Digidexo.com

Hvordan gjøre barna spise sunt

Med stort utvalg av godteri, fettete og bare usunn mat der ute, er det ingen overraskelse at barn i dag heller ville ting deres ansikter med godteri og godbiter enn friske frukter og grønnsaker. Som foreldre er det vår plikt å sørge for at våre barn har et balansert kosthold og riktig ernæring som deres voksende organer trenger. Selv om dette kan vise seg å være en vanskelig oppgave - her er noen tips for å gjøre det lettere å få barna til å spise sunt.

Hvordan gjøre barna spise sunt

Kontroller mat og drikke høres morsomt. Navn på mat kan være off-putting og høres rett og slett uappetittlig. Prøv navngi mat etter deres favoritt super helten, tegnefilm eller kjendis. For eksempel, en "Hannah Montana Smoothie" eller en "Iron Man gryte."

Gjør den spesiell. En grunn Ungene liker disse usunn snacks er fordi de er delikatesser kan de bare ha som en spesiell godbit. Hvis du gjør de sunne valgene høres ut som en belønning eller behandle så vel, ville de ubevisst akseptere dem som behandler også.

utdanne dem. Noen ganger er den beste måten å kommunisere med barna dine til å være så ærlig og direkte som mulig. Vi gir dem ofte mindre kreditt for hvordan forståelse de kan være, og om du kunne kombinere ærlighet med hva som appellerer til dem, kan du bli overrasket over de vellykkede resultatene. For eksempel forklare den voksende gutten hvordan han ville trenge å spise sine grønnsaker hvis han ønsker å være sterk som en brannmann.

maskere det. Hvem sier at du må fortelle barna hva som er i fantastisk smoothie eller i overraskelse pie? Finne kreative måter å blande i disse greenene med flere morsomme-farget godbiter.

Oppmuntre dem til å prøve den. Mye av tiden, gjør barna ikke engang vet hva maten smaker like før de bestemmer seg for at de ikke liker det. Gi dem et valg av ulike typer sunn mat og presentere dem i flere kreative måter.

Still et godt eksempel. Selv om det ikke kan virke som det er barna alltid se på og prøver å etterligne voksne. Hvis du viser dem at det å spise sunt er den voksen ting å gjøre, akkurat som de ikke kan vente med å bruke sminke og hæler, dette også kan bli kult å dem.

Hint

  • Matlaging sammen og shopping for ingredienser med barna vil bidra til å oppmuntre dem til å spise sunnere.
  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke legehjelp fra din egen lege eller annet helsepersonell.