Digidexo.com

Lav glykemisk Informasjon

Lav glykemisk Informasjon


Som American Diabetes Association forklarer, er glykemisk indeks er et mål på den effekt at et næringsmiddel som inneholder karbohydrater har på blodsukkernivåer. Glykemisk indeks-verdier er beregnet ved å sammenligne en mat effekt på blodsukkernivåer med effekten av en referanse mat, typisk glukose. (Hvitt brød kan også noen ganger brukes som en referanse.) En mat med en GI på 55, for eksempel, gir en blodglukosenivå økning på 55 prosent i forhold til økningen i blodglukosenivået produsert ved inntak av glukose.

Lav glykemisk mat

Ifølge Joslin Diabetes Center, lav glykemisk mat er vanligvis matvarer som inneholder mye fiber, for eksempel belgfrukter og hele hvete brød. Matvarer med høyere mengder av fett har også en tendens til å ha lavere glykemisk indeks-verdier. Som American Diabetes Association notater, lav glykemisk mat er også vanligvis mat som er mindre bearbeidet, men dette er ikke alltid tilfelle. Hvite poteter, melon og ananas, for eksempel, som alle er ubehandlet, hele matvarer, har høy glykemisk indeks verdier. Sørg for å konsultere en glykemisk indeks referanse før forutsatt en mat har en lav GI.

Faktorer som påvirker en bestemt mat er GI

Som American Diabetes Association forklarer, kan glykemisk indeks av en bestemt mat varierer avhengig av hvordan den er tilberedt. Mer bearbeidede versjoner av en bestemt mat har vanligvis GI-verdier; for eksempel, har en potetmos en høyere glykemisk indeks enn bakt potet. Matlaging metoden også konsekvenser GI; for eksempel, har myk pasta en høyere glykemisk indeks enn pasta kokt al dente. Selv nivået av modenhet kan påvirke GI, som svært moden frukt eller grønnsaker vanligvis har høyere glykemisk indeks verdier enn mindre moden alternativer.

Lav glykemisk Meals

GI verdien av en bestemt mat er basert på at maten blir spist i isolasjon, ifølge American Diabetes Association. Når denne maten er spist i kombinasjon med andre matvarer, kan den faktiske effekten på blodsukkernivået være ganske annerledes. Spise en høyere glykemisk mat med lavere glykemisk mat eller med fett eller proteinkilder kan redusere virkningen at en høy GI mat har på blodsukkeret.

Glykemisk belastning

Når du planlegger lav glykemisk mat, husk at det også saker hvor mye av en bestemt mat du spiser. Som Linus Pauling Institute forklarer, måler glykemisk indeks bare økningen i blodsukkeret produsert av en bestemt mengde mat. I virkeligheten, økningen i blodsukker er også avhengig av glykemisk belastning, en måling som tar hensyn til både GI av en bestemt mat og hvor mye av det du faktisk spiser.

Helse Fordeler

Ifølge Linus Pauling Institute, viser forskning at å spise en lav glykemisk diett reduserer risikoen for å utvikle type 2-diabetes og hjerte-og karsykdommer. Lav glykemisk diett kan også hjelpe til med vekttap og bedre kontroll over blodsukkernivået hos pasienter med type 1 og type 2 diabetes.