Digidexo.com

Årsaker til sterilitet

Surt Sekret

Hos kvinner, en av årsakene til sterilitet er tilgjengeligheten av sure sekreter i skjeden, spesielt melkesyre. Dette griper inn i inngangen av sæd i den kvinnelige organ, ettersom melkesyre dreper sæden. Imidlertid kan dette eksempelvis være helt vesentlig når det mannlige organ ikke kan utskille sæden direkte inn i livmoren.

Svakhet i livmoren

Hos kvinner spiller livmoren en viktig del. Hvis uterus er svake og ute av stand til å holde fosteret blir graviditet ofte avsluttet for tidlig. Bortsett fra å være en av årsakene til sterilitet hos kvinner, er dette også en av årsakene til at noen kvinner gjennomgår mislykkede prosedyrer.

Menstruasjon

Kvinner som har problemer knyttet til menstruasjon slik som overdreven eller uregelmessig menstruasjon, dysmenoré, små mengder av menstruasjon og tidlig menstruasjon ofte føre til sterilitet nedover veien.

Infeksjon

Infeksjon i den delen av hann kan være en annen årsak til mannlig sterilitet. Infeksjon i seminal traktene kan bli utstilt gjennom prostatitt, urinrørsbetennelse, epididimitis eller vescicolitis, blant andre. Disse typer smitte i betydelig grad kan påvirke produksjonen av sæd, og dermed heve sjansen for sterilitet. Hvis venstre ubehandlet, kan slike infeksjoner påvirke mannens evne til å produsere friske sæd i det lange løp.

Defekte Utslipp

Menn som er sterile har defekte seminal utslipp preget av ubebygde sæd eller som ikke har noen sædceller i det hele tatt. Dette kan være et resultat av en tidligere eller nåværende sykdom i testiklene som kusma, syfilis eller gonoré, blant andre.

Fakta

Steriliteten i hovedsak er vanskeligheten med å utvikle et avkom på grunn av den manglende evne til mann eller kvinne til å bære eller produsere de nødvendige faktorer for unnfangelse. Kvinner gang ble antatt å være den viktigste årsaken til ikke å være i stand til å produsere avkom, men i virkeligheten, kan også menn bli sterile. Dessverre, kan årsaken til sterilitet være i enten menn eller kvinner.