Digidexo.com

Hva er farene ved soy for kvinner?

Hva er farene ved soy for kvinner?


Soyaprodukter kan bli funnet omtrent overalt, i våre melk og melkeganger og mange vegetariske matvarer. Soya er også til stede i mange skjønnhetsprodukter, vitamintilskudd og selv i lys, ifølge SoyProduct.com. Mange erstatning soyaprodukter for animalske proteiner i kosten. Selv om soyaprodukter er ganske populær, er det noen spørsmål om hva for mye av disse produktene kan bety for kvinners helse.

Brystkreft

Soya inneholder østrogenlignende stoffer som kalles fytoøstrogener. Disse stoffene bør unngås hvis en kvinne har en østrogen-avhengig brystkreft. Forskning tyder på at å spise store mengder soyaprodukter, hvis du har denne type brystkreft, kan være skadelig for din helse, ifølge WomensHealth.gov.

Legemiddelinteraksjoner

Soya kan samhandle med medikamenter som er nødvendig for slike tilstander som diabetes, høyt blodtrykk, diaré, fedme, høyt kolesterol og kardiovaskulære sykdommer, i henhold til MedlinePlus. Enhver kvinne med slike problemer bør konsultere med sin lege før inntak av store mengder soyaprodukter mens du tar skjoldbrusk hormoner, antibiotika, diuretika, jernsalter, immunsuppressiv eller andre medisiner.

Allergiske Reaksjoner

En av de mest vanlige produkter som forårsaker allergier i barn er soya, ifølge Mayo Clinic. Soya allergi kan gi mild til alvorlig eller livstruende symptomer, så det er lurt å se på mat etiketter for å oppdage eventuelle soya ingredienser i matvarer du eller din familie ingest. Hvis du føler barnet ditt opplevd en reaksjon på soyaprodukter, har hun testet, selv om reaksjonen var mild.

Ubehag i magen

Noen kvinner som spiser soyaprodukter kan oppleve problemer med oppblåsthet, forstoppelse og kvalme, som nevnt av Høyre Health nettsted. Mer alvorlige gastrointestinale problemer som diaré, oppkast og blødninger i tarmveggene har blitt nevnt i noen spedbarn som drikker soya protein formler.