Digidexo.com

Informasjon for isjiasnerven Relief

Den store hoftenervene går fra nedre korsrygg område av ryggraden til hoftene og baken. Når isjiasnerven blir komprimert eller betent, kan en smertefull tilstand som kalles isjias forekomme.

Årsaker

Isjias resulterer ofte fra en herniated plate. Imidlertid kan en hvilken som helst tilstand som forårsaker kompresjon eller betennelse i nerven føre til denne typen smerte.

Diagnose

Flere måter eksisterer for å diagnostisere smerte. Du kan bli sendt til en X-ray, MR, CT scan eller nerve conduction test. Når en lege har diagnostisert den eksakte årsaken til isjias, kan han foreskrive riktig behandling for smertelindring.

Symptomer

Smerte er et viktig symptom. Det forekommer ofte i nedre rygg, hofter og rumpe området. Til tider kan det også bli følt i bena og føttene. Andre symptomer kan omfatte muskelsvakhet, nummenhet og vanskeligheter med å bevege beinet. Den slags symptomer du har, vil være nøkkelen til hva slags smertelindring er foreskrevet.

Behandlinger

Isjias kan lindres med egenomsorg tiltak, anti-inflammatoriske medisiner eller steroider foreskrevet av en lege. Hvis det er en prolaps, kan fysioterapi bestilles. Alvorlige tilfeller kan garanterer kirurgi. Selv om smertefulle, isjias sjelden resulterer i permanent skade.