Digidexo.com

Hvor mange timer søvn trenger folk?

Søvn spiller en rolle i mange av kroppens prosesser, for eksempel gjenopprette mental funksjon og hukommelse, men noen mennesker synes å kreve mindre søvn enn andre. Selv om det ikke er noen absolutter, hvor mye søvn en person trenger avhenger først og fremst på hans alder.

Spedbarn (opptil 6 måneder)

Spedbarn vanligvis krever så mye som 16 timer søvn per dag, vanligvis i tre-til fire-timers perioder om gangen.

6 til 12 måneder

Spedbarn i denne alderen kan sove så mye som 11 timer i natt med en tre-timers lur i løpet av dagen.

Ages 1-3 / førskolebarn

Småbarn kan sove opptil 10 til 13 timer, og kan ikke kreve en lur i løpet av dagen. Hvis barn opplever en betydelig mengde crankiness, kanskje en lur være i orden. Når tenner begynner, kan en pjokk har mer problemer med å sove.

Førskole generelt krever 10 til 12 timer i natt.

Barn i skolealder og pre-teens / tenåringer

Barn i skolealder vanligvis trenger ca ni timer søvn en natt, men kanskje trenger litt mer.

Mens tenåringer krever bare åtte til ni og en halv time søvn en natt, er det mange ikke får skikkelig søvn de trenger. Fordi dette kan føre til hukommelsesproblemer og konsentrasjonsvansker i skolen, bør foreldrene understreke viktigheten av en god natts søvn. Etablering av en sengetid rutine å gå til sengs og våkner opp til samme tid hver dag kan vise seg nyttig.

Voksne

De fleste voksne trenger sju til åtte timer søvn per natt og erfaring betydelig reduksjon i mental funksjon hvis de sover fem timer eller mindre per natt.

Eldre voksne

Selv eldre kan oppleve større problemer med å falle eller forbli sovende om natten, har de en tendens til å kreve samme mengde søvn per natt som tenåringer eller voksne. Hvis seniorer opplever betydelige problemer med å sovne, bør en lege konsulteres.