Digidexo.com

Ergoterapi Behandling for Fibromyalgi

Fibromyalgi forårsaker kroniske smerter og tretthet som kan begrense arbeids- og familieliv. Enkle daglige aktiviteter kan være en kamp når Fibromyalgi symptomer er på sitt verste. Hvis fibromyalgi gjør det vanskelig for deg å utføre daglige oppgaver og aktiviteter, snakk med legen din om å gå til en ergoterapeut for å hjelpe deg med livsstilsendringer som vil gjøre leve med tilstanden enklere.

Hva er en Ergoterapeut?

En ergoterapeut er en terapeut opplært i å kombinere fysiske og psykiske aspekter inn i et rehabiliteringsprogram. De hjelper mennesker med ulike funksjonshemminger og sykdommer lære å fungere bedre mens du utfører daglige aktiviteter hjemme og på jobben. Personer med kroniske smerter, som for eksempel fibromyalgi pasienter, nytte av å se en ergoterapeut for å lære å håndtere sine smerter, slik at det forstyrrer mindre med arbeid og husholdning ansvar og aktiviteter.

Hva gjør en ergoterapeut Do?

Når du besøker din ergoterapeut for første gang, vil hun spørre deg flere spørsmål om din helse og livsstil. Vær forberedt på å diskutere smerte nivåer, noen andre helsemessige problemer du har, medisiner du tar, hvordan hjemmet ditt er lagt ut, hva du gjør for arbeid og hvor godt du kan utføre daglige oppgaver, som matlaging og rengjøring.

Noen ergoterapeuter vil følge deg til ditt hjem eller arbeidsplass for å observere din daglige rutine. Ikke vær redd for å stille spørsmål eller ta opp emner av bekymring for at din terapeut ikke heve. Din terapeut vil også gjennomføre en fysisk undersøkelse for å bestemme din smerte nivåer med visse bevegelser og omfanget av bevegelse.

Etter den første vurderingen, vil du og din terapeut begynne å jobbe med en plan for å administrere fibromyalgi smerte og endre dine daglige aktiviteter slik at du kan fungere bedre. Diskuter noen spesielle områder av bekymring med din terapeut, slik som trapper, shopping eller andre aktiviteter du finner vanskelig å administrere. Din ergoterapeut vil arbeide med å utarbeide en handlingsplan for å redusere smerte og fremme avslapning.

Din terapeut kan vise deg milde strekke øvelser du kan gjøre hjemme for å redusere smerte nivåer og skape en øvelse plan for å holde deg frisk og mobil. Hvis du arbeider i et kontor innstillingen, snakk med din terapeut om riktig ergonomi for å redusere muskelspenninger og tretthet. Arbeid med din terapeut på avspenningsteknikker, som for eksempel dype pusteøvelser eller meditasjon, for å bidra til å redusere stress og redusere fibromyalgi smerte.

Hvis du har problemer med å komme seg rundt, diskutere mobilitetsalternativer, for eksempel en scooter eller rullator, med ergoterapeut slik at han kan hjelpe deg å bestemme hvilket alternativ som vil være best for din individuelle situasjon.

Ergoterapi behandling for Fibromyalgi pasienter ofte fortsetter i flere uker eller måneder. Hold din terapeut informert om eventuelle endringer i hele behandlingsforløpet, slik at han kan foreta nødvendige justeringer.