Digidexo.com

Hva er Senna?

Folk som har hatt forstoppelse har mest sannsynlig hørt om Senna, spesielt hvis de har lest baksiden av en avføringsmiddel boks. Selv om ikke alle avførings stimulatorer omfatter dette botaniske ingrediens i deres formel, er det kjent for å være en effektiv metode for behandling av forstoppelse sporadisk. Likevel, det gjør det utgjøre noen problemer for noen mennesker, nemlig når tatt for en lengre periode.

Identifikasjon

Senna er i utgangspunktet en naturlig urt som brukes til å stimulere tarmene. Den finnes i en rekke kommersielle avføringsmidler, som for eksempel Fleet Natural, Goldline, Swiss Kriss og senokot tabletter, som brukes til å bøte på forstoppelse. Selv om du kanskje ikke ser det urt som er oppført i listen over ingredienser, kan det fortsatt være tilstede, da bladene av Senna brukes til å produsere sennosides, en annen vanlig ingrediens i stimulerende avføringsmidler. Sennosides er funnet i formler av Ex-Lax, Senna Myk og senokot Væske.

Slik fungerer det

Enhver avføringsmiddel som inneholder senna vil i hovedsak samhandle med bakterier som finnes i tarmsystem. Dette samspillet vil da føre til en kontraksjon i tarmen, produsere avføring mellom 6 og 12 timer etter at du har tatt den supplement. Selvfølgelig, dette er bare sant når avføringsmiddel brukes som beskrevet på pakken. Tar mer enn det foreslåtte beløpet kan føre avføring eller diaré på kortere tid.

Anbefalinger

Foreløpig har Food and Drug Administration gitt senna klassifiseringen av "udefinert sikkerhet," som betyr at det er tenkt å være trygge, men effekten er fortsatt ubestemt. For gjennomsnittlig voksen bør senna bare brukes i begrensede lengder av tid som anbefales, vanligvis ikke å overstige fire tabletter i en 24-timers periode, og som skal brukes for ikke lenger enn 1 uke. Ved hjelp av Senna for lengre perioder kan føre til en avhengighet av stoffet og gjør det mulig å ha avføring bare mens du bruker supplement.

Bivirkninger

Som med alle supplement, et avføringsmiddel som inneholder Senna har noen bivirkninger, inkludert kvalme eller oppkast, diaré og magekramper eller gass og oppblåsthet. Selv ikke tilsynelatende alvorlige, bør du slutte å ta Senna hvis du finner disse bivirkningene forverring eller vedvarende over en lengre periode. Selv om de fleste av bivirkningene folk oppstå mens du bruker Senna er mindre, har noen mennesker klaget over flere betydelige symptomer, inkludert blodig avføring, rektal blødning, svimmelhet eller ørhet, mild til moderat tretthet og til og med en rask hjerterytme. Igjen, bør du umiddelbart slutte å bruke det og kontakter legen din.

Vekttap

Det har vært en del snakk om bruk av Senna (eller lakserende) som et verktøy for å gå ned i vekt. Foruten de negative effekter på en persons helse, slik som lav kalium, underernæring, dehydrering, osteomalasi (beinskader), moderat til alvorlig tretthet og tarmskade, er bruken ikke endre kaloriinntaket. Det er bare kvitte kroppen for overflødig vann, som også kan fortrenge balansen av elektrolytter. Ved hjelp av avføringsmidler er ikke anbefalt som en del av noen vekt-tap diett.