Digidexo.com

Fysioterapi for posterior Tibilias senebetennelse

En ganske vanlig skade særlig i altfor aktive personer og idrettsutøvere, kan posterior tibilias senebetennelse bli helbredet via bruk av en fysioterapi behandling plan. Avhengig av alvorligheten av tilstanden hos pasienten, mange pasienter er i stand til å gjenvinne fullt naturlige bevegelsesområdet (ROM) og ben styrke etter behandling.

Initial Therapy

Tidlig i behandlingsprosessen, vil mange terapeuter innføre passive strekker mekanikere til pasienten for å redusere betennelse rundt tibilias sene. Ifølge iTendonitis.com begynner mest behandling for denne tilstanden med resten via immobilisering av berørte ankelen og leggen. Siden tibilias senen går langs baksiden av leggen og inn i ankelen, kan pasienter bli pålagt å bære en beskyttende walking boot for å hindre ytterligere skade fra overdreven felles bevegelse. Øvelser som stående kalv strekninger og sitter håndkle strekninger er vanlige startpunkter i terapi for pasienter med denne sykdommen.

Mid Therapy

Et par uker etter utbruddet av terapi mange pasienter bør være i stand til å innføre vektbærende og motstand øvelser i den terapeutiske behandlingsplan. Ifølge University of Michigan Health System, balanse og nå øvelser er avgjørende for pasientens langsiktige healing prosess siden ankelen er brukt for de fleste kroppen balanse i hverdagen. Øvelser kan gjennomføres i trinn, mini trampoliner, og selv vingle boards å helbrede fremme økt ROM og styrke i de fine muskelgrupper rundt felles. Umiddelbart etter trening og fortsatt passiv stretching, vil pasientene vanligvis gis varme og is terapi i et forsøk på å minimere ytterligere betennelse og smerter i det berørte området.

Lad ut og hjem fysioterapi

På tidspunktet for behandlingen utslipp, bør de fleste pasienter gjenvinne fulle ROM i ankelen, og bør være i stand til å vende tilbake til normal aktivitet. I tilfelle en altfor aktiv pasient (for eksempel en idrettsutøver), kan pasienter være nødvendig å passere en fysisk evner test administrert av terapeuten før de blir klarert til å returnere til enhver sportslig aktivitet. Terapeuter vil også vanligvis foreskrive et hjem terapiprogram til pasienten for å opprettholde nivået på ROM fått i leddet under behandlingen og for å minimere muligheten for re-skader.