Digidexo.com

Type Smooth Cardiac Muscle

Det finnes tre typer muskler: skjelett, eller "tverrstripet", som beveger bena; jevn, som i de hule organer som nyrer; og hjertemuskulatur. Cardiac (hjerte) muskelen er unik fordi den synes å ha en blanding av glatt og tverrstripet muskulatur egenskaper.

En unik Tissue

Glatte muskelceller utseende og funksjoner annerledes fra tverrstripet muskel. Glatt muskulatur ligger i ark, mens tverrstripet muskel er mer sammen. Mens hjertemuskelen har noen kvaliteter av glatt muskulatur, anses det som en tverrstripet muskel. Det er forskjellig fra en typisk tverrstripet muskel i at dets celle fibre er forbundet med hverandre, og sylindrene er kortere enn i tverrstripet muskulatur. Det ligner til glatt muskulatur i at det er ufrivillig; Vi kan ikke gjøre våre hjerter slå på vilje. Plassering av kjernene i muskelen deler også dens kategorisering mellom jevn og tverrstripet.

Unike celler i

Pacemaker-cellene i hjertet er kategorisert med glatte muskelceller. Disse cellene gi hjertet signalet for å slå. De kan starte kontinuerlig elektrisk aktivitet alt av seg selv; de trenger ikke en ekstern stimulans. De er plassert nær den sinus node, som er i høyre atrium.

Pacemaker celler finnes også andre steder i kroppen, for eksempel i livmoren og fordøyelsessystemet.

Mer Smooth Muscle

Hjertet har også blodkar - vener og arterier som frakter oksygen og næringsstoffer til vev. At blodkar har glatt muskulatur til constrict og strekke skipene. At bevegelse regulerer trykket av blodet innenfor.

Hvordan de fungerer

Alle typer muskel har proteinene aktin og myosin. Når stimulert, disse proteinene gli mot hverandre for å trekke seg sammen i muskelen. I tverrstripet muskulatur, er disse stimulert av motor-neuroner. Glatt muskulatur er selv hissige, men kan stimuleres av lokale motor-nerveceller.

Legemidler for å se

Legemidler som påvirker glatt muskulatur kan påvirke hjertet. Medisiner som kan tas for å bremse fordøyelsen eller å bremse livmor sammentrekninger kan ha en skadelig effekt på hjertet. Visse hormoner påvirker hjertet, så vel. Leger bør bli gitt en fullstendig hjertesykdomshistorie, og all slik bruk av narkotika bør overvåkes nøye av lege.