Digidexo.com

Løsning For Angst og nervøsitet

Angst lider vet at overdreven nervøsitet og bekymring kan komme i veien for livet hjemme, på jobb og skole. Om angst er mild eller alvorlig, er det viktig å finne en sunn måte å håndtere det slik at det ikke forstyrrer livet ditt. Medisiner og psykologisk rådgivning er gode alternativer for dem som ofte lider av alvorlig angst eller nervøsitet. Avspenningsteknikker og urtemedisiner kan hjelpe med mildere tilfeller av angst eller gi supplerende behandling for et eksisterende behandlingsplan.

Medisinering

Hvis angstproblemer er alvorlig nok, som i tilfelle av akutt angstanfall, medikamenter kan bli brukt som en metode for behandling. Buspiron, benzodiazepiner og antidepressiva er alle noen ganger brukt til å behandle angst. Benzodiazepiner har en beroligende effekt som kan være nyttig under en angst angrep, men disse er vanedannende og bør ikke brukes lang sikt. Antidepressiva ta flere uker å begynne å forbedre humøret og kan ikke gi full lindring av angst. Buspiron er mer vanlig foreskrevet fordi det er effektivt og ikke-vane forming. Medisinering er vanligvis bare en midlertidig løsning for angst problemer. Alvorlig angst kan kreve behandling i tillegg til medisinering.

Terapi

Hvis angst er alvorlig nok til å forstyrre det daglige liv, vurdere å starte noen form for terapi. En terapeut kan hjelpe deg å forstå årsaken til angst samt hvordan du bedre kontrollere det. Kognitiv terapi (CBT) er en type behandling som har vært særlig nyttig ved behandling av angst. Denne type terapi innebærer undervisning pasienten å identifisere irrasjonelle tanker som forårsaker angst og å anvende teknikker for å rasjonalisere sin tenkning.

Avslapping strategier

Avspenningsteknikker er en god løsning for alle som ønsker å komplettere en eksisterende angst behandling plan eller for alle som ønsker å forfølge en selvhjelp tilnærming til å slå angst. Disse strategiene kan brukes hver dag eller i stressende eller angstprovoserende situasjoner for å senke en persons nivå av opphisselse eller nervøsitet og gjenopprette en rolig fysisk og mental tilstand. Noen avslapping strategier som er nyttige for angst problemer inkluderer yoga, tai chi, meditasjon, visualisering, aromaterapi, dagbokskriving, dyp pusting og progressiv muskelavslapning.

Urte rettsmidler

Noen urte kosttilskudd kan noen ganger brukes til å behandle mild angst. Urte utøvere anbefaler ginkgo biloba, johannesurt, kava kava og kamille. Hvis du bestemmer deg for å bruke alle typer urte supplement til å behandle angst, bør du oppsøke lege eller urte utøveren på forhånd. Urter kan noen ganger føre til allergiske reaksjoner eller farlige interaksjoner med andre medisiner.