Digidexo.com

Håravfall i Beriberi sykdom

Håravfall i Beriberi sykdom


Beriberi er en tilstand forårsaket av lav vitamin B1. Hårtap er et tegn på lav vitamin B3, også kjent som Pellagra. Begge vitaminer er vannløselige vitaminer som er vanlig i mange vitamin-beriket mat i USA. Imidlertid kan noen mennesker ikke forbruke eller absorbere nok B-vitaminer for å hindre Beriberi og pellagra. Hårtap er ikke et tegn på Beriberi. Snarere er det sett i Beriberi på grunn av mangel på vitamin B3 forbundet med mangel på vitamin B1.

B-vitaminer

B-vitaminer er et kompleks av omtrent et dusin stoffer som hjelper kroppen utføre mange forskjellige funksjoner. B-vitaminene er vannløselige, dvs. at de ikke er lagret i legemet og må inntas kontinuerlig i dietten.

Vitaminene B1 og B3

Vitamin B1 er viktig i riktig funksjon av nervesystemet. Vitamin B3 er viktig i metabolismen og reparasjon av celler, vev og organer. Lav vitamin B1 fører til Beriberi, mens lav vitamin B3 fører til dårlig hud og håravfall. En reduksjon i en B-vitamin er nesten alltid forbundet med en nedgang i alle B-vitaminer.

Beriberi

Beriberi oppstår når vitamin B1 er enten ikke forbrukes, ikke riktig absorberes av kroppen, eller skilles ut av kroppen i store mengder. Symptomer inkluderer endringer i atferd, svakhet, og tap av følelse. Personer med dårlig kosthold, noen genetiske forhold, og alkoholikere er mer utsatt for å utvikle Beriberi.

Pellagra

Pellagra skjer mye på samme måte som Beriberi gjør, og de to er ofte forbundet med hverandre. Forskjellen er at vitamin B3 er den mangelfull vitamin i Pellagra. Personer med Pellagra vise tarm og hudsykdommer som tørr hud og tap av hår. Venstre ubehandlet, kan Pellagra føre til døden.

Forebygging / løsning

Folk som misbruker alkohol, folk med nyresykdom, og folk med dårlig kosthold kan ha stor nytte av å ta vitamintilskudd for å erstatte det som kroppen mister eller ikke er i stand til å absorbere, inkludert B-vitaminer. Behandling for både Beriberi og Pellagra fokus på påfyll av kroppen med B-vitaminer.