Digidexo.com

Om Dean Ornish Program

Dean Ornish er en lege som er høyt respektert i det medisinske feltet på grunn av fremskrittene i eliminere hjerte blokkeringer. Hjerte blokkeringer som brukes til å bli tenkt på som et problem at det var umulig å bli kvitt uten hjelp av medikamenter eller kirurgiske inngrep. Dean Ornish fremmer et sunt kosthold som er høy i fiber og lite fett. Hans kosthold er vegetarianer én.

Høyt inntak

Dean Ornish program foreslår at for å gå ned i vekt og være sunn, må man ikke bare begrense kalorier, men du må se nøyaktig hva slags mat du spiser, så vel. Ornish mener at høyt inntak av følgende matvarer er gunstig for både hjerte helse og vekttap og vedlikehold: grønnsaker, korn, belgfrukter, bønner og all slags frukt.

Moderat inntak

Det er også visse varianter av matvarer som Ornish mener det er greit å konsumere, men bør kun inntas i moderate. Disse matvarer inneholder enten lav-fett eller ikke-fett kommersielle produkter, som fryste tilberedte måltider eller kalorifattig iskrem smørbrød. En annen type mat som kan spises i moderate mengder er noen form for nonfat meieri produkt. Eksempler på nonfat meieri elementer er nonfat ost, rømme og yoghurt og eggehviter.

Unngåelse

Ornish også sterkt råder unngå visse typer mat, også. Noen matvarer han mener bør unngås er alle kjøtt (inkludert fisk - hans diett diett er vegetarianer én), oliven, alkoholholdige drikkevarer av alle slag, avokado (med høyt fett), olje eller mat som inneholder oljer, sukker og matvarer med sukker ekstrakter, frø, nøtter, melkeprodukter (med unntak av nonfat meieri), og kommersielt gjort matvarer som har over 2 gram fett.

Fysisk Fitness

Ornish er også en sterk forkjemper for fysisk form. Han mener at en lav-fett diett er ikke nok til å hjelpe mennesker til å bli sunne og friske. Han antyder sterkt at folk engasjere seg i minst en halv time med trening på daglig basis. Hvis det ikke kan gjøres, bør deretter en time med moderat trening omtrent tre ganger i uken er nok. Han oppfordrer også avstressende øvelser, som meditasjon og yoga.

Råd

Ornish råder smarte eaters å være veldig bevisst på mat etiketter når innkjøp av mat. Dette skyldes det faktum at mange kommersielle produkter som hevder å være enten lav-fett eller ikke-fett er samtidig ekstremt høy i sukker. Det viktigste å gjøre er å unngå all mat som er merket med sukker som første ingrediens oppført (det betyr at det er mer sukker enn noen annen ingrediens nevnt).