Digidexo.com

Ulike Dental Instruments

Ulike Dental Instruments


Dental instrumenter tjener ulike formål i prosedyrer utført for å holde tennene friske. De fleste håndinstrumenter er fremstilt av rustfritt stål, plast, karbonstål eller et spesialisert metall. Den tannhelsesekretær organiserer disse instrumentene på et brett, og overfører dem til tannlegen. Hvert instrument består av et håndtak, en arbeidsende (instrumentparti med en bestemt funksjon) og et skaft (festes til arbeidsenden), i henhold til "Torres og Ehrlich Moderne tann assistere."

Grunnleggende oppsett

En munn speil, doble endte explorer og bomull tang er tre tannlegeinstrumenter som alltid er fastsatt for hver prosedyre. Speilet gjør det mulig for tannlegen å se områder i munnen som ikke er direkte synlig, retter lys inn mørke områder av munnen og holder tungen eller kinnet ut av veien under behandlingen. Explorers har skarpe punkter som kan bidra til å finne forfall og kalkulus - stone materiale som festes til tennene, også kalt tartar. Bomulls tang plukke opp, bære og plassere små elementer som bomull pellets.

Eksamens Instrumenter

De munnen speil, explorer og bomull tang også er eksamens instrumenter, sammen med periodontal sonde. Den periodontal sonde måler lommedybde av strukturene som omgir hver tann i millimeter for å vise den generelle helsen til gummien. Eksamens instrumenter --- de mest brukte instrumentene på skuffen --- kan brukes til å kontrollere en bestemt tannlege problem, gi en grundig munnen eksamen eller evaluere en restaurert tann.

Hånd Cutting Instrumenter

Den gravemaskin, hakke, meisel, øks og gingival marginal trimmer alle er hånd skjærende instrumenter. En spoon gravemaskin fjerner rusk og forfall fra tannen. Hakke forbereder hulrom vegger og gulv av en tann forberedelse. Meisel steder oppbevaring spor i en tann forberedelse til å holde restorative dental materiale på plass. Økser kutte emalje - materialet som dekker tann - og glatte vegger og gulv av tannen forberedelse. Gingival marginal trimmer er en annen type meisel med en buet blad.

Restorative Instrumenter

De fleste tannleger bruker en amalgambærer, kondensator, burnisher og carver å plassere, kondensere og skjære restorative dentale materialer. Amalgam transportør har brønner på begge ender som pakke fersk blandet amalgam (sølv fyllmasse) og bære den til den preparerte tannen. En kondensator pakker amalgam ned i preparatet. Den burnisher jevner ut overflaten av en ferskpakket amalgam restaurering. Risteren fjerner overflødig materiale og rister normal anatomi av tannen tilbake i amalgam eller midlertidig mellom restaurering (brukes hvis en tann har mistet en fylling) før den stivner.

Tilbehørs Instrumenter

Vanlige tilleggsinstrumenter inkluderer spatler, saks og bevegelig papir. Sement spatler bland dentale materialer som brukes i en fylling prosedyre (som liners og baser) eller sement som holder restaureringer, som kroner, til tennene. Krone og bro saks kutte rustfritt stål kroner og tann kofferdam materiale - et tynt materiale som brukes til å isolere en tann for en dental prosedyre. Bevegelig papir er et karbonpapir som sjekker pasientens "bite" med en ny restaurering, krone, bro eller protese.