Digidexo.com

Hvordan hjelpe en venn til å slutte å røyke

Når en venn ønsker å slutte å røyke, er det veldig fristende å jobbe ekstra hardt for å få venn til å slutte. Mange røykere eksperter er enige om at en venn eller et familiemedlem kan ikke "vil" en person til å slutte å røyke; vennen trenger å ønske å gjøre det dårlig nok selv. Men mange eksperter er også enige om at venner kan gjøre et visst sett av ting for å hjelpe til med arbeidet med å slutte å røyke.

Bruksanvisning

•  Være støttende til vennen. Informer venn at du er sikker på at han kan slutte å røyke, hvis han prøver hardt nok. Du kan være en venn å lene seg på og være der for vennen som du har vært i det siste. Dette kan ikke være den venns første forsøk på å slutte å røyke, men kan du igjen være trygg på at det vil være den vennen siste forsøk på å slutte å røyke.

Entertain vennen. I løpet av de første dagene av et forsøk på å slutte å røyke, kan de røyker være som ønsker å ta opp all din tid. Være der for vennen din. Om han ønsker å snakke mye, gå på konsert eller gå bowling, gjør disse aktivitetene med ham; de er hans måte å prøve å ta sitt sinn av røyking.

Fortell venn hvor glad du er for at han er å slutte å røyke. Fortell ham hvor dristig og modig han er, fordi du vet at å slutte å røyke er ikke en lett oppgave.

Belønn din venn umiddelbart for en godt utført jobb. Når venn når en viss milepæl som en dag eller en hel uke med ikke å røyke, ta din venn til middag. Fortell ham hva en flott jobb han gjør. Det er viktig at du belønne din venn tidlig i prosessen heller enn på slutten av reisen. Han trenger ikke støtten så mye i løpet av slutten av reisen for røykeavvenning.

Se på ting fra din venns perspektiv. Forstå hva han går gjennom i hans forsøk på å slutte å røyke. Skjønner hvor vanskelig det er for ham å slutte. Når du kan se på virkningen av å slutte å røyke gjennom øynene til personen gjør det, kan du være mer støttende og en bedre venn.

Tips og advarsler

  • Ikke preke til venn som ønsker å slutte å røyke. Forkynnelse eller irettesettelse ham for å røyke igjen eller relapsing er ikke den rette måten å gjøre dette. Personen er allerede slå seg opp nok; han trenger ikke den personen han teller på for støtte griner på ham, også.