Digidexo.com

Foods å unngå Hvis diagnosen tuberkulose

Ifølge Verdens helseorganisasjon, vil de med aktiv tuberkulose som ikke har fått behandling infisere et gjennomsnitt på 10-15 personer hvert år. Risiko og symptomer på tuberkulose, også kjent som TB, kan reduseres ved å spise mat som er full av B-vitaminer, jern og antioksidanter, og ved å bo borte fra raffinert mat som sukker og hvitt brød.

Raffinert sukker

Visse matvarer som hele korn, frukt og grønnsaker kan redusere symptomer på tuberkulose. Men det er andre matvarer, spesielt raffinerte matvarer, som bør unngås av de med TB. Dette inkluderer hvitt brød, hvitt sukker, raffinert korn og søtsaker som paier og puddinger.

Sauser

Sauser fulle av natrium og sukker, som for eksempel pasta saus og barbecue saus, bør unngås også. Prøv eple eller tranebærsaus som et alternativ.

Tea

Sterk te med mye koffein bør unngås fordi koffein er et sentralstimulerende. Men ifølge University of Maryland Medical Center nettside, kan koffein-fri grønn te brukes i forbindelse med TB medisinsk behandling på grunn av sin antioksidantegenskaper.

Coffee

Kaffe kan ha visse fordeler som å redusere risikoen for gallestein og Parkinsons sykdom, men det hjelper ikke tuberkulosepasienter. Fordi kaffe er ansett som en stimulant, må det unngås også.

Pickles

En godt balansert kosthold er viktig generelt, men spesielt for de som er smittet med TB - det er derfor det er viktig å se på inntak av natrium. Foods høy i natrium inkluderer pickles og sauser som inkluderer pickles som relish. Ifølge Dietbites.com, kan en 1 til 2 oz servering størrelse på dill pickles inneholde så mye som 850 milligram natrium.