se på som du synes å ha gått sinnssykt.

Fyll en kurv med materiale av forskjellige teksturer som fløyel, flanell, bomull, ull og polyester. Gå gjennom denne kurven når hodepinen slår. Berøre hver tekstur vil gi hjernen din noe annet å fokusere på annet enn smerten.

Ta prednison. Doser tendens til å være høy og deretter avta etter hvert som dagene går. Dette kortikosteroid er kontroversielt fordi det kan ha langsiktige bivirkninger som fortynning av huden eller osteoporose. Snakk med legen din for å finne ut om nytten av å ta denne medisinen oppveier den negative

Pust inn 100% oksygen ved hjelp av en ansiktsmaske på ca 6-8 liter per minutt. Du kan trenge en høyere strømningshastighet. De fleste pasienter føler mindre smerte i løpet av 20 minutter. Prøv å alltid ha en oksygenflaske tilgjengelig for å bruke når smerte angrep.

Jogging på plass. Så snart et angrep begynner, bør du prøve å trene kraftig. Hvis en sylinder med oksygen ikke er tilgjengelig, kan utøve bidra til å avbryte angrepet.

Ta et stoff som vanligvis brukes for migrene som sumatriptan eller Zolmitriptan. For noen pasienter kan disse bidra til å lindre smerten. Over-the-counter medisiner som brukes til å behandle migrene kan også hjelpe deg med å takle smertene.

Hold en vanlig søvn tidsplan. Dette kan bidra til å hindre et angrep. Unngå å ta naps i løpet av en klynge syklus. Eventuelle avbrudd i søvn vaner kan forårsake hodepine.

Diskuter med din lege medisiner som kan hindre et angrep. Disse inkluderer betablokkere, anti-convulsants, anti-depressiva eller kalsiumblokkere.

Unngå bruk av alkohol og tobakk. Dette er triggere som kan forårsake hodepine nesten umiddelbart under en klynge syklus.

Hint

  • Noen pasienter merke en hodepine cluster ble utløst da de flyttet til en stor høyde eller en annen tidssone.
  • Hold en hodepine journal. Skriv ned hvor lenge symptomene varer, hva som kunne ha forårsaket det, hvor ofte hodepine forekommer og hvor sterk smerten var. Skriver også ned alt som du gjorde det bedre symptomene dine. Denne posten kan hjelpe din lege skape det beste løpet av behandling for deg. Like viktig, kan det hjelpe deg å identifisere triggere som kan være årsaken angrepene som stress, alkohol eller visse matvarer.