Digidexo.com

Ablasjon Teknikker

Ablasjon Teknikker


I medisin, er ablasjon fjerning eller eksisjon av alle slags vev, vanligvis ved hjelp av kirurgi. I hjertesykdom, har ablasjon teknikker blitt høyteknologisk og sofistikert med store fordeler for pasientene. De teknikker utviklet bruke likestrøm, radiofrekvens, cryoenergy (frysing), ultralyd, og rotablation. Disse prosedyrene er gjort av hjertespesialister som arbeider med bildebehandling spesialister. Aktive enheter er satt inn i hjertet gjennom et kateter.

Likestrøm

Denne teknikken var en av de første som brukes for pasienter med hjerte takykardi (raske hjerteslag). Risikoen ved bruk av høy spenning, likestrøm fra en standard ekstern defibrillator i kateterablasjon inkludert en høy komplikasjonsrate og behovet for generell anestesi. Likestrøm har blitt erstattet av radiofrekvensablasjon.

Radiofrekvensablasjon

Denne teknikken benytter lav spenning, høy-frekvens eller radiofrekvent vekselstrøm for behandling av hjertearytmier. Elektroden er satt inn i enden av et kateter som har blitt trædd gjennom lårvenen inn i hjertet. Radiobølger som genereres av elektroden produserer varme som ødelegger målrettet vev. Generell anestesi er ikke nødvendig.

Cryoenergy ablasjon

Cryoenergy ablasjon eller cryoablation er ennå ikke utbredt. Cold blir levert via en elektrodespissen ved hjelp av dinitrogenoksid som en kjølemiddelvæske, som fryser valgte vev. Vellykket bruk på pediatriske pasienter med supraventrikulær takykardi i Italia ble rapportert i 2004.

Ultralyd Ablasjon

Ultralyd ablasjon er fortsatt under vurdering for hjerteproblemer. I 2008, Dr. Mark Groh og kollegaer ved Mission Saint Joseph Hospital i Asheville, melder North Carolina vellykket ablasjon av atrieflimmer med terapeutisk ultralyd for 98 pasienter.

Rotablation

Blokkeringer i hjertearteriene blir fjernet med rotablator. Innsettes gjennom et kateter har anordningen en diamantspiss burr på sitt hode som roterer 200000 ganger per minutt. Det bryter opp Akkumulert plakk. Noen rotablators har små poser eller støvsugere å samle ablateres plakk, men de fleste lar de små brikkene til å gå fri og bli eliminert av kroppen.