Digidexo.com

Vitamin D-3 Informasjon

Vitamin D-3 Informasjon


Vitamin D-3-(Cholecalciferol) er et steroidhormon som spiller en rolle i en rekke biologisk funksjon i kroppen. Den er behandlet av leveren og deretter nyrene å omdanne den fra en inaktiv til aktiv form.

Kilder

D-3 er tilgjengelig i begrensede mengder fra kosten kilder som fisk, eggeplommer og ost. Det er også produsert i en inaktiv form av huden når den utsettes for sollys.

Funksjoner

D-3 blir brukt av legemet for regulering av kalsium, fosfat og magnesium absorpsjon. Det spiller også en rolle i celledifferensiering, immunitet og insulinsekresjon.

Mangel

D-3 mangel kan føre til barndommen beindeformiteter og osteomalasi, som produserer muskel og skjelettsmerter. Mangel på sollys eksponering, nyre-eller leverfunksjonsforstyrrelser, eller genetiske defekter knyttet til D vitamin reseptorer kan alle føre til mangel.

Toksisitet

D-3 toksisitet er vanligvis et resultat av overdreven D vitamin tilskudd. Det kan resultere i kvalme, svakhet, forstoppelse, og høye kalsiuminnhold i blodet - som kan endre hjertefunksjon og psykiske tilstand.

Dosering

Den øvre grensen som er etablert for daglig inntak av vitamin D er 2000 Inter enheter (IE) eller 50 mikrogram per dag. Omtrent 400 IE er standard festningsverk i et glass melk.