Digidexo.com

Hvorfor folk med emfysem miste vekt?

Hvorfor folk med emfysem miste vekt?


Emfysem er en kronisk lungesykdom som minimerer luftstrømmen når du puster ut. Vekttap oppstår når pasienter mister interessen for å spise eller luft begrensning gjør spise vanskelig. Pasientene kan også gå ned i vekt på grunn av økt arbeid utført av pustemuskulaturen.

Årsaker

Røyking er den viktigste årsaken til emfysem, i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. Ettersom tilstanden utvikler seg, blir pusting vanskelig selv under perioder med hvile.

Andre symptomer

Emfysem pasienter opplever kortpustethet, kronisk hoste og tretthet sammen med vekttap, ifølge Mayo Clinic. Som lungefunksjon forverres, symptomene forverres som lungene er ikke lenger i stand til å forsyne kroppen med oksygen.

Behandling

Det finnes ingen kur for emfysem og skadet vev på lungene kan ikke repareres. Pasienter som slutter å røyke kan stoppe eller bremse utviklingen av sykdommen og bedre prognosen. End-scenen emfysem kan kreve lungetransplantasjon eller lungevolumreduksjon kirurgi, som innebærer å fjerne den skadede delen av lungen for å bedre funksjon.

Prognose

Pasienter kan forbedre sin livskvalitet med røykeslutt, lungerehabilitering og medisiner for å bedre lungefunksjonen. Bremse utviklingen av sykdommen bedrer utsiktene for emfysem pasienter.

Advarsel

Emfysem pasienter som slanker seg med tilstanden har en økt risiko for dødelighet på grunn av sin svekket tilstand. Disse pasientene har også en tendens til å være sykere på grunn av ernæringsmessige mangler, ifølge Sykehus.